Advertisement

Lidere Olin Baskını (63-70)

Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasına lider giren Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Olin Edirne'ye 63-70'lik skorla mağlup olarak liderliği ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'e devretti. Bu sonuçla 11 galibiyette kalan Galatasaray Cafe Crown haftayı üçüncü sırada tamamlarken, galibiyet sayısını 8'e yükselten Olin Edirne ise haftayı averajla yedinci sırada noktaladı..

Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Ermal'in sayılarına Can Akın organizeli hücumlarından ürettiği sayılarla karşılık veren konuk ekip, skor üstünlüğünü de eline almayı başardı. Periyotta son bölüme girilirken Samardjiski'nin basketi skoru 10-15'e getirirken, Tutku ve Sertaç ile 5 sayı bulan Galatasaray Cafe Crown skoru dengeledi. Periyotun son 10 saniyesinde Erdal ve Tutku'nun karşılıklı üçlükleri ile ilk periyot 18-18 eşitlikle noktalandı. İkinci çeyreğe ev sahibi ekip Evren'in üçlüğü ile girse de periyotun ilk bölümü karşılıklı kaçan şutlarla geçti. Serbest atış çizgisinden sayılar bulan Olin Edirne, 3 dakika geride kalırken 21-22 ile öne geçti. Ardından Shumpert ile sayılar bulan Sarı-Kırmızılı ekip farkı açmaya başlasa da, Doliboa'nın sayıları farkın açılmasını önledi. Şutların kaçtığı bu bölümde pota altını iyi kullanan ve Andric ile sayılar bulan ev sahibi ekip, rakibinin de düşük yüzdeli şut attığı bu bölümde skor üstünlüğünü korudu ve maçın ilk yarısı 37-29'lık Galatasaray Cafe Crown üstünlüğü ile tamamlandı..

Maçın üçüncü periyotuna Ermal'in basketi ile giren Sarı-Kırmızılılar farkı da çift haneli sayılara taşıdı. Ginevicius'un basketi ile periyotta yaklaşık 2 dakika geride kalırken ilk sayılarını bulan konuk ekip, Rochestie'nin basketine Caner'in üçlüğü ile yanıt verdi. Savunmaların öne çıktığı bu bölümde iki takım da hücumda organize olmakta zorlandı. Periyotta son 5 dakikaya girilirken Seibutis-Erdal ikilisi ile sayılar bulan Olin Edirne, farkı da eritmeyi başardı. Üst üste hücumlardan boş dönen Galatasaray karşısında serbest atış çizgisinden isabetler bulan Olin Edirne, periyotun bitimine 14 saniye kala Seibutis'in elinden bulduğu üçlük ile ve bu bölümde yakaladığı seri ile üçüncü periyotu 47-56'lık üstünlükle geçen taraf oldu. Dördüncü periyotun ilk basketini Shumpert'ın üçlüğü ile bulan Galatasaray Cafe Crown, hemen ardından Erdal'ın basketine de engel olamadı. Savunmaların devreye girdiği bu bölümde iki takımın da şut yüzdelerindeki düşüş, karşılıklı boş geçen hücumları beraberinde getirdi. Periyotta son 6 dakikaya girildiğinde Shumpert ile bir üçlük isabeti bularak farkı 5'e indiren ev sahibi ekip, Seibutis'in basketine engel olamadı. Üst üste kaçan üçlükler ve serbest atışların ardından Can Akın'ın drive sonrası pasında üçlüğü bulan Seibutis, maçın sonuna iki buçuk dakika kala skoru da 53-65'e getirdi. Son iki dakikada karşılıklı serbest atışlar geldi. Bitime 23 saniye kala Tutku'nun üçlüğü ile farkı 5 sayıya indiren Galatasaray, yine bu oyuncunun 18 saniye kala attığı turnike ile farkı 3'e indirdi fakat Ginevicius'un serbest atış sayıları ve Seibutis'in smaç basketi ile sayılar bulan Olin Edirne, bu zorlu mücadeleyi de 63-70'lik skorla kazanmayı başardı..

Bu arada değinmeden olmaz. Karşılaşma normale göre biraz erken başlasa da Abdi İpekçi tribünlerini büyük ölçüde dolduran ve maç boyunca desteğini esirgemeyen hem Galatasaray taraftarına hemde Edirne'den gelen Olin Edirne taraftarına da ayrı bir tebrik gönderiyorum..


SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Erşan Kartal, İsmail Aydın, Can Atsüren

GALATASARAY CAFE CROWN (63): Josh Shipp 2 (6 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal, Preston Shumpert 11 (1 ribaund- 2 asist), Taylor Rocheste 6 (5 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 14 (1 ribaund- 5 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund), Radoslav Rancik 4 (2 asist), Haluk Yıldırım 2 (5 ribaund- 2 asist), Evren Büker 3 (2 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 12 (3 ribaund)

OLİN EDİRNE (70): Can Akın 7 (1 ribaund- 4 asist), Erdal Bibo 8 (1 ribaund- 1 asist), Vidas Ginevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Renaldas Seibutis 18 (5 ribaund- 4 asist), Caner Ercan 5 (1 ribaund), Ahmet Kaplan, Predrag Samardjiski 10 (8 ribaund- 2 asist), Reha Öz 3 (1 ribaund), Seth Doliboa 15 (11 ribaund- 1 asist), Davud Kamer (2 ribaund)

1.PERİYOT: 18-18
2.PERİYOT: 19-11
3.PERİYOT: 10-27
4.PERİYOT: 16-14
Lidere Olin Baskını (63-70) Lidere Olin Baskını (63-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.