Advertisement

Gaziantep BŞB, Beko Basketbol Ligi'nde

TB2L Play Off yarı final serisi üçüncü maçında Selçuk Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki olaylı mücadeleyi 75-80'lik skorla kazanan konuk ekip Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, seride durumu 2-1'e getirerek TB2L finaline yükselmeye hak kazandı. Gaziantep ekibi, önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek..

Son bölümü oldukça çekişmeli ve gergin geçen maçta Selçuk Üniversitesi antrenörü Ahmet Kandemir ise bitime 7 saniye kala diskalifiye edildi. Kandemir'in diskalifiyesinin ardından tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle hakemler soyunma odasına gittiler ve salon boşaltılması için oyuna ara verildi. Kalan kısa sürede serbest atışları sayıya çeviren Antep ekibi, mücadeleyi de 75-80'lik skorla kazanan taraf oldu. İkinci Lig'den Birinci Lig'e son yükselen Gaziantep ekibi, 1985-1986 sezonu sonunda Beslenspor olmuştu. Beslenspor, 1992 yılında kapanınca Gaziantep'in 20 yıldır Beko Basketbol Ligi'nde temsilcisi de yoktu..

Ev sahibi Selçuk Üniversitesi, mücadeleye; Henry Dobie, Ufuk Kaçar, Mustafa İlkay Okay, Erdem Türetken ve Onur Aydın beşiyle başlarken, konuk ekip ise; Erden Eryüz, Antabia Waller, Hadi Doğan, Mesut Ademoğlu ve Umut Durmuş beşiyle mücadeleye başladı. Bu arada son periyotta Dobie ile çarpışarak bir baygınlık geçiren Mesut Ademoğlu, oyuna da devam edemedi. Salonun kapasitesinin üstünde bir kalabalığa ev sahipliği yapması da maçın ilginç detaylarındandı.

Mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı sayılara sahne olurken, Erden Güleryüz’le skor üreten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne Erdem Türetken ile yanıt veren Selçuk Üniversitesi, 3. dakikada durumu 7-7’ye getirdi. Bu dakikadan sonra skor anlamında oyunun kontrolünü eline geçiren Konya temsilcisi, 7. dakikada Mustafa Güçyetmez’in serbest atış isabetleriyle farkı çift hanelere çıkarırken (22-12), ilk çeyreği de 25-17’lik üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte de aradaki farkı koruyan ev sahibi ekip, Antawn Dobie’nin sayılarıyla 15. dakikasına 35-31’lik skorla önde girdiği mücadelenin devresini de 46-35’lik skorla önde tamamladı.

Soyunma odasından daha etkili dönen taraf ise Gaziantep temsilcisi olurken, konuk takım özellikle Hadi Doğan ve Ahmet Kaplan’ın art arda bulduğu sayılarla farkı eriterek 25. dakikada durumu 53-51’e getirdi. Üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle oyuna yeniden ortak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, final periyoduna girilirken 59-60’la skor üstünlüğünü eline aldı. Son çeyrek ise büyük bir çekişmeye sahne olurken, savunma sertliklerini arttıran iki takım da rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Antawn Dobie ile bitime 5 dakika kala 65-64 öne geçen rakibine Salih Uğraşan’ın sayılarıyla karşılık veren konuk takım, son 1.5 dakikaya 70-72’lik avantajla girdi. Antawn Dobie’nin turnikesiyle yeniden öne geçen Selçuk Üniversitesi, Murat Göktaş’ın üçlüğüne engel olamayınca son 13 saniyeye 75-77’lik skorla girildi. Ardından hücumdan boş dönen rakibine karşı Salih Uğraşan’la iki serbest atışından da yararlanamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Murat Göktaş’ın aldığı hücum ribaunduyla avantajı eline alıp maçtan 75-80’lik skorla galip ayrıldı.


SALON: Konya Selçuk Üni. 19 Mayıs

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (75): Erdem Türetken 19 (15 ribaund), Henry Dobie 26 (3 asist), Ufuk Kaçar 6 (2 ribaund- 4 asist), İsmail Çevik 3 (2 ribaund), İlkay Okay 5 (3 ribaund), Mustafa Güçyetmez 8 (1 asist), Darlon Johnson 8 (1 ribaund), Ömer Ünver (2 ribaund), Onur Aydın (4 ribaund).

GAZİANTEP B.Ş.B. (80): Serhat Uğur 7 (4 ribaund- 3 asist), Erden Eryüz 9 (4 ribaund- 3 asist), Mesut Ademoğlu 2 (3 ribaund), Murat Göktaş 7 (1 ribaund), Umut Durmuş 4 (1 ribaund- 1 asist), Hadi Doğan 6 (2 ribaund- 1 asist), Ahmet Kaplan 11 (3 ribaund- 1 asist), Salih Uğraşan 13 (2 ribaund), Antabia Giovonte Waller 19 (6 ribaund- 1 asist), Tremaine Ford 2 (1 ribaund).

1. PERİYOT: 25-17
2. PERİYOT: 21-18
3. PERİYOT: 13-25
4. PERİYOT: 16-20

Özet: Tbf
Gaziantep BŞB, Beko Basketbol Ligi'nde Gaziantep BŞB, Beko Basketbol Ligi'nde Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.