Advertisement

Beşiktaş Başladı Efes Bitirdi (85-83)

Beko Basketbol Ligi'nin 14. hafta mücadelesinde Efes Pilsen, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı uzatma periyotu sonunda 85-83 mağlup etmeyi başardı. Sakatlıklar nedeniyle oldukça kısıtlı bir kadro ile mücadele etmesine rağmen yeni antrenörü Ergin Ataman ile çıktığı ilk maçta olumlu sinyaller veren ve oyunun genelinde üstün bir oyun ortaya koyan Beşiktaş Cola Turka karşısında, belkide ortaya çıkan kulübün "kapanma" olayının psikolojik izlerini taşıyan durgun bir Efes Pilsen izledi basketbolseverler..

Maça oldukça hızlı giren ve 8-0'lık seri ile maça başlayan Efes Pilsen karşısında Iverson organizeli hücumları ile kısa sürede toparlanan Beşiktaş Cola Turka, Cevher ve Ignerski'nin sayılarıyla farkı kapatmayı başardı. Periyotun son bölümünde Cevher ve Ogilvy ikilisi ile pota altını etkili kullanan Siyah-Beyazlılar ilk periyotu 23-31'lik üstünlükle tamamladı. Maçın ikinci çeyreğine de pota altında Cevher-Ogilvy ikilisinin çabukluğunu kullanarak giren Beşiktaş Cola Turka, özellikle Ogilvy'nin penetre sonrası basket-faulleri ve Cevher'in şutları ile skor üretmekte zorlanmadı. Savunmada bu bölüme kadar etkili olamayan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm'ün sayıları ile farkı eritmeye çalıştı ve son bölümde savunma sertliğini artırdı. Chatman-Iverson ikilisi ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, maçın ilk yarısını da 39-48'lik üstünlükle geçti..

Maçın ikinci yarısına Vujcic-Rakocevic ikilisinin sayılarıyla giren Efes Pilsen, farkı hızla eritse de, ardından Cevher-Iverson-Chatman üçlüsü ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka yeniden farkı lehine açmayı başardı. Günün etkili ismi Ogilvy'i pota altında iyi kullanmaya devam eden Siyah-Beyazlılar, üçüncü çeyreği de 55-64'lük üstünlükle tamamladı. Dördüncü çeyreğe Cevher-Chatman ikilisinin etkili oyunu ile giren Beşiktaş Cola Turka, yorgunluğun da etkisi ile üst üste hatalar yaptı ve savunma düzenini de kaybetti. Kerem Gönlüm ve Bostjan Nachbar ikilisi ile etkili olarak bir seri yakalayan Efes Pilsen, Ogilvy ve Mustafa Abi'nin de faul problemine girmesiyle rotasyonu iyice daralan rakibi karşısında 11-0'lık seri ile skoru eşitlemeyi başardı. Maçta normal sürenin bitimine 34 saniye kala serbest atış çizgisine giden Cevher Özer, buradan 0/2ile sayı çıkartamayınca kalan bölümde galibiyet şansı ev sahibi ekibe geçti. Kerem Tunçeri ile iki tane üçlük atış deneyen ve hücum ribaundlarını alan Efes Pilsen'de Thornton'ın son saniyedeki şutunu da Bekir bloklayınca maçın normal süresi 73-73 eşitlikle tamamlandı..

Uzatma periyotunun başında Nachbar'ın basketine Ignerski'nin üçlüğü ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka, Mustafa Abi'yi de 5 faulle kaybetti. Karşılıklı boş dönülen hücumların ardından Bekir'in serbest atış sayılarına yanıt veren yine Kerem Gönlüm oldu. Ogilvy'nin de 5 faulle çıkmasının ardından pota altında da üstünlüğünü kaybetti konuk ekip. Chatman'ın sayısına Thornton ile yanıt veren Efes Pilsen, Cevher'in üçlüğüne ise engel olamadı. Son dakikaya Thornton'ın basketi ile giren ve farkı 2 sayıya indiren Efes Pilsen, Nachbar'ın serbest atış sayıları ile son 30 saniyeye girilirken skoru eşitledi. Son hücumda sayı bulamayan Mire Chatman, 2 saniye kala Nachbar'a rakip sahada gereksiz bir faul yapınca 2 atışı da sayıya çeviren Nachbar takımını 85-83 öne geçirdi. Mola sonrası kalan 2 saniyede Bekir topu Efes'li oyunculara teslim edince, Lacivert-Beyazlılar bu çekişmeli maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu..

Beşiktaş Cola Turka'da sakatlıkları olan; Fedor Likholitov, Cüneyt Erden, Serhat Çetin ve İsmail Çevik bu maçta forma giymediler. Efes Pilsen'de ise sadece yabancı kontenjanı nedeniyle Andrew Wisniewski kadroda yer almadı..


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Halil Baldemir – Önder Yılmaz

EFES PİLSEN (85): Igor Rakocevic 13 (4 ribaund- 1 asist), Lawrence Roberts (2 ribaund), Kerem Tunçeri 8 (3 ribaund- 5 asist), Bootsy Thornton 10 (7 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 26 (12 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 1 (1 ribaund- 1 asist), Nikola Vujcic 4 (2 ribaund- 4 asist), Bostjan Nachbar 21 (8 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 2 (3 ribaund), Ersin Dağlı (1 ribaund).

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (83): Allen Iverson 17 (1 ribaund- 8 asist), Bekir Yarangüme 4 (4 ribaund- 2 asist), Mustafa Abi (2 asist), Michal Ignerski 7 (6 ribaund), Mire Chatman 10 (6 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 27 (7 ribaund), Andrew Ogilvy 18 (14 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 23-31
2.PERİYOT: 16-17
3.PERİYOT: 16-16
4.PERİYOT: 18-19
UZATMA : 12-10
Beşiktaş Başladı Efes Bitirdi (85-83) Beşiktaş Başladı Efes Bitirdi (85-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.