Advertisement

Çekişmeli Maçta CSKA Finale Uzandı (66-64)

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Turkish Airlines EuroLeague Final-Four'unun ilk maçında Rus ekibi CSKA Moskova, son şampiyon Panathinaikos'u oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda 66-64 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Oldukça tutuk başladıkları maçın ikinci periyotunda Yunan ekibine sadece 5 sayı imkânı veren CSKA, EuroLeague Final-Four tarihinde bir periyotta en az sayı yiyen takım ünvanını da eline geçirmiş oldu. Yıldız oyuncu Kirilenko da maça damgasını vuran isimdi..

CSKA Moskova, 13 Mayıs Pazar günü saat 21:00'de BC Olympiakos ile finalde karşı karşıya gelecekken, Panathinaikos ise saat 18:00'de FC Barcelona Regal ile üçüncülük maçına çıkacak.

Karşılaşmaya Panathinaikos; Sarunas Jasikevicius, Dimitris Diamantidis, Romain Sato, Kostas Kaimakoglou ve Aleks Maric beşiyle başlarken, CSKA Moskova ise; Milos Teodosic, Ramunas Siskauskas, Andrei Kirilenko, Viktor Khryapa ve Nenad Krstic beşiyle mücadeleye başladı. Karşılaşmayı; 17 sayı ve 9 ribaund ile tamamlayan Andrei Kirilenko, Rus ekibini galibiyete taşıyan isimlerin başında gelirken, deneyimli yıldız Sarunas Jasikevicius'un 19 sayısı ise Yeşiller için galibiyete yeterli olmadı. Maçın son bölümündeki hakem kararları da oldukça tartışıldı..

Mücadeleye hızlı başlayan Panathinaikos, ikili oyunlarda Kostas Kaimakoglou ve Aleks Maric’in sayılarıyla ilk 1.5 dakikada durumu 0-4’e getirdi. İlk sayılarını Milos Teodosic ile bulan CSKA Moskova karşısında ikili oyunlarda Mike Batiste’i kullanan Yeşil Beyazlılar, 2-11’lik skorla 9 sayılık farkı yakaladı. Siskauskas ve Khryapa’nın sayılarıyla hücumdaki suskunluğu bozan rakibi karşısında Yunan ekibi, televizyon molasına 12 sayılık üstünlükle girdi (7-19). Aranın ardından hücum ribaundlarında büyük bir üstünlük sağlayan CSKA Moskova, buna karşın skor üretmekte zorlandı. İlk periyotu Panathianikos, David Logan’ın basketiyle 15-29 önde tamamladı. İkinci periyota savunmada dirençli başlayan CSKA Moskova, Nenad Krstic’in de oyuna ağırlığını koymasıyla skor buldu. Tam saha baskılı savunmaya dönen Panathinaikos, hücumda basket bulmakta zorlanınca, aradaki skor farkı da eridi. Milos Teodosic’in oyuna ağırlığını koymasıyla ritm bulan Rus temsilcisi, 18.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (29-32). Son bölümde Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle skor 32-32’ye gelirken, devreyi ise Panathinaikos, Mike Batiste’in orta mesafe isabetiyle 32-34 önde tamamladı.

Nenad Krstic ile Sarunas Jasikevicius’un karşılıklı sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geride kaldı. Temponun yükseldiği oyunun ilk dakikalarında hücumda daha üretken olan CSKA Moskova, Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle 41-39 öne geçti. Televizyon molası sonrasında Diamantidis’in üç sayı isabeti ve Kostas Kaimakoglou’nun da basket faulüyle üç sayı bulan Panathinaikos, 28.dakikada durumu 46-50’ye getirdi. Son bölümde alan savunmasına dönen Yeşil Beyazlılar, üçüncü periyot sonunda da 51-55’lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Mücadelenin dördüncü periyotunda savunmadaki direnci sonrasında Milos Teodosic ve Nenad Krstic ikilisiyle kolay sayılar bulan CSKA Moskova, 34.dakikaya da girilirken 58-57 öne geçti. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Sarunas Jasikevicius’un basketiyle Yunan ekibi durumu 60-61’e getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Panathinaikos, bitime 1:26 kala skoru 63-64 yaptı. Milos Teodosic’in basketiyle bir kez daha öne geçen CSKA Moskova, bir hücum sonrasında ise iki serbest atışı değerlendiremedi. Son hücumu Dimitris Diamantidis değerlendiremezken, CSKA Moskova da salondan 66-64 galibiyetle ayrıldı.


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya), Jose Martin (İspanya), Sreten Radovic (Hırvatistan)

CSKA MOSKOVA (66): Milos Teodosic 12 (6 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 2 (1 ribaund), Ramunas Siskauskas 5 (3 ribaund), Nenad Krstic 8 (2 ribaund), Andrei Kirilenko 17 (9 ribaund- 1 asist), Andrey Vorontsevich, Alexey Shved 15 (5 ribaund), Sasha Kaun 2, Viktor Khryapa 3 (5 ribaund- 5 asist), Jamont Gordon 2 (3 ribaund)

PANATHINAIKOS (64): Aleks Maric 6 (5 ribaund), Strastos Perperoglou (4 ribaund), Mike Batiste 11 (1 ribaund), David Logan 2 (1 asist), Romain Sato 3 (2 ribaund), Kostas Tsartsaris (1 ribaund), Dimitris Diamantidis 10 (3 ribaund- 6 asist), Ian Vougioukas, Nick Calathes 3 (4 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 10 (8 ribaund- 5 asist), Sarunas Jasikevicius 19 (3 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 15-29
2.PERİYOT: 17-5
3.PERİYOT: 19-21
4.PERİYOT: 15-9

Özet: Tbf
Çekişmeli Maçta CSKA Finale Uzandı (66-64) Çekişmeli Maçta CSKA Finale Uzandı (66-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.