Advertisement

EuroLeague'de Ödüller Sahiplerini Buldu

Ülkemizde düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda final karşılaşması öncesinde Çırağan Sarayı’nda sezon ödülleri sahiplerini buldu. Toplantıya Turkish Airlines Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Detur’un Başkanı ve CEO’su Firuz Bağlıkaya ile Türkiye Basketbol Federasyonu ile Euroleague yetkilileri ve oyuncular ile davetliler katıldı..

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Turkish Airlines Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, “Bu ödül töreninde olmaktan dolayı çok mutluyuz. İstanbul mükemmel bir şehir. İki kıtayı bir araya getiren ve tarihi kokan bir şehir. Turkish Airlines Euroleague şampiyonu bu yıl İstanbul’da sahibini bulacak. Başarılı bir organizasyon geçiriyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu ve Detur bu organizasyonun gerçekleşmesinde önemli rol oynadı. Türk Hava Yolları’da organizasyonun İstanbul’da düzenlenmesinde çok önemli bir katkı sağladı. Bunun yanı sıra Efes Pilsen, uzun yıllardır basketbola katkı veriyor ve bunun devam edecek olmasından dolayı mutluyuz. Basketbol yükselen bir ivme yakalamış durumda. Biz bu ivmeyi daha fazla basketbolseverlere iletmek istiyoruz. Geleceğin daha da parlak olduğunu düşünüyorum. Bu gece oyuncularımızın gecesi. Oyunculara teşekkür ediyorum. Davranışları, yetenekleri ve gösterdikleri performanstan dolayı. Yarın oynanacak finalden keyif alacağınıza eminim” dedi.

Turkish Airlines Euroleague’de sezonun en değerli oyuncusu seçilen CSKA Moskova’nın yıldız oyuncusu Andrei Kirilenko, “Büyük bir onur ve mutluluk yaşıyorum. Takımımızda 15 oyuncu var ve benim bu ödülü 15’e bölmem gerekiyor. Çünkü takım arkadaşlarım benim hem antrenmanda hem de maçlarda daha iyi oyuncu ve insan olmamı sağladılar. Bu nedenle ödülü onlarla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Düzenlenen törende ödül alan isimler şu şekilde:

MVP
Andrei Kirilenko (CSKA Moskova)

Alphonso Ford ödülü
Bo McCalebb (Montepaschi Siena)

En İyi Savunmacı
Andrei Kirilenko (CSKA Moskova)

Yükselen Yıldız
Nikola Mirotic (Real Madrid)

2011-2012 Sezonunun Birinci Takımı
Andrei Kirilenko (CSKA Moskova)
Vassilis Spanoulis (Olympiacos)
Erazem Lorbek (Ragal Barcelona)
Dimitris Diamantidis (Panathinaikos)
Nenad Krstic (CSKA Moskova)

2011-2012 Sezonunun İkinci Takımı
Milos Teodosic (CSKA Moskova)
Bo McCalebb (Montepaschi Siena)
Juan Carlos Navarro (Regal Barcelona)
Henry Domercant (Unics Kazan)
Mike Batiste (Panathianaikos)
EuroLeague'de Ödüller Sahiplerini Buldu EuroLeague'de Ödüller Sahiplerini Buldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.