Advertisement

Son Gülen Erdemir (75-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 16. hafta maçında ligin formda ekibi Galatasaray Cafe Crown'ı konuk eden Erdemirspor, büyük çekişme içinde geçen mücadeleyi Hakan Demirel'in son saniyedeki serbest atış isabeti ile 75-74 mağlup ederek ligdeki 5. galibiyetini elde etti. Galatasaray Cafe Crown ise bu sonuçla ligdeki 4. mağlubiyetini almış oldu..

Galatasaray Cafe Crown bu maça; Tutku Açık, Evren Büker, Joshua Shipp ve Caner Topaloğlu gibi önemli eksiklerle çıktı. Takımının bu maçtaki en skoreri olan Jerry Johnson, bitime 0.8 saniye kala Hakan Demirel'e faul yapınca maçın uzatmaya gitme şansını da Hakan'ın serbest atış isabeti bitirmiş oldu..

Mücadele karşılıklı basketlerle başladı. Konuk ekipte Haluk Yıldırım, ev sahibi ekipte ise Altan Erol, ilk bölümde sayılar üretirken, periyotun ortasına gelindiğinde ise hücumda etkili olan taraf Galatasaray Cafe Crown oldu. Johnson'ın dış şutları ile etkili olan konuk ekip, skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Periyotun son bölümünde serbest atış çizgisinden sayılar bulan Erdemir, Emre Ekim ve Barbour'un üst üste smaçları ile çeyrek sonunda skoru 22-23'e getirerek farkı eritti. İkinci periyotun ilk basketi Erkan Veyseloğlu'ndan gelirken, Göksenin-Johnson ikilisi ile sayılar bulan konuk ekip yeniden öne geçmeyi başardı. Savunmaların sertleştiği ve şut yüzdelerinin düştüğü bölümde her iki takım da serbest atışlardan sayılar bulurken, Altan'ın basketi ile periyotta son 5 dakikaya 31-29'luk Erdemir üstünlüğü ile girildi. Göksenin ile Altan'ın karşılıklı üçlüklerinin ardından Rochestie'nin basketine yine üçlükle yanıt veren Altan, skoru 40-34'e getirmeyi başardı. Karşılıklı sayılarla geçen son 2 dakikanın ardından Erkan'ın basketi ile maçın ilk yarısını Erdemirspor 47-39'luk üstünlükle tamamladı..

Maçın üçüncü periyotuna Barbour'un üçlüğü ile başlanırken, Rochestie-Johnson ikilisi ile sayılar bulan konuk ekip farkı biraz da olsa eritti. Ermal'in basketinin ardından Haluk'la üçlük isabeti bulan Galatasaray Cafe Crown, skoru da 52-49'a getirmeyi başardı. Altan ve Ermal'in karşılıklı basketlerinin ardından Rancik'in serbest atış isabetlerine yine yanıt veren Altan Erol oldu. Karşılıklı sayılarla geçen periyotun son bölümünde Sertaç'ın smaç basketi periyotun skorunu 64-64 olarak belirledi. Son periyot karşılıklı boş hücumlarla başladı. İki takımın da saha içi isabeti bulmakta zorlandığı bu bölümde Erkan'ın basketi ile ilk sayı bitime 7.34 kala geldi. Konuk ekip adına ise çeyrekteki ilk sayı Andric'in bitime 6.11 kala attığı basket ile geldi. Kalan bölümde iki takımın da serbest atışlardan bulduğu sayılar ile skor dengede gitti. Son 3 dakikaya girilirken Barbour'un üçlüğü ile farkı 4'e çıkartan Erdemirspor, Ermal'in sayılarına engel olamadı ve son 1.23 dakikaya girilirken skora denge geldi. Son bölümde karşılıklı isabetsiz üçlükler gelirken, maçta son hücum Erdemir'e kaldı. Üst üste atışlardan isabet bulamayan fakat hücum ribaundlarını da alan ev sahibi ekipte son saniyede top Hakan Demirel'de iken Jerry Johnson'ın faulu gelince, 0.8 saniye kala Hakan'ın ilk atışında isabet geldi. İkinci atışı bilinçli olarak kaçıran Hakan'ın bu tek sayısı ile maçı kazanan taraf 75-74'lük skorla Erdemirspor oldu..


SALON: Erdemir

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ahmet Ersan Ergüler, Tekin Özübir

ERDEMİR (75): Lamar Johnson 2 (5 ribaund- 2 asist), Altan Erol 20 (1 ribaund), Melih Yıldız, Berent Kavaklıoğlu 3, Eren Beyaz, James Thomas 4 (13 ribaund), Antwain Barbour 15 (3 ribaund- 3 asist), Erkan Veyseloğlu 16 (9 ribaund- 2 asist), Hakan Demirel 9 (3 ribaund- 3 asist), Emre Ekim 6 (1 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Jerry Johnson 19 (4 ribaund- 5 asist), Melih Mahmutoğlu (2 ribaund), Göksenin Köksal 8 (1 ribaund), Preston Shumpert (3 ribaund- 2 asist), Taylor Rochestie 12 (4 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 3 (1 ribaund), Radoslav Rancik 4 (1 ribaund- 4 asist), Haluk Yıldırım 10 (6 ribaund- 5 asist), Sertaç Şanlı 6 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 12 (1 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-23
2. PERİYOT: 25-16
3. PERİYOT: 17-25
4. PERİYOT: 11-10
Son Gülen Erdemir (75-74) Son Gülen Erdemir (75-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.