Advertisement

BC Olympiakos - FC Barcelona Regal Maçının Ardından

Turkish Airlines EuroLeague Final-Four yarı finalindeki ikinci maçta Yunan ekibi BC Olympiakos'un, İspanyol ekibi FC Barcelona Regal'i 68-64 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından her iki takımın teknik adamları da mücadeleyi değerlendirdiler..

BC Olympiakos'un deneyimli başantrenörü Dusan Ivkovic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, bu maçtan beklentileri olduğunu belirtirken; “Bizim özellikle en büyük beklentimiz daha yüksek bir ritimdi. Başlangıçta söyledik, genç bir takımımız var. Barcelona ise deneyimli bir takım. Çok mutluyum. Bu şartlar altında bu zaferi kazandığımızı düşünüyorum. Her iki yarıda da sergilediğimiz oyunla hak ederek kazandık. Avrupa çapında bu iki takım karşı karşıya geldiğinde Barcelona’nın güçlü olduğu herkes için bir gerçek. Biz biraz daha geçişli bir oyun oynadık. Zorlu şartlar altında aramızdaki farklara rağmen gerçekten iyi bir oyun sergiledik. Barcelona gibi bir takımda Navarro ve Lorbek gibi yıldızlara karşı oynadığımız için skorun aslında tek bir basket ile değişebileceği gibi bir beklenti söz konusuydu. Ancak rakibimiz iyi okuduk ve farkımızı burada ortaya çıkardık. Beklenmeyen bir şey oldu ve beklenmeyen bir avantaj yakaladık. Barcelona gibi Euroleague’in en kontrollü takımlarından birinse karşı kazanmak bizim için gurur oldu” diye konuştu.


Regal Barcelona başantrenörü Xavi Pascual, BC Olympiakos maçı sonrası yaptığı açıklamada, rakiplerinin haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Yarı final mücadelesi sonrası basın toplantısında konuşan Katalan ekibinin antrenörü Pascual, “Rakibimizi tebrik ediyorum. Biz oyuna geç giren takım haline geldik. Özellikle 8-0’lık seri bizim için yüksek bir fatura oldu. Bence bütün yıl boyunca oynadığımız seviyenin altında oynamaya başladık. Aceleli davrandık. Bu zaman içerisinde oyunun rakibimize dönmesine neden oldu. Bizim her hata yaptığımız pozisyonda bizi bire bir yakalayıp sayı alıyorlardı. Tabi ki bu maçın sonuncu etkiledi. Sonunda fırsatımız oldu ama yapamadık ve haklı olarak Olympiakos oyunu aldı” şeklinde konuştu.

Pascual, bu maçı bir an önce unutmaları gerektiğini söylerken, “Final oynamayı düşünerek geldik buraya. Önümüzdeki saatler bizim için kötü olacak. Takım kötü durumda. Kalbi ve duyguları ile oynayan bir takımız. Önümüzde 48 saat var. Bugünü kafamızdan hemen silmemiz gerekiyor, kötü bir rüya gibi. Final four böyle bir şey. Zamanında oyununuzu oynayamazsınız dışarıda kalabilirsiniz” dedi.
BC Olympiakos - FC Barcelona Regal Maçının Ardından BC Olympiakos - FC Barcelona Regal Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.