Advertisement

BC Olympiakos - CSKA Moskova Maçının Ardından

Turkish Airlines EuroLeague Final Four organizasyonundaki final maçında, Yunan ekibi BC Olympiakos'un Rus ekibi CSKA Moskova'yı son saniye basketiyle 62-61 mağlup ettiği maçın ardından her iki takımın deneyimli teknik adamları, karşılaşma ile ilgili görüşlerini düzenlenen basın toplantısında paylaştılar..

Olympiakos'un 69 yaşındaki deneyimli antrenörü Dusan Ivkovic, karşılaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şu anda yoğun duygular içerisindeyiz. Hepimiz çok mutluyuz ama yine de bu final hakkında bir şeyler söylemem gerekiyor. Bazı beklenmeyen durumlar sonucunda bu ana kadar geldik. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum ama ilk olarak oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü kazanacağımıza son saniyeye kadar inandılar. Taraftarlarımız da zor şartlarda son dakikaya kadar bize destek verdiler. Hazırlık anlamında konuşmak gerekirse; şu anda önemde gördüğüm istatistikleri elde etmek kolay olmadı. Finalin üzerimizdeki baskısı yoğundu. Son çeyrekte farkı 7’ye indirdik, daha sonra iyice kapattık. Çok iyi bir seviyede oynayarak maçın kontrolü aldık” diye konuştu.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Milos Teodosic’in art arta üçlükleriyle zor bir duruma düştüklerini hatırlatan Sırp çalıştırıcı, “Barcelona maçında da benzer bir durumu görmüştük. Bu kez de farkı hızlı bir şekilde kapatmamız gerekti. Hücumlarımız çok karışıktı ve fazla top kaybı yaptık. Dolayısıyla genç oyuncularımızın daha hızlı oynama zorunluluğu ortayı çıktı ve yakaladığımız ritmi devam ettirdik. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru bir mola aldık. Rakibimizin oyunu yavaşlatma kararı aldığını gördüm ve onları daha hızlı oynayarak cevaplayacağımıza verdim. Üçüncü çeyreği iyi bir skorla kapattık. Son çeyrekte çabalarımızın boşuna gitmemesi gerekiyordu. Enerji ve yüksek ritimle 22 sayı attık. Tabii Siskauskas gibi deneyimli bir oyuncunun iki serbest atış kaçırmasını beklemiyorduk. Sonra mola aldım, ardından ise Printezis’in bizi bu zafere götüren mükemmel basketi geldi. Son olarak CSKA’yı tebrik ediyorum. Taraftarlara, Euroleague’e ve Bartomeu’ya teşekkürler. Futbol, basketbolun ışığını kesiyor ama Euroleague bu anlamda öne çıkmayı başardı” ifadelerini kullandı.


CSKA Moskova Başantrenörü Jonas Kazlauskas ise, büyük favori olarak çıktıkları ve maç içerisinde de farklı öne geçtikleri ama sonunda üzülen taraf oldukları maçın ardından şu değerlendirmede bulundu: “Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Avrupa’nın en büyük unvanını elde ettiler. Böyle bir maçın ardından konuşmak kolay değil. İyi hazırlanmıştık. Maçı uzun süre önde götürdük ama ikinci çeyreğin sonunda kontrolü kaybetmeye başladık. Belki de galibiyetin cebimizde olduğunu düşündük. Bireysel oynayıp disiplinden biraz kopunca avantajımızı yitirdik. Oyunun her iki tarafında da büyük hatalar yaptık ve sonunda kaybettik. Bu sonuç CSKA için elbette ki başarısızlıktır.”
BC Olympiakos - CSKA Moskova Maçının Ardından BC Olympiakos - CSKA Moskova Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.