Advertisement

Kartal Ignerski İle Kanatlandı (91-71)

Beko Basketbol Ligi'nin 15. hafta maçında Mersin Büyükşehir Belediye'yi konuk eden Beşiktaş Cola Turka, rakibini 91-71 mağlup ederek ligdeki 9. galibiyetini elde etti ve ilk yarıyı averajla beşinci sırada tamamladı. 12. mağlubiyetini alan Mersin ekibi ise ilk yarıyı ondördüncü sırada noktaladı..

Maç boyunca iki takımın da yüksek yüzdeli dış şut attığı maçta Siyah-Beyazlılara galibiyeti getiren isim ise; 6/8 üçlük isabetiyle 28 sayı kaydeden Polonyalı forvet Michal Ignerski oldu. Beşiktaş Cola Turka bu maçta; 13/25 ile üçlük atarken, Mersin ekibi ise; 8/19 ile dış şut attı. Bu arada maçın üçüncü çeyreğinde başını zemine çarpan Cevher Özer maça devam edemezken, başarılı oyuncu kontrol amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı..

Mücadele her iki takımın da potaya yakın atışlarla bulduğu sayılarla başlarken, ardından Ignerski ile üst üste üçlükler bulan Beşiktaş Cola Turka farkı lehine açarak ilk 5 dakikayı 17-6'lık üstünlükle geçti. Scales-Grier-Nedim üçlüsü ile sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediye, savunmada ise Ignerski-Ogilvy ikilisinin sayılarına engel olamayınca ilk periyot Beşiktaş Cola Turka'nın büyük üstünlüğü ile 27-13'lük skorla tamamlandı. Maçın ikinci periyotuna da hızlı giren ve organize hücumları yüksek yüzdeli şutlarla bitiren Beşiktaş Cola Turka, farkı da açmaya devam ederek skoru 37-13'e getirdi. Ardından yabancı oyuncuları ile sayılar bulmaya başlayan ve farkı eritmeye başlayan Mersin ekibi, dış atışlarla sonuca gitmeyi başardı. Periyotun son bölümünde Ignerski ve Bekir ile sayılar bulan ev sahibi ekip, ilk yarıyı da 53-37'lik üstünlükle tamamladı..

Üçüncü çeyreğe her iki takım da kontrollü başlarken, bu bölümde konuk ekibin sayılarına yanıt veren isim yine Ignerski oldu. Cevher ve Mustafa'nın sayıları ile farkı da 22 sayıya çıkartan Beşiktaş Cola Turka, Nedim ve Hakan'ın sayılarına engel olamadığı bu bölümde farkı da korumayı başardı. Sakatlık döneminin ardından yeniden forma bulan Serhat Çetin'in sayıları ile farkı koruyan Siyah-Beyazlılar, Cevher Özer'in şanssız bir şekilde sakatlanarak oyuna devam edememesi ile moral açıdan önemli bir dezavantaj yaşasa da son periyota 71-53'lük üstünlükle girmeyi başardı. Rölanti başlayan son çeyreğe pota altı oyuncularının sayıları ile başlayan konuk ekip, bu bölümde Hüseyin ve Chatman'ın sayılarına engel olamadı. Periyotun son bölümünde ise karşılıklı olarak savunmaların öne çıkması ile birlikte skor biraz düştü fakat Siyah-Beyazlılar aradaki sayı farkını koruyarak maçı da 91-71'lik skorla kazanmayı başardı..

Beşiktaş Cola Turka'da yeni transfer Hüseyin Beşok, bugün ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giydi. Aliağa günlerinin aksine Ataman onu potaya daha yakın tutarak, Cevher'in de oyunda olmadığı bölümde Ogilvy ile birlikte oynattı tecrübeli pivotu. Yerinde bir hamle olduğunu da gösterdi. Mersin ekibi ise eldeki imkanlar doğrultusunda yine iyi mücadelesini gösterdi. Yerli oyuncuların skor katkısı uzun vadede çok önemli olacak gibi görünüyor onlar adına..


SALON: Beşiktaş Cola Turka

HAKEMLER: Aytuğ Ekti-Ersan Ergüler-Altuğ Köselerli

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (91): Bekir Yarangüme 14 (2 ribaund), Mustafa Abi 5 (4 ribaund – 5 asist), Cüneyt Erden 3 (1 ribaund), Hüseyin Beşok 6 (3 ribaund – 4 asist), Serhat Çetin 2 (2 asist), Michal Ignerski 28 (2 ribaund – 1 asist), Mire Chatman 13 (7 ribaund – 6 asist), Cevher Özer 7 (3 ribaund – 5 asist), Andrew James Ogilvy 13 (9 ribaund – 2 asist).

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (71): Asım Pars 7 (3 ribaund – 4 asist), Nedim Yücel 10 (10 ribaund), Alex Sacales 11 (1 ribaund – 2 asist), Hakan Köseoğlu 6 (2 ribaund – 4 asist), Vincent Grier 16 (9 ribaund – 3 asist), Andrej Stimac 10 (4 ribaund – 1 asist), Dionte Lamont Christmas 11 (2 ribaund – 2 asist)

1. PERİYOT: 27-13
2. PERİYOT: 26-24
3. PERİYOT: 18-16
4. PERİYOT: 20-18
Kartal Ignerski İle Kanatlandı (91-71) Kartal Ignerski İle Kanatlandı (91-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.