Advertisement

Avrupalı Kaf Kaf, Arena'da Farklı (94-74)

Ülkemizi FIBA Euro Challenge Cup'ta temsil eden Pınar Karşıyaka, J Grubundaki ikinci maçında konuk ettiği Sloven ekibi Krka Novo Mesto'yu 94-74'lük skorla mağlup ederek grubun tek namağlup takımı olarak liderliğe yükseldi. Temsilcimizde özellikle yabancı oyuncuların muazzam hücum performansı galibiyette önemli bir etken oldu..

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk bölümünde temsilcimiz; Stanojevic-Holston-Smith üçlüsünün sayıları ile skor üretirken, konuk ekip ise Pavic-Balazic ikilisi ile skorda dengeyi sağladı. Bu bölümde özellikle dış atışlarda etkili olan rakibi karşısında serbest atışlardan ve potaya yakın atışlardan skor bulan temsilcimiz skor üstünlüğünü rakibine kaptırırken, bir dönem ülkemizde Fenerbahçe ve Tofaş formaları da giyen Chris Booker'ın üçlüğü ile skor 15-20'ye geldi. Birkan'ın son saniye basketi ile ilk çeyrek 19-24'lük konuk ekip üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota Ahmet Erdoğan'ın sayıları ile giren temsilcimiz, skorda dengeyi sağladı. Booker'ın periyotun 2 buçuk dakikası geride kalırken kazandırdığı basket ile bu çeyrekteki ilk sayılarını bulan Sloven ekibi, Jovo ve Holston ikilisini savunmada durduramayınca ekibimiz skorda üstünlüğü sağladı yine. Savunmaların öne çıktığı son bölümde iki takım da boyalı alandan sayılar bulurken, Jovo'yu bir türlü durduramayan konuk ekip karşısında temsilcimiz, Alper Saruhan'ın üçlüğü ile maçın ilk yarısını 40-34'lük üstünlükle tamamladı..

Maçın üçüncü periyotuna karşılıklı üçer sayılık basketle girilirken, Pavic-Balazic ikilisi ile sayılar bulan Krka Novo Mesto farkı 1 sayıya indirdi. Holston ile bulduğu basketle farkı yeniden açan temsilcimiz, Osiris ve Holston'ın serbest atış sayıları ile skor üretmeye devam etti. Yine bu iki oyuncumuzla sayılar bulan temsilcimiz rakibi potaya yakın atışlarda durduramayınca farkı da yeterince açamadı. Şut yüzdelerinin düştüğü bölümde iki takım da serbest atışlardan sayılar bulurken, üçüncü periyot 59-52'lik üstünlüğümüzle noktalandı. Maçın son periyotuna Emre Bayav'ın basket faulü ile giren Kırmızı-Yeşilli temsilcimiz, farkı da yeniden çift haneli sayılara taşıdı. Bu bölümde Andre Smith ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka, Pavic-Petrov ikilisinin sayılarına engel olamadı. Şut yüzdesi düşen rakibi karşısında yabancı oyuncularının etkinliği ile skor üreten temsilcimiz, son 4 dakikaya girilirken Djordjevic'in peşpeşe gelen iki üçlüğüne engel olamadı. Osiris-Jovo ikilisi ile sayılar bulmaya devam eden Kaf Kaf, karşılıklı sayılarla geçilen son bölümde aradaki sayı farkını açmaya devam etti ve Emre Bayav'ın basketi ile maçı 94-74'lük skorla kazanmayı başardı. Temsilcimiz son çeyrekte rakip potaya 35 sayı bırakarak önemli bir hücum performansı sergiledi ve liderlik açısından oldukça kritik bir zafere imza attı..

Temsilcimiz grubundaki üçüncü maçında 1 Şubat'ta Belçika ekibi Dexia-Mons Hainaut'u Karşıyaka Arena'da konuk edecek..


PINAR KARŞIYAKA (94): Osiris Eldridge 16 (1 ribaund-1 asist), Emre Bayav 5 (5 ribaund-1 asist), Uluğ Kaçaniku (1 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 6 (3 ribaund), Jovo Stanojevic 23 (12 ribaund-1 asist), David Holston 22 (4 asist), Andre Smith 9 (4 ribaund), Ahmet Erdoğan 6 (3 ribaund-1 asist), Alper Saruhan 7 (2 ribaund-1 asist)

KK KRKA NOVO MESTO (74):Goran Ikonic 9 (4 ribaund-6 asist), Simon Petrov 5 (2 ribaund), Edo Muric 4 (3 ribaund), Smiljan Pavic 12 (5 ribaund-1 asist), Dusan Djordjevic 13 (5 ribaund-6 asist), Zoran Dragic 4 (3 ribaund-2 asist), Christopher Booker 10 (5 ribaund), Bojan Krivec (2 ribaund), Dragisa Drobnjak 2 (3 ribaund-1 asist), Jure Balazic 15 (4 ribaund-1 asist)

1. PERİYOT: 19-24
2. PERİYOT: 21-10
3. PERİYOT: 19-18
4. PERİYOT: 35-22
Avrupalı Kaf Kaf, Arena'da Farklı (94-74) Avrupalı Kaf Kaf, Arena'da Farklı (94-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:13 Rating: 5

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Furkan'ında dönmesiyle Karşıyaka 4 lü finale göz kırpıyor.

takımda o hava ve hedef var bu net bir şekilde belli oluyor.

Hürol

gazetecifatihseker dedi ki...

benim için surpiz olmadı kaf-kaf bu sene final oynar bence

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.