Advertisement

Banvit - Anadolu Efes Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında, Banvit'in sahasında konuk ettiği Anadolu Efes'i 68-66 mağlup ederek seride 1-0 öne geçtiği karşılaşmanın ardından, her iki teknik adam da mücadeleyi değerlendirdiler..

Bu zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Banvit'in Baş Antrenörü Orhun Ene; ''Kazandığımız için mutluyuz. Ancak seride önümüzde yine zor maçlar var'' dedi. Ene yaptığı açıklamada, Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynadıkları maçı kazanmalarında, savunmada dirençli olmalarının önemli rol oynadığını söyledi. Genç teknik adam sözlerini; ''Ancak, bu maçta olduğu gibi diğer maçlarda top kayıpları yapmamalı, hücum ribaundlarını almada daha başarılı olmalıyız. Cuma günü yine kendi evimizde oynayacağımız maçta topun değerini daha iyi bilmeliyiz. Eğer seri son maça kadar giderse, önümüzde zorlu 3 maç daha var. Anadolu Efes'in de gücü inkar edilemez. Kazandığımız için mutluyuz. Ancak seride önümüzde zor maçlar var.'' şeklinde tamamladı..


Anadolu Efes'in deneyimli teknik adamı Ilias Zouros ise, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada özellikle hakem kararlarına tepkiliydi. Yunan coach, karşılaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bugün farkı açtıktan sonra hakemler bize saygı göstermedi. Anadolu Efes büyük bir takım ve hakemler saygı göstermeli. Turnikelerimizin çoğunda bize fauller yapıldı. Maçtan sonra ben nasıl coach olarak maçı tekrar izliyorsam, hakemlerin de aynı şekilde hatalarını görmek için maçları izlemesi lazım. Bugün özellikle ikinci yarıda çok hata yaptılar. Maçı oynayan kişiler oyunculardır ve başrolde oyuncular olmalıdır, hakemler değil. Maç ile ilgili teknik ve taktik konularda konuşamam çünkü fauller çalınmayınca basketbol güreşe dönüyor. Şimdi bir sonraki maça hazırlanacağız. Hakemler de hazırlanmalı ve bize saygı duymalılar" dedi..
Banvit - Anadolu Efes Maçının Ardından.. Banvit - Anadolu Efes Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.