Advertisement

Chatman'a Rus Kancası

Bu sezon Pınar Karşıyaka forması ile hem Beko Basketbol Ligi'nde hemde FIBA EuroChallenge Cup'ta göstermiş olduğu performansla dikkatleri üzerine çeken deneyimli oyun kurucu Mire Chatman, transferde de oldukça konuşulacağa benziyor. Sportando'da yer alan habere göre, iki Rus ekibi BC Khimki ve Unics Kazan, 34 yaşındaki Chatman'ı kadrolarına katmak için harekete geçtiler..

2006 yılında bir başka Rus ekibi Dynamo Moskova ile ULEB Cup şampiyonluğu kazanan Chatman'ın kariyerinde, Ventspils forması giydiği dönemde Letonya Ligi şampiyonluğu ve Letonya All-Star smaç yarışması birinciliği de var. Rus Ligi'ne pekte yabancı olmayan ABD'li guard, 2007-2008 sezonunda da Triumph Lyubertsy forması giymişti..

Bu sezon özellikle Ahmet Erdoğan'ın sakatlığı, Chaisson Allen'ın da sınırlı katkısı nedeniyle Pınar Karşıyaka'da oyun kurucu rotasyonunu tek başına idare etmek zorunda kalan tecrübeli guard, buna rağmen EuroChallenge Cup'ta haftanın oyuncusu olabilecek performanslara da imza atmıştı. Beko Basketbol Ligi'nde 32 maçta forma giyen 1.87'lik Chatman, bu maçlarda ortalama 34.2 dakika sahada kalarak; 18.3 sayı, 5.3 ribaund ve 6.4 asist ortalamaları yakalamıştı. FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 12 maçta forma giyen ABD'li oyuncu, bu maçlarda ise 35.8 dakika ortalama ile sahada kalarak; 20 sayı, 5.5 ribaund ve 3.8 asist ortalamaları ile mücadele etmişti..

Sezon başında Türk vatandaşlığına geçme ihtimali bulunan fakat işlemlerindeki aksamalar nedeniyle bu şansı kaçıran Chatman'ın önümüzdeki sezon hangi takımın formasını giyeceği ise bir süre sonra netlik kazanacak gibi görünüyor..
Chatman'a Rus Kancası Chatman'a Rus Kancası Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.