Advertisement

Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından..

Anadolu Efes'in Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi üçüncü maçında sahasında konuk ettiği Banvit'i 68-55'lik skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından, her iki takım cephesinden de maçla ilgili olarak değerlendirmeler geldi..

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes'in deneyimli teknik adamı Ilias Zouros, bütün oyuncuların yüzde yüz performanslarını sahaya yansıttığını kaydederken; "Bugün Cenk iyi işler yaptı. Sadece bir atıcı değil, iyi bir savunmacı da olduğunu gösterdi. Tüm takımımız iyi defans yaptı. Kazanmayı hak ettik. Artık daha iyi oynuyoruz. Bu maç bitti, geride kaldı. Hemen bir sonraki maçı düşünmeye başlamalıyız. Şu dakikadan itibaren önümüzdeki maça konsantre olmaya başlayacağız" diye konuştu. Yunan coach ayrıca, Anadolu Efes taraftarlarına da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaydettiği 19 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olan Cenk Akyol ise serinin üçüncü maçını kazandıklarını, ancak final yolunda henüz her şeyin bitmediğini kaydederek; "Önümüzdeki maça iyi hazırlanmamız ve iyi dinlenmemiz gerekiyor. Bugün iyi savunma yaptık. Hücumda da yüksek yüzdeyle oynadık. Rakibimiz ise bence gerçek basketbolunu sahaya yansıtamadı. Bu da bizim iyi savunmamızdan kaynaklandı ve rahat bir galibiyet aldık. Artık bir sonraki maça hazırlanmalıyız" diye konuştu.


Banvit antrenörü Orhun Ene, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ortaya koydukları basketbolu beğenmediklerini dile getirdi. Ene, yaptığı değerlendirmede; "Bizim için kötü bir maç, kötü bir mesaj oldu. Ancak gerçek basketbolumuz bu değil. Bugün gerçekten kötü oynadık. Maçın içine hiç giremedik. Anadolu Efes maçı bizden daha çok istedi. Biz iyi bir sezon geçirdik. Bu anlamda da üst tura geçmeyi ve final oynamayı çok istiyoruz, ama bu, maça çok iyi konsantre olursak, her pozisyonu iyi oynarsak gerçekleştirebileceğimiz bir hedef" ifadelerini kullandı.

Banvit'in milli oyuncusu Barış Ermiş ise maça kötü başladıklarını, farkı kapatma çabalarında ise sonuç alamadıklarını söyledi. Anadolu Efes'in iyi bir takım olduğunu belirten Ermiş; "Önümüzde bir maç daha var ve bu maça kafaca iyi hazırlanıp, seriyi Bandırma'ya taşımak istiyoruz" dedi.
Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Anadolu Efes - Banvit Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.