Advertisement

Optimum TED, Zafer Sarhoşu

Türkiye Basketbol İkinci Ligi play-off yarı final ikinci maçında Genç Telekom’u 81-54 yenerek finale yükselen ve Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Optimum TED Ankara Kolejliler’de büyük sevinç yaşanırken, kulüp başkanı Önder Bülbüloğlu da sezonu hedefledikleri şekilde bitirdiklerini söyledi..

3 yıllık aranın ardından yeniden Beko Basketbol Ligi’ne yükseldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Kulüp Başkanı Önder Bülbüloğlu, “3 yıllık aradan sonra 1. Lig’de yeniden varız demek gerçekten çok güzel. Uzun ve zorlu bir sezon maratonunu hedeflediğimiz şekilde bitirdik ve Kolejliler yeniden hak ettiği yeri buldu. Bu başarının mimarları olan teknik kadro ve sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Türk sporunun üç güçlü kulübünden sonra kulübümüz de basketbol ve voleybolda 4 takımla 1.Lig’de yer alan 4. kulüp olacak ve bundan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Takım antrenörü Murat Özyer ise maçtan sonra duygularını şöyle ifade etti: “Bu sene TB2L’de yeni bir organizasyon uygulandı. 42 maç yapıp 34 tane galibiyet aldık ve ligin en az sayı yiyen takımlarından biri olduk. Sezon başından sonuna kadar savunmaya inandık. Öncelikle son dönemlerde çok örneklerini seyrettiğimiz gibi iyi takım kurmanın, iyi oyuncuları bir araya getirmenin başarının garantisi olmadığını belirtmek isterim. Bunu birkaç gün önce Sinan Erdem’de Euroleague final four’da çok net yaşadık. Bu takımı bir araya getirmek hem maddi açıdan hem de kimya olarak kolay bir şey değildi. Bu anlamda başkanımız Sayın Önder Bülbüloğlu’nun bu başarının en büyük paydası olduğunu düşünüyorum ve devamında da Yönetim Kurulumuzun. 6000 kişilik bir okulumuz var ve mezunlarımız bizdeki ateşi görüp meşaleyi daha da canlı yakmaya gayret ettiler ve bize de hangi forma için savaşmamız gerektiğini hissettirdiler. Okulumuza ve mezunlarımıza çok teşekkür ediyorum. Teknik ve idari ekibimiz bir elin parmakları gibiydi ve son zamanlarda bir yumruk olduk, onlara da keyifli çalışma alanları yarattıkları için kendi adıma teşekkür ediyorum. Başkanımızdan sonraki en büyük payda oyuncularımın, çünkü ayakları, elleri, burunları kırıldı ve sezona sakatlık anlamında kötü bir başlangıç yaptık. Ama sezonun sonunda hepsi ayaktaydı ve 1 dakika da olsa o formanın hakkını vermek için sahadaydılar. Bir daha takım kurmak istesem aynı oyuncuları seçerdim, öncelikle hepsi çok karakterli ve iyi oyuncular. Hepsini gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bugün güzel bir gün ve Kolejliler’e armağan olsun."
Optimum TED, Zafer Sarhoşu Optimum TED, Zafer Sarhoşu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.