Advertisement

Milliler Kepez'de Kötü Başladı (47-72)

FIBA Olimpiyat Elemeleri hazırlıkları doğrultusunda Uluslararası Kepez Turnuvası’nda ilk maçına çıkan A Milli Kadın Takımımız, rakibi Karadağ’a 47-72’lik skorla mağlup oldu. Fiziksel olarak henüz hazır bir görüntü çizmeyen takımımız, turnuvadaki ikinci maçında ise yarın saat 19:00'da Japonya ile karşı karşıya gelecek. Japonya ise turnuvadaki ilk maçında bugün Belarus'a 57-50 mağlup olmuştu..

Milli takımımızda bu maçta; Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Nevlin, Pınar Demirok, Özge Yavaş, Şaziye İvegin ve Seda Erdoğan kadroda yer almayan isimlerdi. Bu oyuncularımız karşılaşmayı; Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Erkek Takım Menajeri Harun Erdanay ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ile birlikte tribünden takip ettiler..

A Millilerimiz bu maçta üç sayılık atışlarda 2/19 gibi oldukça düşük bir yüzde tuttururken, Karadağ ise dış atışlarda 8/16 ile önemli bir yüzde yakaladı. Ribaundlarda ekibimize 37-28'lik üstünlük kuran Karadağ, asist sayılarında da 16-13 ile üstün olan taraftı..

Karşılaşmaya Yasemin Horasan ve Gülşah Akkaya’nın basketleriyle başlayan Millilerimize Ana Turcinovic’in sayılarıyla yanıt veren Karadağ, 2. dakikada durumu 4-4’e getirdi. Milica Jovanovic – Jasmina Bigovic ikilisinin üçlükleriyle hücumda tempo bulan rakip takım, skor üstünlüğünü eline alarak 7. dakikada farkı çift hanelere çıkardı (6-16). Hücumdaki suskunluğunu Tuğba Palazoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle bozan Ay-Yıldızlılarımız, çeyreğin sonlarında Bahar Çağlar’ın içeriden bulduğu sayılara rağmen ilk çeyreği 13-25 geride tamamladı. İkinci periyoda ise Jelena Dubgevic’in pota altı basketleriyle başlayan rakibine Kuanitra Holingsvorth’la yanıt veren Millilerimiz, 15. dakikada durumu 18-33’e getirdi. Devrenin son bölümünde ise dış şutlardan isabet alamayan Potanın Perileri, rakibinin içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılara engel olamayınca soyunma odasına 20-46’lık skorla geride girdi.

İkinci yarıya Holingsvorth’un serbest atış isabetiyle başlayan A Milli Kadın Takımımız, hücum ribaundlarından gelen ikinci şans sayılarıyla skor üretirken 26. dakikada durumu 25-51’e getirdi. Oyunun bu dakikalarında hücumda zorlanan rakibine karşı Işıl Alben’le etkili olan Millilerimiz, 28. dakikada skoru 30-51’e taşıdı. Çeyreğin son bölümünde Jelena Skerovic – Ira Perovanovic ikilisiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Karadağ, son çeyreğe 31-55’lik skor avantajıyla girdi. Son çeyreğe Begüm Dalgalar ve Kuanitra Holingsvorth’un art arda gelen sayılarıyla başlayan Ay-Yıldızlılarımız, bitime 6 dakika kala durumu 39-61’e getirdi. Oyunun son bölümünde hücumda Naile Çırak ve Esmeral Tunçluer’den de katkı alan A Milli Kadın Takımımız, rakibin yüksek yüzdeli dış şutlarına engel olamayarak mücadeleden 47-72 mağlup ayrıldı.


SALON: Kepez Arena

HAKEMLER: Yoko Tomita, Erşan Kartal, Ergin Sarı

TÜRKİYE (47): Tuğba Palazoğlu 5 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Kartaltepe (1 ribaund- 4 asist), Gülşah Akkaya 2 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 4 (2 asist), Işıl Alben 5 (2 ribaund- 3 asist), Naile Çırak 4 (2 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 9 (7 ribaund), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 2 asist), Begüm Dalgalar 4 (1 ribaund), Tuğçe Canıtez (3 ribaund), Esra Ural, Kuanitra Holingsvorth 10 (4 ribaund).

KARADAĞ (72): Sanja Knezevic, Jelena Skerovic 7 (6 ribaund- 7 asist), Ana Baletic, Natasha Popovic 4 (6 ribaund), Snezana Aleksic 15 (6 ribaund- 2 asist), Jelena Dubgevic 10 (2 ribaund- 1 asist), Milica Milosev, Iva Perovanovic 14 (9 ribaund), Ana Turcinovic 4 (3 ribaund- 1 asist), Milica Jovanovic 13 (2 ribaund- 3 asist), Maja Milutinovic, Jasmina Bigovic 5 (1 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 13-25
2.PERİYOT: 7-21
3.PERİYOT: 11-9
4.PERİYOT: 16-17

Özet: Tbf
Milliler Kepez'de Kötü Başladı (47-72) Milliler Kepez'de Kötü Başladı (47-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.