Advertisement

Beşiktaş'ta İsimler Belirleniyor

Yıldız oyuncusu Allen Iverson'ın bacağındaki sorun nedeniyle ABD'ye gitmesi ve önümüzdeki hafta içerisinde durumunun netleşecek olmasından dolayı bu oyuncuya alternatif olarak transfer düşünen Beşiktaş Cola Turka, bazı isimlerle görüşmelere başladı..

Patoloji sonuçları hafta içerisinde açıklanacak ve çıkacak sonuca göre bir tedavi süreci belirlenecek Allen Iverson'ın takıma dönüşünün uzun sürmesi halinde Siyah-Beyazlılar hafta içerisinde bir combo-guard ile sözleşme imzalayacak. Belirlenen adaylar ise; Oliver Lafayette, Rok Stipčević ve Sundiata Gaines..

Öne çıkan isim, sezona Sırp ekibi Partizan'da başlayan fakat daha sonra bu takımdan ayrılarak D-League ekiplerinden Fort Wayne Mad Ants forması giyen ABD'li guard Oliver Lafayette. 26 yaşındaki ve 1.88 boyundaki Lafayette, geçtiğimiz sene Boston Celtics kadrosuna da kısa süreliğine girmeyi başarmıştı. ABD'li oyuncu, bu sezon Partizan ile 6 EuroLeague ve 6 Adriyatik Ligi maçına çıktıktan sonra, Mad Ants ile 20 D-League maçında forma giydi. Etkili bir şutör olmayan fakat penetresi kuvvetli olan Lafayette, ortalama 25.2 dakika forma giydiği Euro League maçlarında; 8.5 sayı, 3.7 ribaund ve 3.3 asist ortalamaları yakalamıştı. 33.1 dakika ortalama ile forma giydiği D-League maçlarındaki ortalamaları ise; 16.8 sayı, 4.2 ribaund ve 3.5 asist..

Siyah-Beyazlıların gündemindeki bir diğer isim ise Hırvat guard Rok Stipčević. Cibona Zagreb takımının formasını giyen Slovenya doğumlu Hırvat oyun kurucu, 1.86 boyunda ve 24 yaşında. Stipčević geçtiğimiz Yaz ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Hırvat milli takımının kadrosunda da yer alıyordu. Başarılı oyuncu bu sezon Euro League'de 9, Adriyatik Ligi'nde ise 17 maçta forma giydi. Euro League'de ortalama 33.6 dakika görev alan Stipčević, bu maçlarda; 10.3 sayı, 2.8 ribaund ve 4.1 asist ortalamaları yakaladı. Adriyatik Ligi'ndeki 17 maçta ise 30.8 dakika ile sahada yer alan Hırvat guard, bu maçlarda; 10.5 sayı, 1.9 ribaund ve 3.4 asist ortalamaları ile mücadele etti..

Ergin Ataman'ın transferde düşündüğü fakat gerçekleşme ihtimali çok az olan bir diğer transfer adayı ise Avrupa'da forma giymek istemediğini açıklayan ABD'li guard Sundiata Gaines. Bir süre ismi Panathinaikos'la da anılan fakat bu sezon hep kısa süreli kontratlarla NBA'de yer alan Gaines, şu an için herhangi bir takımın kadrosunda yer almıyor. Bu sezon kısa süreli olarak Minnesota Timberwolves ve Toronto Raptors kadrolarında yer alan 24 yaşındaki ve 1.85 boyundaki oyun kurucu, son olarak 13 Ocak'ta 10 günlük kontrat ile dahil olduğu Toronto Raptors tarafından 26 Ocak'ta gönderilmişti..
Beşiktaş'ta İsimler Belirleniyor Beşiktaş'ta İsimler Belirleniyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.