Advertisement

Ankara Basketbolunda Hareketli Günler

Optimum TED Ankara Kolejliler'in TB2L şampiyonu olarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesinin ardından, önümüzdeki sezon için Beko Basketbol Ligi'ndeki Ankara takımı sayısı 3'e yükselmişti fakat yaşanan son gelişmelerle birlikte Ankara'da Yaz döneminin basketbol adına bir hayli hareketli geçeceği görünüyor..

İlk olarak SalsaBasket'in, ardından da Basketfaul'ün paylaştığı gelişmeye göre, önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan iki Başkent ekibi Türk Telekom ve Optimum TED Ankara Kolejliler, güçlerini birleştirebilirler. İlk görüşmelerde olumlu gelişmelerin olduğu bu birleşme fikri üzerine ikinci buluşma ise önümüzdeki Perşembe günü gerçekleşecek. Bu projenin hayata geçirilebilir olup olmadığı da bu toplantının ardından büyük ölçüde netleşecektir. Eğer bu birleşme gerçekleşirse, Türk Telekom da altyapı faaliyetlerine TB2L ekibi olan Genç Telekom'da farklı bir isim ile devam edecek. TED Ankara Kolejliler'in basketbol ve voleybol branşlarına sponsor olacak Türk Telekom'un yerine, yönetmeliklere göre Beko Basketbol Ligi'nde boşa çıkacak olan kontenjana da yeni sezonda Konyaspor adını alması beklenen Selçuk Üniversitesi, Beko Basketbol Ligi'ne yükselecek. Henüz somut bir gelişme olmayan bu olay, yakın zamanda gündemi bir hayli meşgul edeceğe benziyor..

Başkentin bir başka takımı olan Hacettepe Üniversitesi ise maddi olarak oldukça sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Yönetim değişikliğinin ardından basketbola yapılan yatırımın sona erdirilmesi fikri ağırlık kazanırken, başta oyuncu alacakları olmak üzere, sezon içerisinde biriken borçların ödenmesi için kaynak arayışları da hızla sürüyor. Eğer ki yeterli kaynak bulunamazsa, Hacettepe Üniversitesi son çare olarak Beko Basketbol Ligi katılım hakkını satarak bu sorunu çözecek. Başta, bu sezon TB2L'e yükselen bir diğer Ankara takımı Söğütsen Seramik takımı olmak üzere, bu konuda Hacettepe'nin kararını bekleyen ekipler olduğu da son dönemde konuşulmaya başlanmıştı. Hacettepe Üniversitesi'nin, çoğunluğu öğrencilerden oluşan, taraftarları da önümüzdeki günlerde bir yürüyüş ile rektörlüğe basketbola devam edilmesi adına seslerini duyurmaya çalışacaklar. Oyuncuların asgari 3-4 aylık alacakları da halen ödenemedi Başkent ekibinde. Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonunda Play-Off'u zorlayan Mor-Beyazlılar adına böylesine bir olumsuz gelişme fazlasıyla üzücü olacaktır elbette. Bu konudaki gelişmelerin de kısa süre içerisinde neticelenmesi bekleniyor..
Ankara Basketbolunda Hareketli Günler Ankara Basketbolunda Hareketli Günler Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.