Advertisement

Damat Nelson

Akhisar Belediyespor forması ile TB2L'de önemli performanslara imza atan ve bu sezonu da; 21.7 sayı ortalaması ile sayı kralı, 11.5 ribaund ortalaması ile ikinci olarak tamamlayan ABD'li Tyrone Nelson, bir süredir evlilik hazırlığı yaptığı Emine Kıdal’la evlendi..

Celal Bayar Üniversitesi BESYO 3. sınıf öğrencisi Emine’nin anne ve babası Cemal-Ayşe Kıdal, konukları Urla Çiftlik Restoran’da ağırladı. Anne ve babasını geçen yıl trafik kazasında kaybeden Tyrone’u ise erkek tarafı olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel gibi isimler temsil etti..

27 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Nelson, son 3 sezondur Türkiye'de olduğundan dolayı önümüzdeki sezondan itibaren Türk statüsünde oynamak için sezonun bitimini bekliyordu fakat yeni düzenlemelerin ardından yaşından dolayı skorer oyuncu bu konuda sıkıntı yaşayacak. Şimdiden birçok takımın da transferde düşündüğü isimlerden olan Nelson'ın kariyeri bakalım ne şekilde devam edecek..

Bu arada Nelson'ın hayatı da trajik bir hikâye ile uzun süre gündemdeydi. Birçok kişi tarafından bilinen o olay, haber içeriklerinde şöyle geçiyordu;

"Nelson'ı yakan olay, 24 Ağustos 2006'da New Mexico'nun Las Cruces kentinde yaşandı. Uzun boylu bir siyah tarafından soyulduğunu iddia eden pizza servis elemanı, polisin bir alışveriş merkezinde gözaltına aldığı Nelson'ı “suçlu” olarak teşhis etti. 2005-06 sezonunda New Mexico State'te 17.8 sayı, 8.7 ribaunt ortalamalarıyla yıldızlaşan Nelson, masum olduğunu söylemesine rağmen soygun ve organize suç iddiasıyla cezaevine kondu. Nelson, kefaletle serbest kalmasına rağmen, takımından da kesildi.

Olayın ardından, okuldaki koçu Reggie Theus'un kendisine sahip çıktığını belirten Nelson, “Kısa süreli uzaklaştırmanın ardından takımıma döndüm. Ancak o olay dengemi bozduğu için 2006-07 sezonu kötü geçti. NBA hayallerim suya düştü, adım lekelendi. Bir süre Texas'taki yarı profesyonel bir ligde oynadıktan sonra, Türkiye'den gelen teklifi kabul ettim. Akhisar'da olmaktan mutluyum. Yeni bir kültürü tanıyorum ve en sevdiğim iş olan basketbolu yapıyorum. Bu şansı iyi değerlendirip, kariyerimi en iyi noktaya çıkaracağım” dedi."
Damat Nelson Damat Nelson Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.