Advertisement

Derbinin Ardından..

Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Medical Park'ın Beşiktaş Milangaz'ı sahasında 75-74 mağlup ederek seride 1-0 öne geçtiği karşılaşmanın ardından, her iki takımın da deneyimli teknik adamları, bu nefes kesen mücadeleyi değerlendirdiler..

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahmuti, karşılaşma ile ilgili olarak; ”Maça iyi başladık. Özellikle iki çeyrekte farkı açmaya çalıştık. İyi de savunma yaptığımızı düşünüyorum. Basit hatalardan sayılar yedik. Beşiktaş Milangaz takımı çok yetenekli bir takım. Temponun düşüklüğüne ve rahat oynamaya izin verdiğiniz zaman çok tehlikeli bir takım. Onlar da sürekli maçın içinde kalıp, oyunu devam ettirmeye çalıştılar ve neticede de devam ettirdiler. İlk devredeki oyunumuz belki ikinci devrede sahaya yansımadı ama elde ettiğimiz fark galibiyet için yetti. Dolayısıyla maçı kazanmak, 1-0 öne geçmek önemli. Ancak devamını getirmek ve istikrarı korumak, ayrıca bunu 40 dakikaya yayabilmek önemli. Ancak o zaman kaliteyi sonuna kadar taşıyabilirsiniz. Kaliteli bir şekilde oynamak istiyorsanız, her zamanki oyununuzu sahaya yansıtmanız lazım” diye konuştu.

Galatasaray Medical Park'ın milli oyuncusu Ender Arslan ise karşılaşma ile ilgili olarak; ”İlk yarıda istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık ama maçın böyle gitmeyeceğini tahmin ediyorduk. İkinci yarı Beşiktaş Milangaz bizden daha iyi oynadı. Son anda iyi savunma yaparak kazandık. Kendi sahamızda maç kaybetmek istemiyoruz ama Beşiktaş Milangaz çok tehlikeli bir takım. Umarım 2 gün sonraki maçta da iyi mücadele eder, seride 2-0 öne geçeriz” ifadelerini kullandı.


Beşiktaş Milangaz'ın deneyimli antrenörü Ergin Ataman ise, özellikle ilk yarıdaki tutuk oyunlarına dikkat çekerek; “2 ayrı devre izlediniz. İlk yarı bu seriye tutunamayacak gibi gözüktük. Bunda Galatasaray Medical Park’ın; aç, sert ve agresif başlamasının payı vardı. Onlar beşinci viteste, biz ikinci viteste başladık. Sürklase olduk. Devrede bu işin böyle gitmeyeceğini konuştuk, direnç koymalıydık. Böyle başladık ve ilk yarı yediğimiz kolay basketleri yemedik. Hücumda topu daha rahat çevirdik. Erceg’i kullandık, Arroyo ile Hawkins devreye girdi. Maçı kazanacak şutu bulduk. Doğru şuttu Arroyo’nun kullandığı ama girmedi. Girseydi şu anda 1-0 önde olan biz olacaktık” dedi.
Derbinin Ardından.. Derbinin Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.