Advertisement

F.Bahçe Ülker 75-73 P.Valencia (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi)

Top 16’nın iki flaş takımının maçı gerçekten çok zevkli geçti. Çok fazla basit hataların yapılmasına karşılık çok üst düzeyde mücadele vardı sahada. Maçın başında Fenerbahçe Ülker bulduğu ikiüçlükle 6-0’lık skorla başladı. Kaya’nın Savanovic’e iyi savunma yapması ve Fenerbahçe Ülker’in fastbreaklerden bulduğu skorlarla ilk beş dakika 10 - 5 Fenerbahçe Ülker’in avantajı ile geçildi. Valencia’nın pick and roll hücumuna Fenerbahçe Ülker’in switching yapması pota altında Valencia’ya avantaj getirdi. Valencia’nın baskılı adam adama savunmasına Emir’in penetreleri kolay basket imkanı verdi. Buna karşılık Valencia’nın hücum rİbaund ve inside hücümları ile skor bulduğunu gördük. Son iki dakika kala Ömer skoru 17-14 yaptı. Valencia’nın Jasikevicius’a yaptığı baskı sonucu Fenerbahçe Ülker top kayıpları yaptı. Mirsad’ın penetresi ilk çeyreğin 21-20 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlanmasını sağladı.


Fenerbahçe Ülker ikinci çeyreğe Mirsad’ın üçlüğü ile çok iyi başladı. Ancak Emir’in iki top kaybı Valencia’nın 6 sayı bulmasına neden oldu. Mirsad ve Ömer’in çabaları ile bitime beş dakika kala temsilcimiz 29-24 önde idi. Lavrinovic’in Javtokas’a yaptığı sportmenlik dışı faul sonrası Valencia 1:15 kala skoru 35-31’e çekti. İlk yarıyı Javtokas’ın son saniye basketi ile Fenerbahçe Ülker 37-33 önde kapadı. İlk devre için Fenerbahçe Ülker adına 2 nokta çok kötü idi. Bunlardan birincisi yapılan 10 top kaybı, ikincisi ise Valencia takımının aldığı 11 hücum ribaundu.


Tomas’ın üçlükleri ile üçüncü çeyreğe çok iyi başlayan Fenerbahçe Ülker ilk devredeki gibi savunma ribaundlarında büyük sorun yaşamaya devam etti. Valencia’da Claver’in miss match (ters eşleşme) avantajı ile skor ve pozisyon ürettiği bu çeyrekte ayrıca temsilcimizin yaptığı top kayıpları Valencia’nın skor bulmasına neden oldu. Çeyreğin beş dakikası 47-45 ile geçildi. Tomas ve Jasikevicius’un tekrar oyuna girmeleri ile skor bulan Fenerbahçe Ülker 1:30 kala 52-47 önde idi. Emir’in kötü seçimi sonucu Valencia skor buldu ve üçüncü çeyrek 54-52 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi. Fenerbahçe Ülker adına bu çeyrekte de top kayıpları ve savunma ribaundu problemi devam etti.


Final periyoduna iki takım da daha agresif müdaafa ile başladı. Ömer ve Jasikevicius ile temsilcimiz skor bulurken Valencia Omar Cook ile skora tutundu. İlk devre çok iyi müdaafa edilen Savanovic son çeyrekte daha efektif oldu .6 dakika kala Valencia 63-62 öne geçti ancak Mirsad hemen üçlükle cevap verdi. Mirsad’ın bu dakikalarda yaptığı penetreler ile skor bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker Ömer’in basket faulü sonucu skoru 71-66’ya getirdi. Fakat Valencia arka arkaya yapılan 2 top kaybını fast -break sayıları ile değerlendirendirdi. Pesic’in molası sonrası Valencia üç kısaya döndü. Farkı 9 sayıya çıkartan Fenerbahçe karşısında Valencia baskıyı iyice artırdı. Arka arkaya 2 hücum ile son 2 dakikada skor 75-70 oldu. 1:45 kala Lavrinovic’in erken atışı sonucu iki hücumu iyi değerlendiren Valencia skoru 75-73’e getirdi. Mirsad boş bir üçlük kaçırdı ancak Lavrinovic çok önemli bir hücum ribaundu aldı. Tomas’ın da attığı üçlük girmeyince Valencia’ya maç kazanma ihtimali doğdu. Ancak Emir arka arkaya iki blok yaparak maçın kazanılmasını sağladı.


Bu maç gösterdi ki Kinsey Fenerbahçe Ülker adına özellikle defansif açıdan çok önemli bir oyuncu. Hem 3 numara defansında hem de rİbaundlardaki katkısı çok önemli. Bu maçta Fenerbahçe Ülker için çok tehlikeli iki sıkıntı vardı. Birincisi, bence en önemlisi, rakibe verdikleri toplam 18 hücum ribaundu ve maç boyu yaptıkları toplam 17 top kaybı. Buna rağmen maçı kazanmasını ise kazanan takım olma yolunda önemli adım olarak görüyorum. Son olarak Ömer Onan için düşüncemi paylaşmak istiyorum. Her yönü ile mükemmel bir kaptan. Aile yaşantısından kaptanlığına kadar her şeyi ile 4-4’lük bir insan. Sporculuğunu artık konuşmak bile yersiz. Her takım için Ömer gibi oyuncular olmasını dilerim ama Ömer Onan bir tane. Klonlanması lazım...


FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 22 (2 asist), Darjus Lavrinovic 2 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker (5 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 4 (2 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

POWER ELECTRONICS VALENCİA (73): Omar Cook 4 (1 ribaund- 7 asist),James Augustine 6 (3 ribaund), Victor Claver 10 (3 ribaund- 1 asist), Serhiy Lishchuk 8 (4 ribaund), Rafa Martinez 14 (1 ribaund- 1 asist), Florent Pietrus 4 (2 ribaund), Dusko Savanovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Nando de Colo 7 (1 ribaund- 3 asist), Robertas Javtokas 9 (7 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 21-20
2. PERİYOT: 16-13
3. PERİYOT: 17-19
4. PERİYOT: 21-21

F.Bahçe Ülker 75-73 P.Valencia (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi) F.Bahçe Ülker 75-73 P.Valencia (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi) Reviewed by Adsız on 00:39 Rating: 5

1 yorum:

gazetecifatihseker dedi ki...

basketbolda ülkerin devamı olduğu için fenerbahçeye sempatim vardır..beklediğimden zor maç oldu..son 3 dk haricinde iyi oynadı fener ama maç az daha gidiyodu..saras daha çok oynamalı, kinsey bu takımın onemli bir parcası, fenerbahçe buyuk ihtimalle grup 1. olarak çeyrek finalde..sene başındaki iddiam olan final-four mutlaka gelecektir..tebrikler fenerbahçe ülker

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.