Advertisement

Özerhun'dan Sert Tepki

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi dördüncü karşılaşmasında Banvit'e 73-71 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Menajer Engin Özerhun, maçta büyük hakem hatalarının olduğunu ifade ederek; “23 Mayıs 2012 tarihi Türk basketbol hakemliği için önemli bir kara sayfa olmuştur.” açıklamasını yaptı..

Maçın istatistiklerinde kendilerinin 27 faul, rakiplerinin ise 18 faul yapmış gözüktüğünü kaydeden Özerhun, “Daha dramatik bir istatistik ise karşılaşmada Banvit'in 27, bizim ise 11 serbest atış kullanmamız. Bu yarıdan bile az. Herkes sadece Kerem'in son pozisyondaki üç sayılık atış sırasındaki faule iki sayılık faul atışı verilmesine odaklandı. Ama buna odaklanmak yanlış. Bunun gibi birçok lehimize verilmeyen faul var. Hatta rakip oyuncuların taktik faul yapıp, el kaldırdıkları pozisyonlara bile hakemler faul vermediler. Bajramoviç'in, bu şekilde Doğuş'a yaptığı faulü vermediler. İki sene önce Banvit ile İstanbul'da oynadığımız bir maçtan sonra karşılaşmanın hakemleri beş maç ceza almıştı, dünkü hakemlerin bu ölçülerle 20 hafta ceza almaları gerekiyor. Verilen kararlar olacak rezalet değil. Çok kritik yerlerde hatalar yaptılar. Hakemler her tarafa eşit olmalılar. Maç yeniden izlensin, çalınmayan faullerimizin sayısı görülsün. Bu hakemler demek ki kendilerini hiç geliştirmiyorlar. Herkes şikayetçi. Ayrıca bunun bedelini kim ödeyecek? İsterse üç yıl ceza alsınlar, bana ne. Herhalde bu arkadaşları sezon sonuna kadar görmeyeceğiz ama umarım gelecek sezon kendilerini toparlarlar...”

Engin Özerhun, üç sayılık atış sırasında yapılan faulü iki sayılık serbest atış olarak kullandıran hakemin, ‘Ben bunu değerlendiremiyorum’ deyip hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti.

Banvit serisinde oynadıkları dört karşılaşmanın ikisini hakemlerin hatalı kararlarıyla kaybettiklerini savunan ve bunun izahının olamayacağını vurgulayan Özerhun, “Biz oyun olarak kendimize de bakacağız. Belki farklı öne geçtikten sonra alan savunmasına karşı başarılı olamadık. Ama bu hakem hatalarının da akılla mantıkla izahı olamaz. Sırf hakem hataları nedeniyle yarı final serisinde iki maç kaybettik. Hakemliğin hiçbir kuralını uygulamadılar. Orhun Ene'ye teknik faul çaldılar. Daha sonra o defteri de kapattılar. Bizim oyuncular sert tepkiler gösterdiler ama hakemler hatalı oldukları için hiçbir şey çalamadılar. Hata üstüne hata yaptılar. Türkiye Ligi'nin yarı finali böyle mi yönetilir? Ama kimse de üstüne almıyor. Bu tuhaflık karşısında kimse 'toparlanmalıyız' diye reaksiyonlar göstermiyor."
Özerhun'dan Sert Tepki Özerhun'dan Sert Tepki Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.