Advertisement

Hacettepe Taraftarları "Devam" Diyor

Son dönemde yaşadığı maddi sıkıntılarla birlikte, yönetim kademesindeki (rektörlük) değişimin de ardından yeni sezon için Beko Basketbol Ligi'nde devam edip etmemesi henüz belli olmayan ve yaklaşık 1.8 Milyon TL borcu sebebiyle lig haklarını bir başka satması ihtimali beliren Hacettepe Üniversitesi'nde, çoğunluğu öğrencilerden oluşan taraftarlar bugün bir bildiri ile takımın kapanma ihtimalini protesto ettiler..

Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonunda mütevazı bir kadro ile beklentilerin üstünde bir sezon geçiren Hacettepe Üniversitesi, eğer ki mevcut borçlara kısa vadede bir çözüm bulamazsa takımın Beko Basketbol Ligi hakları satılacak ve başta oyuncuların alacakları olmak üzere, biriken yaklaşık 1.8 Milyon TL'lik borç o şekilde kapatılacak..

Kulübün kapatılmamasını isteyen Hacettepe Üniversitesi taraftarlarının bugün yayınladığı bildiri ise şu şekilde;

"5 Sene önce üniversitemizin kurumsal kimliğini spor alanında da en iyi şekilde temsil etmek ve üniversitemiz öğrencilerine örnek bir sosyal ortam oluşturmak amacıyla yeniden yapılandırılan Basketbol Takımımız, “Daha ileriye, en iyiye” hedefinin doğrultusunda büyük mücadele göstererek Beko Basketbol Ligi’ne yükselmiş ve başarılı bir sezon geçirmiştir. Geçtiğimiz sezon play-off ları zorlayarak kısıtlı bütçelerle bir çok büyük kulübün gerçekleştiremediği bir başarıya ulaşmış ve başta biz öğrenciler olmak üzere tüm Hacettepe Ailesi Üyelerinin gurur kaynağı olmuştur.

Bu büyük başarının en büyük pay sahipleri şüphesiz ki fedakar teknik ekip , sahada son ana kadar mücadele eden fedakar oyuncular, üniversitemizin fedakar yöneticileri ve iyi günde kötü günde takımımızı destekleyen,onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan fedakar taraftarlarımızdır. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan taraftar grubumuz, alışılmış taraftar profilinin dışına çıkarak ülkemiz basketbolunda herkes tarafından takdir toplayan , deplasmanlarda bile, eşine az rastlanır şekilde takımını destekleyen ve üniversitemizi en nezih şekilde temsil eden bir öğrenci grubu haline gelmiştir.

80’li 90’lı yıllarda Türk Basketbolu’na kazandırdığı yıldızlarla antrenörlerle bir ekol haline gelmiş Ankara basketbolu , tekrar birinci ligde 3 takımla mücadele etme şansını yakalayıp bu havayı tekrar yaratma şansını kazanmışken , şimdilerde maddi imkansızlıklar ve sponsor desteği bulamama sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşamanın eşiğine gelmiştir.

Türk Basketbolunun 1.ligde temsil edilen tek üniversite takımı olan Hacettepe Üniversitesi Basketbol Takımı , Türkiye’nin en köklü ve çoğu alanda en başarılı üniversitesi bünyesinde bulunmasına rağmen az önce de bahsettiğimiz maddi sıkıntılar sebebiyle kapanma noktasına gelmiştir. Biz Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve taraftarları olarak 5 senedir verdiğimiz desteklerin mükafatı bu olamaz.

Sayın Rektörümüz;

Göreve geldiğinizden beri geçen 5 aylık süre içerisinde üniversitemizde esen umut verici havanın spor kulübümüzü destekleyen biz taraftarlar için de esmesi ve somut gelişmeleri takiben desteğe dönüşmesini talep ediyoruz. Biz öğrencilere dost bir tavırla hareket eden, her fırsatta isteklerimizi değerlendirip gerçekleştirmeye uğraşan siz sayın rektörümüzden ricamız takıma destek konusundaki bu ricamızı lütfen kırmayın ve takıma sahip çıkmak adına elinizden geleni lütfen yapın. Şunu unutmayınız ki takımımıza sahip çıkmak adına atacağınız her türlü adımda hep arkanızda olacağız ve sizlerin en büyük destekçisi bizler olacağız.

Ankara Basketboluna Gönül Vermiş Değerli Sanayici, Yatırımcı ve İşadamları;

Türkiye’nin eğitim ve sağlık alanında en büyük gelişmelere öncülük etmiş üniversitesinin öğrencileri olarak sizlere sesleniyoruz. Spora yapılan destekler; sporu ayakta tutacağı gibi , desteği veren kuruluş için de çok ciddi reklam değeri ve maddi manevi katma değerler oluşturacaktır. Türkiye’de ve Dünya’da spora yapılan maddi desteklerin şirket gelirlerine çok ciddi geri dönüş örnekleri mevcuttur. Gelin sizler de Hacettepe Üniversitesi gibi reklam değeri yüksek bir kurumla işbirliği yapın ve yaklaşık 40 bin öğrenci, 10 bin personel ve 10 binlerce mezundan oluşan bu ailenin içerisinde yer alın.

Bizler Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve taraftarları olarak Sayın Rektörümüzden , üniversitemiz yöneticilerinden ve değerli işadamlarımızdan takımımıza sahip çıkma konusundaki bu taleplerimize karşı duyarsız kalmamalarını rica ediyoruz.

Saygılarımızla…

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ VE TARAFTARLARI"


Foto: Sezai Agay

Hacettepe Taraftarları "Devam" Diyor Hacettepe Taraftarları "Devam" Diyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.