Advertisement

Çizmede Şanssız Son (81-76)

ULEB Euro Cup K Grubundaki ilk maçında İtalyan ekibi Pepsi JuveCaserta'nın konuğu olan temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, rakibine uzatma sonunda 81-76 mağlup oldu. Maçın üçüncü periyotunu 9 sayı geride tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, dördüncü çeyrekte müthiş bir savunma performansı ile maçı uzatmaya götürse de, uzatma bölümündeki çabaları yeterli olmadı..

Mücadeleye; Jerry Johnson, Taylor Rochestie, Joshua Shipp, Radoslav Rancik ve Ermal Kurtoğlu beşiyle başlayan temsilcimiz, ilk bölümde Rancik-Ermal ikilisi ile sayılar buldu. Maçın ilk periyotunda özellikle Ebi Ere ve Eric Williams ikilisini savunmakta zorlanan temsilcimiz, farkı lehine açan rakibine pota altı sayıları ile yanıt verse de, ilk çeyrek Bowers'ın üçlüğü ile ev sahibi ekibin 18-13'lük üstünlüğüyle noktalandı. Mücadelenin ikinci periyotu karşılıklı sayılarla başlarken, Shipp-Shumpert ikilisinin orta mesafe sayıları ile skorda dengeyi sağlayabildik. İki takımın da top kayıpları ve boş hücumlarının öne çıktığı bu bölümde Ere'yi hücumda iyi kullanan Pepsi JuveCaserta, farkı açarak mücadelenin ilk yarısını 37-27'lik üstünlükle tamamladı..

Maçta üçüncü periyotun ilk sayısı Jones'un basketiyle gelirken, Shipp ve Rancik ile sayılar bulan temsilcimiz farkı eritmeye çalıştı. Karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde Rochestie ile etkili olan Galatasaray Cafe Crown, Jones'un sayılarına engel olamayınca farkı yine eritemedi ve üçüncü periyot İtalyan ekibinin 57-48'lik üstünlüğüyle sona erdi. Dördüncü çeyreğe agresif bir başlangıç yapan ve hem hücumda hemde savunmada tempoyu yükselterek 12-2'lik bir seri yakalayan temsilcimiz skor üstünlüğünü eline alan taraf oldu. Periyotun son bölümünde Di Bella ve Jones ile sayılar bulan rakibine Andric ve Johnson ile yanıt veren Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, son 2 dakikaya 62-67'lik üstünlükle girdi. Son bölümde Ere ve Di Bella ile skor üreten Pepsi Caserta karşısında son saniyelerde Tutku'nun kaçan 2 serbest atışı ve son bölümde Jones'un başarılı 2 serbest atışı gelince mücadele 69-69'luk eşitlikle tamamlanarak uzatma periyotuna gitti..

Maçta uzatma bölümü Bowery ve Andric'in karşılıklı basketleri ile başlarken, özellikle serbest atışlardan skor üreten İtalyan ekibi, Doornekamp'ın basketi ile skoru 77-71'e getirmeyi başardı. Rochestie'nin 2 serbest atış isabetine aynı şekilde yanıt veren Ere aradaki sayı farkını korurken, aldığı hücum ribaundunu da sayıyla bitirerek skoru son saniyelerde 81-73'e getirdi. Rochestie ile üçlük isabeti bulan temsilcimiz skoru 81-76'ya getirse de, kalan sürede iki takım da skor üretemedi ve mücadele Pepsi JuveCaserta'nın 81-76'lık üstünlüğü ile tamamlandı..

Temsilcimiz bu maçta pota altını iyi kullansa da, rakibinin serbest ve dış atışlardaki yüksek yüzdesi nedeniyle sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-Kırmızılıların bu maçta serbest atışlardan ürettiği sayı 9 iken, Pepsi JuveCaserta ise bu çizgiden 21 sayı üretti. Temsilcimiz Galatasaray, grubundaki ikinci maçında 25 Ocak 2010 Salı günü İspanyol ekibi Asefa Estudiantes'i Abdi İpekçi Arena'da konuk edecek..


SALON: Palamaggio

HAKEMLER: Sradan Dozai (Hırvatistan), Miguel Angel Perez Niz (İspanya), Joseph Bissang (Fransa)

PEPSİ CASERTA (81): Lukasz Koszarek (1 ribaund- 1 asist), Martin Colussi 2, Fabio Di Bella 17 (4 ribaund- 2 asist), Timmy Bowers 10 (2 ribaund- 3 asist), Luca Garri 2 (1 ribaund), Aaron Doornekamp 4 (2 ribaund), Ebi Ere 19 (4 ribaund- 1 asist), Philip Martin, Eric Williams 9 (8 ribaund), Jumaine Jones 18 (11 ribaund- 1 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (76): Josh Shipp 3 (1 ribaund), Jerry Johnson 14 (2 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal, Preston Shumpert 7 (2 ribaund- 1 asist), Taylor Rochestie 16 (6 ribaund), Tutku Açık 2 (2 ribaund- 4 asist), Luksa Andric 15 (6 ribaund), Radoslav Rancik 6 (7 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım (5 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 13 (6 ribaund)

1. PERİYOT: 18-13
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 20-21
4. PERİYOT: 12-21
UZATMA: 12-7
Çizmede Şanssız Son (81-76) Çizmede Şanssız Son (81-76) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.