Advertisement

Ataman İmzayı Attı

Burak Bıyıktay'ın görevinden alınmasından sonra Ergin Ataman ile temasa geçen Beşiktaş Cola Turka, deneyimli teknik adamla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 2007-2008 sezonunda da Siyah-Beyazlı kulüpte görev alan Ataman, yeniden gelir gelmez önemli kararlar almaya başladı..

İlk olarak bir süredir kadro dışı olan ABD'li guard Mire Chatman'ı yeniden kadroya dahil etme kararı alan Ergin Ataman, bu kararını; “Mire Chatman ile uzun bir toplantı yaptım. Kendisi büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu, gerek Burak Bıyıktay gerekse de yönetim ile hiçbir probleminin olmadığını belirtti. Ben de kendisini yeniden takımın lider oyuncusu olarak takıma dahil edeceğimizi ve bundan sonra her türlü problemi bırakıp, önce iyi basketbol oynamaya, sonra da Beşiktaş’ın layık olduğu yere çıkmaya çalışacağımızı konuştuk. Kendisiyle mutabık kaldık. Mire Chatman yarınki antrenmandan itibaren takıma yeniden dahil olacak. Bizim amacımız, oyuncuları kaybetmek değil; kazanıp onlardan en yüksek verimi alabilmek. Chatman da Beşiktaş’la özdeşleşmiş bir oyuncu. Bundan sonra da aynı mücadeleyi fazlasıyla vereceğini düşünüyorum.” sözleriyle açıklamış kulübün resmi sitesine..

Ameliyat olan ve parkelerden yaklaşık 1 ay süre ile uzak kalacak Rus pivot Fedor Likholitov'a alternatif bir transfer için çalışmalara da hemen başlanması gerektiğinin altını çizen Ataman; “Takımda maalesef şu anda çok ciddi sakatlık problemleri var. Bunlar zamanla geçecektir. Bu arada takıma 5 numaralı pozisyonda, power forvet, center oynayabilecek bir uzun oyuncuyu acil olarak monte etmeyi planlıyoruz." demiş. Ve Siyah-Beyazlıların Buducnost'taki Sırp uzun Vladimir Dragicevic ile temasa geçtiği de gelen haberler arasında.

Yıldız oyuncu Allen Iverson konusunda da bir açıklama yapmış deneyimli coach. Ataman; “Iverson bir dünya yıldızı ve Türkiye’ye geldiği ilk güne nazaran fiziksel olarak ciddi bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. Bundan sonra teknik anlamda onu en iyi şekilde kullannmaya çalışacağız. Sonuçta Iverson’un marka değerine hepimizin çok büyük saygısı var. Ama onun oyunculuğunu sahaya dökmek de, hem onun hem de teknik kadro olarak bizim görevimiz olacak. Çünkü artık taraftar, Iverson’u seyrederken maç da kazanmak istiyor.” demiş bu konuda da..
Ataman İmzayı Attı Ataman İmzayı Attı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.