Advertisement

Banvit Eksik Bornova'yı Farklı Geçti (92-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 14. hafta mücadelesinde Bornova Belediye'yi konuk eden Banvitspor, rakibini 92-74 mağlup ederek haftayı ikinci sırada noktaladı. Hafta içerisinde Michael Roll'ün rahatsızlığı nedeniyle ABD'ye gitmesi, Torin Francis'in de takımdan ayrılması ile birlikte, sakat olan Tyler Smith'in de yokluğunda sahaya sadece tek yabancı olarak Tomas Nagys çıktı konuk ekipte. Tüm bunlara paralel olarakta beklendiği gibi güçlü rakibine pek direnemedi İzmir ekibi..

Maça Chuck Davis'in sayıları ile giren ev sahibi ekibe, bugün bir kız babası da olan Ümit Sonkol'un sayıları ile yanıt verdi konuk ekip ilk bölümde. Ümit-Nagys ikilisi ile sayılar bulan Bornova ekibi, savunmada ise Davis-Simmons ikilisinin sayılarına engel olamadı ve periyotun son bölümüne Banvit 6 sayılık avantajla girdi. Son bölümde Murat Kaya ve Ümit Sonkol'un sayıları gelince ilk periyot 23-22'lik skorla noktalandı. İkinci çeyreğe hücumda daha aktif giren Banvit, pota altını daha etkili kullandığı bu bölümde yakaladığı seri ile farkı yeniden açmaya başladı. Chuck Davis-Barış Ermiş ikilisi ile hücumda etkili olan ve savunmada da sertliği artıran ev sahibi ekip, maçın ilk yarısını da 54-38'lik üstünlükle noktalamayı başardı..

Maçın üçüncü çeyreğine her iki takım da pota altını kullanarak başladı. Nagys ve Golubovic'in karşılıklı sayıları ile fark yine kapanmadı. Ribaundlarda rakibine büyük üstünlük kuran ve oyunun kontrolünü tamamen eline alan ev sahibi Banvitspor, Mutlu Akpınar'ın sayıları ile farkı açmaya devam etti ve üçüncü çeyreği de 73-53'lük üstünlükle tamamladı. Son periyot karşılıklı basketlerle başlarken, farkın açılması ile birlikte ev sahibi ekip rölanti oyunu tercih etti. Bu bölümde sahaya genç oyuncuları süren Orhun Ene, rakibinin aksine dış atış yerine potaya yakın şutları tercih etti. Dar rotasyonu ile birlikte düşük yüzdeli de şut atan konuk ekip, özellikle üç sayılık atışlarda oldukça kötü bir performans gösterince mücadele Banvit'in 92-74'lük üstünlüğü ile tamamlandı..

Banvit bu maçta rakibine ribaundlarda 43-23 gibi oldukça önemli bir üstünlük kurmayı başardı. İki takımın da sadece 5 üçlük isabeti bulduğu maçta Banvit 5/11 ile dış atış atarken, konuk ekip 5/24 ile vasat bir performans sergiledi..

Banvit için pek fazla söze gerek yok. Ligde ikinci sırayı fazlasıyla hak ediyorlar. Bornova Belediyesi için ise tehlike çanları fazlasıyla çalıyor. Roll'ün de son durumuna paralel olarak birkaç yabancı takviyesi gelebilir İzmir ekibinden. Önümüzdeki hafta içerisinde bazı hamleler bekleniyor bakalım..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Engin Kennerman – Uğur Özen – Tekin Özübir

BANVİT (92): Şafak Edge 2 (2 ribaund), İbrahim Yıldırım 7 (3- ribaund - 1 asist), Barış Ermiş 9 (2 ribaund – 4 asist), Mutlu Akpınar 9 (2 ribaund), Charles Davis 18 (5 ribaund), Yiğitcan Turna 3 (3 ribaund), İzzet Türkyılmaz 11 (9 ribaund), Keith Simmons 12 (6 ribaund – 3 asist), Vladimir Golubovic 14 (8 ribaund – 1 asist), Antonio Graves 3 (2 asist), Bora Hun Paçun 4 (1 ribaund)

BORNOVA BELEDİYESİ (74): Serdar Yavuz 2 (1 asist), Umutcan Özyıldırım 7 (1 ribaund), Tomas Nagys 13 (7 ribaund- 1 asist), Murat Kaya 11 (3 ribaund – 6 asist), Pertev Öngüner 5 (1 asist), Ümit Sonkol 19 (6 ribaund – 3 asist), Çağdaş Erdoğan 3 (1 ribaund- 2 asist), Erdi Gülaslan 2 (1 ribaund – 1 asist), Mert Alp Arkın 2, Soner Şentürk 10 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 23-22
2.PERİYOT: 31-16
3.PERİYOT: 19-15
4.PERİYOT: 19-21
Banvit Eksik Bornova'yı Farklı Geçti (92-74) Banvit Eksik Bornova'yı Farklı Geçti (92-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.