Advertisement

Galatasaray'da Sezon Değerlendirmesi

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Medical Park'ta Baş antrenör Oktay Mahmuti, 43 yıl sonra gelen normal sezon liderliğiyle ilgili olarak, ''Bunlar çok güzel şeyler ama anlamlı olması için yolumuza devam etmemiz lazım, kendimize sürekli bir şeyler daha katmamız lazım'' dedi.

Sarı Kırmızılı ekibin teknik heyet ve oyuncuları ile bundan önce 1968-1969'da normal sezonu ilk sırada bitiren kadronun oyuncuları, kulübün resmi internet sitesine açıklamalar yaptı.

Play-off'lara en iyi şekilde hazırlanıp sezon içine yaydıkları performansı ortaya koymak istediklerini belirten Baş antrenör Oktay Mahmuti, sürekli geleceğe bakan bir insan olduğunu belirterek, ''Her maçı kazanmak için oynuyoruz. İyi bir yere gelmek için çaba sarf ediyoruz. Ne mutlu bize ki bu sezon ligi lider tamamladık. 43 sene sonra biz bunu başarabildik. Bunların tamamı çok güzel şeyler ama anlamlı olması için yolumuza devam etmemiz lazım, kendimize sürekli bir şeyler daha katmamız lazım. Umarım bir haftalık süreçte play-off'lara en iyi şekilde hazırlanıp, daha istikrarlı, daha iyi bir oyunla, sezon içine yaydığımız performansı orada da tekrarlarız'' şeklinde ifadeler kullandı.

Sarı Kırmızılı ekibin mevcut kadrosundaki oyunculardan Caner Topaloğlu, geçen sezondan itibaren planlı ve programlı bir şekilde çalışarak başarıya ulaştıklarını, 43 yıl sonra gelen bu başarının önemli olduğunu ancak henüz elde ettikleri bir şey olmadığını kaydederek, ''Geçen sezon final oynadık, yaptığımız işler belliydi. Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldık, Avrupa Ligi'nde Top 16 yaptık, ligde liderlik geldi. Tek istemediğimiz durum Türkiye Kupası'ndan elenmek oldu. Başarı konusunda hep üzerine koyarak ilerledik. Play-off'larda kolay rakip, kolay maç yok. Umarım en güzel şekilde bitiririz'' diye konuştu.

Sloven oyuncu Jaka Lakovic, bütün sezon boyunca liderlik için sıkı çalıştıklarını anlatarak, ''Bu şekilde devam edip şampiyon olmazsak hiçbir anlamı kalmaz. Play-off'lar farklıdır, farklı bir hikayesi vardır. Yüzde yüz konsantrasyon sağlamalıyız'' yorumunu yaptı.

Sarı-kırmızılı oyunculardan Jamon Lucas Gordon, liderlikle iç saha avantajını elde etmenin takım için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Uzun süre sonra böyle bir başarı gelmesinden dolayı da mutlu oldum. Elimizden gelenin en iyisini yapıp şampiyonluğa ulaşacağız'' dedi.

Furkan Aldemir ise ligin ilk bölümünde önemli maçları kazanamadıklarını ancak ikinci bölümde bunları telafi ederek normal sezonu lider tamamladıklarını anlatarak, ''Bizim tek hedefimiz, Galatasaray camiasını ve taraftarlarını sezon sonunda da mutlu görmek'' değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı 1969'da şampiyonluğa taşıyan kadronun kaptanı Şengün Kaplanoğlu ve oyunculardan Prof. Dr. Nur Danişment, Oktay Mahmuti ve ekibinin şampiyonluğu elde edeceklerine inandığını ifade etti.

Eski basketbolculardan Fuat Tahir ise başarıda en büyük payın Oktay Mahmuti'ye ait olduğunu belirterek, ''Bir kişiyle birden bire çıta yükselmiyor. Kadro zenginliğine de bağlıyorum bunu. Önceki senelerde Galatasaray'ın birkaç yıldıza odaklı bir oyunu vardı. Oktay hocanın en önemli katkılarından biri kadro zenginliğini, rotasyonu çok verimli şekilde kullanmasıydı. Bu kimyayı tutturmak çok zordur. Başarı böyle geldi'' şeklinde ifadelerle Mahmuti'ye övgüde bulundu.

Mehmet Tümer ise sarı-kırmızılı ekibin başarılı bir performans ortaya koyduğunu anlatarak, ''Liderlik elbette bizim için yeterli olmamalı, bundan sonrası mühim. Maraton esas şimdi başlıyor'' dedi.

Galatasaray Basketbol Şubesi Sportif Direktörü Murat Tümer, normal sezon liderliğinin iki yıl önce başlatılan yapılanmanın ve düzenli çalışmanın sonucunda geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: ''Henüz sezon bitmiş değil. Önümüzde kazanılması gereken zorlu play-off maçları var. Hedefimiz şampiyonluk. Her maçı tek tek değerlendirip bunlardan galibiyetle ayrılıp sonunda da şampiyon olmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Hem Avrupa Ligi performansı, hem de 25 galibiyet alarak ligi lider bitirerek bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Saha avantajını da elimizde bulunduruyoruz. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun atmosferi de hesaba katıldığında şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum.''

Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ali Türsan da play-off'ta karşılaşacakları Tofaş'ın her rakibe karşı dişe diş mücadele ortaya koyduğunu belirterek, ''Biz her rakibe aynı saygıyı göstererek bu günlere geldik. Bundan sonra da aynı yöntemle devam edeceğiz'' dedi.
Galatasaray'da Sezon Değerlendirmesi Galatasaray'da Sezon Değerlendirmesi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.