Advertisement

Tofaş, Rowe İle Güzel (78-64)

Beko Basketbol Ligi'nin 17. hafta maçında Medical Park Trabzonspor'u konuk eden Tofaş, rakibini 78-64 mağlup ederek ligdeki altıncı galibiyetini elde etti. Karadeniz ekibi ise yedi galibiyette kaldı..

Maçın yıldızı ise; 6/10 üçlük isabeti ile 26 sayı kaydeden ve ayrıca 3 ribaund, 8 asist katkısı da yapan Tofaş'ın ABD'li guardı Jason Rowe oldu. Maç boyunca özellikle dış atışlarda felaket bir yüzde ile oynayan Medical Park Trabzonspor, Alvin Snow'un son periyottaki 2 isabeti dışında üç sayılık atış kaydedemeyince mücadeleyi; 2/17 gibi vasatın altında bir yüzdeyle tamamladı..

Tofaş mücadeleye; Nichols ve Rowe'un sayıları ile başlarken, konuk ekip ise Ali Karadeniz ve Rasic ile sayılar üretmesine rağmen savunmada bir türlü varlık gösteremeyince Rowe odaklı Tofaş hücumları sonuca ulaşmayı başardı ve ilk periyot 27-16'lık Tofaş üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe İlkan'ın da faul problemine girmesi nedeniyle Ali Karadeniz'i iyi kullanarak başlayan konuk ekip, yakaladığı seri ile farkı hızla eritse de, bu bölümün ardından yabancı oyuncuları ile etkili olan Tofaş, yakaladığı eşleşme avantajını da iyi değerlendirerek 10-0'lık bir seri ile farkı yeniden açmaya başladı. Pota altından sayı üretebilen Medical Park Trabzonspor, farkı kapatamadı ve ilk yarı Tofaş'ın 42-30'luk üstünlüğü ile tamamlandı..

İkinci yarı karşılık sayılarla başlarken, Rowe ve Nichols'ın üst üste üçlükleri ile fark açılmaya devam etti. Hadi-Ali ikilisi ile pota altından sayılar bulan Bordo-Mavililer farkı bu bölümde biraz eritse de Tofaş'ın yabancı oyuncularının hücum etkinliği devam edince üçüncü periyot 63-44'lük Tofaş üstünlüğü ile noktalandı. Son periyot karşılıklı boş hücumlarla başlarken, İlkan'ın sayılarına Obasohan'dan yanıt geldi. Nichols-Ruzic ikilisi ile skor üreten Tofaş'a hücumda yanıt veren Trabzon ekibi, Cakic-Hadi ikilisi ile pota altından sayılar bulsa da Rowe'un üçlüğüne engel olamadı. Son bölüme girilirken her iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerken, serbest atış çizgisinden gelen sayılar ile sayı farkı devam etti ve Tofaş mücadeleyi 78-64'lük skorla kazanan taraf oldu..


SALON: Bursa Atatürk

HAKEMLER: Murat Biricik-Serkan Emlek-Ali Şakacı

TOFAŞ (78): Jason Rowe 26 (3 ribaund-8 asist), Orçun Göllü, Austin Nichols 18 (3 ribaund-3 asist), Can Altıntığ 5 (2 ribaund-1 asist), Rasid Mahalbasic, İnanç Koç 7 (5 ribaund-1 asist), Tomislav Ruzic 11 (9 ribaund-2 asist), Can Özcan (1 asist), İlkan Karaman 9 (9 ribaund-2 asist), Kenan Sipahi 2 (1 ribaund), Onur Aydın (2 ribaund-1 asist)

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (64): İlker Türel (3 ribaund-5 asist), Aleksandar Rasic 5 (2 asist), Ali Karadeniz 17 (5 ribaund), Hadi Özdemir 12 (7 ribaund-3 asist), Ersin Görkem (1 asist), Goran Cakic 9 (4 ribaund), Derrick Obasohan 15 (5 ribaund-3 asist), Alwin Snow 6 (4 asist)

1.PERİYOT: 27-16
2.PERİYOT: 15-14
3.PERİYOT: 21-14
4.PERİYOT: 15-20
Tofaş, Rowe İle Güzel (78-64) Tofaş, Rowe İle Güzel (78-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.