Advertisement

Aliağa'dan İlk Hamle "Arnold"

Bu sezon Burak Bıyıktay yönetiminde kulüp tarihinin bir sezondaki en fazla galibiyet sayısına ulaşan ve tarihinde ilk kez Play-Off oynama başarısı gösteren Aliağa Petkim, yeni sezon için kadrosunu şekillendirme adına ilk adımlarını da atıyor. Aliağa, sezonu Çek ekibi BK Pardubice'de tamamlayan ABD'li pivot Marcus Arnold ile anlaşma sağladı..

Yeni sezonda yabancı oyuncu rotasyonunda bir revizyona gidecek olan Aliağa Petkim, ilk transferini de uzun rotasyonuna yaptı. Bu sezon BK Pardubice forması ile başarılı bir sezon geçiren ve FIBA EuroChallenge Cup'ta temsilcimiz Beşiktaş Milangaz'a karşı da forma giyen Marcus Arnold, 28 yaşında ve 2.07 boyunda. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Arnold, Çek Ligi'nde 38, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 12 maçta forma giydi..

Bu sezon Çek Ligi'nde forma giydiği 38 maçta ortalama 28.5 dakika sahada kalan ABD'li oyuncu, bu maçlarda; 14.9 sayı, 7.9 ribaund ve 0.9 blok ortalamaları yakalamıştı. FIBA EuroChallenge Cup'ta ise forma giydiği 12 maçta ortalama 31 dakika sahada kalan Arnold, bu maçlarda ise; 14.8 sayı ve 8.4 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Bu kupanın ikinci turunda Beşiktaş Milangaz'a karşı da forma giyen Arnold, ilk maçta; 6 sayı, 11 ribaund ve 3 asist kaydederken, ikinci maçta ise; 27 sayı, 9 ribaund ve 1 top çalma üretmişti..

Yeni sezonda FIBA EuroChallenge Cup'ta da mücadele etmek isteyen İzmir ekibi, sezon başında Türk Telekom'dan kiralık olarak renklerine bağladığı Orhan Hacıyeva ile de sözleşme yeniliyor. Sözleşmesi devam eden Ümit Sonkol'u da kadroda tutmayı plânlayan Aliağa Petkim, kiralık olarak Bandırma Kırmızı'ya gönderdiği Paul Miller da dahil olmak üzere tüm yabancıları ile de yollarını ayıracak. Takımın deneyimli isimleri; Ersin Görkem ve Hakan Köseoğlu ile de yolların ayrılması beklenirken, yerli 2 numara konusunda da kısa sürede önemli bir isimle anlaşma sağlanması bekleniyor..
Aliağa'dan İlk Hamle "Arnold" Aliağa'dan İlk Hamle "Arnold" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.