Advertisement

Galatasaray'dan "Kısa" Fark (70-89)

Beko Basketbol Ligi'nin formda ekibi Galatasaray Cafe Crown, ligin 15. hafta maçında konuk olduğu Antalya Büyükşehir Belediye'yi deplasmanda 70-89 mağlup ederek son onuncu maçında dokuzuncu galibiyetini aldı. Sarı-Kırmızılılar, özellikle iki guardı Jerry Johnson ve Taylor Rochestie ile sonuca gitmeyi başardı..

Maça her iki takım da tutuk başlarken, karşılıklı boş hücumların ardından ilk bölümde ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediye'nin üstünlüğü vardı. Deneyimli oyuncuları Ermal ve Haluk ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown, oyunda dengeyi kurarken, ilk çeyreği de 14-17'lik üstünlükle tamamladı. Mücadelenin ikinci çeyreği de karşılıklı sayılarla başlarken, periyotun ilk bölümünde Rochestie ve Andric'i savunmakta zorlanan Antalya ekibi oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Tutku Açık organizeli hücumları ile oyuna ağırlığını koyan Sarı-Kırmızılılar farkı da çift haneli sayılara taşımayı başardı. Kısalarının penetreleri ile sayılar bulan konuk ekip, maçın ilk yarısını 34-45'lik üstünlükle noktalamayı başardı..

Maçın üçüncü periyotu Antalya ekibi adına günün etkili ismi olan Muratcan Güler'in sayısı ile başlarken, Güney ekibi savunmada ise rakibinin organize hücumlarına çare bulamadı. Oldukça dar rotasyonla mücadele eden rakibi karşısında oldukça yüzdeli hücum eden Galatasaray Cafe Crown, periyotun son 3 dakikasına girilirken farkı da 20 sayıya kadar çıkardı. Oyun kurmada sıkıntı yaşayan ve pota altında da etkili bir uzunu olmayan Antalya ekibi kalan sürede farkı eritemedi ve üçüncü periyot Galatasaray Cafe Crown'ın 51-74'lük üstünlüğüyle sona erdi. Mücadelenin son periyotuna yine Muratcan Güler'in basketi ile başlanırken, rölanti oyunu seçen konuk ekip, yabancı oyuncuları ile skor üretmekte zorlanmadı. Barış Hersek'in basketleri son bölümde farkı biraz eritse de oyunun kontrolünü bırakmayan Galatasaray Cafe Crown, mücadeleden 19 sayı farkla galip ayrılmayı başardı..

Jerry Johnson transferinin ardından Taylor Rochestie'nin gönderilmesi bekleniyordu ama coach Oktay Mahmuti'nin kararı öyle olmadı. Ve bu iki oyuncu aynı anda oyunda olduklarında da oldukça iyi katkı verdi. Dee Brown ve Darius Washington'dan sonra önemli bir penetreci daha izliyoruz Sarı-Kırmızılı takımda. Sakatlığın izlerini de atmış gibi görünüyor. Johnson uyum sorunu yaşamadan takımın bir parçası olmayı başardı kısa sürede, bakalım bundan sonra kadro seçimi nasıl olacak Mahmuti'nin. Çünkü tüm yabancıları oldukça iyi performans sergiliyorlar ve her hafta birinin tribünde olması gerekiyor..

Antalya ekibi için ise bu düşüş bekleniyordu tabi. Oldukça dar bir rotasyonları var ve bunun sıkıntısını da yaşıyorlar maç içerisinde. Ama yinede mevcut şartlarda lig sıralamasında burada olmaları bile ayrı bir başarı elbette. Bundan sonra takviye yaparlarmı bilinmez ama en kötü ihtimalle uzun bir süre daha Play-Off yarışının içinde olacakları da aşikâr..


SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Zafer Yılmaz, Tunçtan Durmuşcan

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (70): Muratcan Güler 16 (3 ribaund – 5 asist), John Prince 12 (4 ribaund – 3 asist), James Christopher 9 (3 ribaund – 2 asist), Hadi Doğan 3 (2 ribaund), Gökper Gen 1 (1 asist), Erdinç Balto (4 ribaund), Barış Hersek 12 (7 ribaund), Devan Downey 9 (1 asist), Polat Kocaoğlu 8 (2 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (89): Jerry Johnson 14 (2 ribaund – 7 asist), Göksenin Köksal 5 (4 ribaund – 3 asist), Preston Shumpert 12 (6 ribaund – 1 asist), Taylor Rocheste 16 (8 ribaund – 8 asist), Tutku Açık 5 (8 asist), Luksa Andric 4 (1 ribaund), Radoslav Rancik 10 (5 ribaund), Haluk Yıldırım 10 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 13 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 14-17
2. PERİYOT: 20-28
3. PERİYOT: 17-29
4. PERİYOT: 19-15
Galatasaray'dan "Kısa" Fark (70-89) Galatasaray'dan "Kısa" Fark (70-89) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.