Advertisement

İlk Finalist Beşiktaş Milangaz (84-73)

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Galatasaray Medical Park'ı 84-73 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve ligde finale yükselen ilk takım olmayı başardı. Siyah-Beyazlılar, final bileti ile birlikte önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague'de mücadeleye etmeye de hak kazandılar. Beşiktaş Milangaz'ın ön elemeden mi yoksa direkt gruplardan mı katılacağı ise final serisinin ardından alınacak sonuca göre belli olacak..

Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Can Akın'dan yoksun olarak mücadeleye çıkan Beşiktaş Milangaz, karşılaşmaya; Mehmet Yağmur, Carlos Arroyo, David Hawkins, Zoran Erceg ve Ersin Dağlı beşiyle başladı. Karşılaşmaya; Lucas Gordon, Göksenin Köksal, Nihad Djedovic, Boris Savovic ve Furkan Aldemir beşiyle başlayan Galatasaray Medical Park'ta ise sakatlıkları bulunan; Joshua Shipp, Sertaç Şanlı ve Preston Shumpert ile birlikte, Evren Büker de maç kadrosunda yer almadı..

Maçın ilk bölümünde Galatasaray Medical Park üstünlüğü olmasına rağmen daha sonra bu alanda dengeyi kuran Beşiktaş Milangaz, rakibine ribaundlarda 37-32'lik üstünlük kurmayı da başardı. Asistlerde ise Sarı-Kırmızılıların 15-11'lik üstünlüğü vardı. 24 sayı ile oynayan David Hawkins ve 23 sayı üreten Carlos Arroyo, Siyah-Beyazlılar adına galibiyetin baş mimarları olurken, 19 sayı üreten Nihad Djedovic'in çabaları ise Galatasaray Medical Park'a yeterli olmadı. Bu arada karşılaşmanın ardından sezonu noktalayan Galatasaray Medical Park'ın deneyimli forveti Haluk Yıldırım'ın aktif basketbolculuk kariyerini de noktaladığı iddia edildi fakat bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi..

Tempolu başlayan mücadelenin ilk iki dakikası Jamon Lucas, Nihad Djedovic ve Zoran Erceg’in basketleriyle 6-6 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda Erceg’i kullanarak hücumları organize eden Beşiktaş Milangaz, Mehmet Yağmur’un da üç sayı isabetiyle 5.dakikada durumu 11-9’a getirdi. Reklam molasına Göksenin Köksal ve Nihad Djedovic’in sayılarıyla giren Galatasaray Medical Park ise bu üstünlüğünü koruyarak ilk periyotu da 18-22 önde tamamladı. İkinci periyota da iyi başlayan konuk ekip, Göksenin ve Andric’in sayılarıyla farkı 10 sayıya çıkarttı (18-28). Bu periyottaki ilk sayılarını Carlos Arroyo ile bulan Beşiktaş Milangaz, savunmasını sertleştirip, hücumda da Pops Mensah Bonsu’yu devreye sokarak oyuna yeniden ortak oldu. Ancak devreyi Galatasaray Medical Park 35-41 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Zoran Erceg ve Carlos Arroyo ikilisiyle sayılar bulan Beşiktaş Milangaz, David Hawkins’in de turnikesiyle durumu 40-45’e getirdi. Pota altında Furkan ve dışarıdan da Djedovic ile hücumları değerlendiren Sarı Kırmızılılar, reklam molasının ardından da Göksenin ile üç sayılık basket buldu. Ev sahibi ekip, son bölümde Barış ve Serhat ikilisiyle sayılar bulmasına karşın üçüncü periyotu Galatasaray Medical Park 58-59 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Andric ve Djedovic’i iyi kullanan rakibi karşısında Beşiktaş Milangaz, Pops Mensah Bonsu, David Hawkins ve Carlos Arroyo üçlüsüyle bulduğu sayılarla 34.dakikada 67-66 öne geçti. Mola alan Galatasaray Medical Park, aranın ardından Ender Arslan ve Cevher Özer ile skor üretti. Son bölümde David Hawkins ve Carlos Arroyo ikilisiyle basketler bulan Siyah Beyazlılar, bitime 2 dakika kala farkı 6 sayıya çıkarttı (77-71). Mola alan konuk ekip karşısında son bölümde de Carlos Arroyo ve Pops Mensah Bonsu ile hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 84-73 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (84): Mehmet Yağmur 3 (1 ribaund- 2 asist) , Barış Hersek 2 (3 ribaund- 1 asist), Zoran Erceg 12 (4 ribaund), Serhat Çetin 3 (6 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp (1 ribaund), Carlos Arroyo 23 (4 ribaund- 6 asist), David Hawkins 24 (6 ribaund), Ersin Dağlı 4 (3 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 13 (5 ribaund).

GALATASARAY MEDICAL PARK (73): Jaka Lakovic, Göksenin Köksal 13 (3 ribaund), Luksa Andric 12 (3 ribaund), Furkan Aldemir 6 (10 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 14 (2 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 2 (1 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund), Boris Savovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Nihad Djedovic 19 (5 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 18-22
2.PERİYOT: 17-19
3.PERİYOT: 23-18
4.PERİYOT: 26-14

Özet: Tbf
İlk Finalist Beşiktaş Milangaz (84-73) İlk Finalist Beşiktaş Milangaz (84-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.