Advertisement

Fenerbahçe'den Müthiş İkinci Yarı (83-68)

Beko Basketbol Ligi'nin 15. haftasının açılış mücadelesinde Türk Telekom'u konuk eden Fenerbahçe Ülker, ilk yarısı başa baş geçen mücadelenin ikinci devresindeki etkili oyunuyla rakibini 83-68 mağlup etti ve Beko Basketbol Ligi'nin ilk yarısını lider olarak tamamladı..

Mücadelenin ilk bölümünde Stiemsma ile sayı bulan konuk ekip, Oğuz ve Ukic'in sayıları ile 5-2 geriye düştü. Stiemsma'nın ilk 2 dakikada 2 faulle kenara gelmesiyle orta ve uzun mesafeli şutlara yönelen konuk ekip, bu atışlardan sayılar bulsa da aynı başarıyı savunmada gösteremedi ve karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde skor genelde dengede gitti. Mehmet Yağmur ve Becirovic ile sayılar bulan Türk Telekom'a Ömer Onan ve Kinsey'den yanıt gelse de, ilk periyot konuk ekibin 18-19'luk üstünlüğü ile tamamlandı. İki takımın da hücumda etkili olarak başladığı ikinci periyot yine karşılıklı sayılarla başlarken, skor yine dengede seyretti. Bu bölümde Mehmet-Becirovic ikilisinin sayılarına Ömer Onan ile yanıt veren ev sahibi ekip, skoru eşitledi ve maçın ilk yarısı 40-40 eşitlikle noktalandı..

Mücadelenin üçüncü periyotuna Lavrinovic'in sayısıyla giren Sarı-Lacivertlilere yanıt Mehmet Yağmur'un üçlüğü ile geldi. Şut yüzdelerinin düştüğü bu bölümde her iki takım da potaya yakın atışlarla sayılar buldular. Lavrinovic-Oğuz ikilisi ile sayılar bulan ev sahibi ekip, periyotun sonlarına doğru 4 farklı öne geçti. Üst üste hücumlardan boş dönen Türk Telekom karşısında önemli bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyreği 61-51'lik üstünlükle tamamladı. Dördüncü periyota da etkili savunma ile başlayan Fenerbahçe Ülker karşısında skor üretmekte zorlanan Türk Telekom, bu bölümde farkı kapatmayı başaramadı. Bu çeyrekteki ilk sayısını 2 dakika geride kalırken Jagla'nın üçlüğü ile bulan Türk Telekom, skoru da 64-54'e getirdi. Savunma direnci düşen ve üst üste fauller yapan Ankara ekibi, Preldzic-Oğuz ikilisinin sayılarına da engel olamadı. Maçta son 5 dakikaya girilirken Wesson ve Emir'in karşılıklı sayıları ile skor 72-56'ya geldi. Şutların girmediği son bölümde hücum ribaundlarında etkili olan Fenerbahçe Ülker karşısında iyice oyunun kontrolünü kaybeden Türk Telekom, dış atışlardan da skor üretemeyince Fenerbahçe Ülker maçta son 3 dakikaya 76-56'lık skorla girdi. Oluşan fark nedeniyle son bölümde savunma dirençleri düşünce iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve mücadele Fenerbahçe Ülker'in 83-68'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Fenerbahçe Ülker'de baldırından sakatlığı olan Mirsad Türkcan maç kadrosunda yer almazken, maçın ilk yarısındaki bir pozisyonda başını zemine vuran Kaya Peker de sadece 2 dakika sahada kaldıktan sonra kontrol amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı. Ev sahibi ekipte Oğuz Savaş maçı; 26 sayı ve 10 ribaund ile tamamlarken, Ömer Onan da 4/6 üçlük isabeti ile 16 sayı üretti. Konuk Türk Telekom'da ise Mehmet Yağmur'un; 23 sayı, 6 ribaund, 3 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemedi..

Bu sonuçla ligin ilk yarısını Fenerbahçe Ülker 13 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile lider tamamladı. Türk Telekom ise 7 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile ilk devreyi dokuzuncu sırada kapattı..

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 10 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 16 (1 asist), Darjus Lavrinovic 10 (12 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 7 (4 asist), Kaya Peker, Oğuz Savaş 26 (10 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 2 (4 ribaund- 2 asist), Can Mutaf, Marko Tomas 4 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (3 ribaund- 3 asist).

TÜRK TELEKOM (68): Kzell Ray Wesson 11 (6 ribaund- 1 asist), Sani Becirovic 8 (2 ribaund- 1 asist), Rasim Başak 2 (3 ribaund), Mehmet Yağmur 23 (6 ribaund- 3 asist), Adem Ören 6 (1 ribaund), Jan Jagla 8 (4 ribaund- 1 asist), Yunus Çankaya 5 (2 ribaund- 2 asist), Gregory Stiemsma 2 (1 ribaund), Can Uğur Öğüt (1 asist), Ceyhun Altay 3 (4 ribaund).

1. PERİYOT: 18-19
2. PERİYOT: 22-21
3. PERİYOT: 21-11
4. PERİYOT: 22-17
Fenerbahçe'den Müthiş İkinci Yarı (83-68) Fenerbahçe'den Müthiş İkinci Yarı (83-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.