Advertisement

Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından..

Banvit'in, Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 71-73'lük skorla mağlup ederek seride durumu 2-2'ye getirdiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısı oldukça gergin bir havada geçti..

Maçın son bölümünde çıkan tartışmalar maça damgasını vururken, bitime 7 saniye kala fark 3 sayıyken hakemler dış atış kullanan Kerem Tunçeri’ye yapılan faulü 2 atış üzerinden değerlendirince tartışmalar çıktı. Lacivert –Beyazlıların genel menajeri Engin Özerhun teknik komiser Emir Turam’a büyük tepki gösterirken gözaltına alınmak istenen bir taraftarı güvenlik güçlerinin elinden Kerem Tunçeri aldı. Soyunma odası koridorunda bu kez Banvit koçu Orhun Ene ile Özerhun karşı karşıya gelirken ikili sözlü tartışma yaşadı. Özerhun’un kendisine küfür ettiğini iddia eden Ene’nin, “Efes’in başındaki adama bak. Terbiyesiz” diye bağırdığı duyuldu. (BasketDergisi)

Banvit antrenörü Orhun Ene, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, son periyotta çok büyük bir mücadele göstererek eşitliği sağladıklarını belirterek; ''Kerem Tunçeri'ye yapılan faul, 3 atıştı. Ama hakemler o pozisyonu kaçırdı. 3 atış verseler belki maç uzayabilirdi. Ancak son periyottaki gayretimizle kazanmayı başardık'' dedi. Bu sezon çok büyük bir emek verdiklerini anlatan Orhun Ene, ''Biz gerçekçiyiz, hayal görmüyoruz. Bütçemiz, tecrübemiz belli. Rakibimize saygı duyuyoruz. Basketbol sahasında gerginlik olur, herkes hata yapabilir. Ama biz de saygı bekliyoruz. Son maçta yine bütün gayretimizi sahaya yansıtıp, kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Ene, Anadolu Efeslilerin büyük tepki gösterdiği hakemlerle ilgili soru üzerine, ''Hakemleri değerlendirmiyorum. Hiçbir zaman hakemlerle ilgili konuşmadım. Maç bittikten sonra hiçbir şekilde maçın sonucunda çalınan düdükler ve hakemler üzerinde değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Bizim lehimize de aleyhimize de hatalar olmuştur. Son topta bizim lehimize olmuştur, ama biz de bu durumlara düşüyoruz. Buradan çıkacak bir mesaj Türk basketboluna bir şey katmayacak. Anadolu Efes uzatmaya götürebilirdi, ama ikinci yarıda verdiğimiz mücadeleyi göz ardı etmemeliler. İki kulübün oynadığı oyun, sahanın içinde kalmalı. Birbirine saygısını kaybetmemeliler. Hepimiz hata yapabiliriz'' dedi.


Maçtan sonra hakemlere tepki gösteren Anadolu Efes'in başantrenörü Ilias Zouros, basın toplantısında değerlendirme yapmadı. Sinirli olduğu gözlenen Zouros, toplantı odasına gelip, basının karşısına çıkarken sadece ''Yorum yok'' diyerek yerinden kalkıp odadan ayrıldı.

Lacivert-Beyazlıların genç oyuncusu Doğuş Balbay da; ''Yorum yapacak fazla bir şey yok'' diyerek salonu terk etti..
Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.