Advertisement

Efsaneyi Bitirme Çalışmaları

Türk spor tarihinin en başarılı ve uluslararası anlamda en önde gelen spor kulüplerinden biri olan Efes Pilsen, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" adında kararlaştırdığı yönetmelik, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasaya göre; bundan sonra alkollü içecek markaları spor kulüplerine isim veremeyecek. Tabi bu anlamda akla gelen ilk kulüp Efes Pilsen..

TV'de denk gelmedim ama BasketDergisi'nde yer alan habere göre TAPDK Başkanı Mehmet Küçük, bu gelişmeler üzerine NtvSpor yayınına bağlanarak; "Yeni yönetmeliği hazırlarken dünyadaki örnekleri inceledik. Efes Pilsen yaygın marka olduğu için gündemde. Yasaya göre, alkollü içkiyi hatırlatacak alametlerin kullanılamaz. Spor kulüplere ile alköllü içkiler arasında bağ bulunmaması gerekiyor. Bu nedenle Efes Pilsen’in ismini değiştirmesi gerekiyor. Bunun için kulüplere 1 yıllık geçiş süresi verildi. Marka isminin kullanılmaması, isim, logo, amblem veya işaretlerin spor kulüpleriyle iç içe olmaması gerekiyor” demiş.

Efes Pilsen yönetimi ise Başkan Tuncay Özilhan'ın da katıldığı bir durum değerlendirmesi gerçekleştirmiş. Ve şimdilik bekleme kararı almış Efes Pilsen Spor Kulübü. Bakalım bir sene içinde ne gibi plânlamalar yapılacak uzun vadeli. Bir basketbol kültürünü bu şekilde yargılamak doğru olmadı hangi açıdan bakarsak bakalım. Tasarı ilk hazırlandığında Efes Pilsen cephesi, yurtdışında bir kulüp ile yola devam etmeyi düşünebiliriz demişti. Bakalım kararları ne olacak..

Tüm bu gelişmelerle paralel olarak, bugün yine NtvSpor'da futbol takımının kamp programını değerlendirirken bu konunun sorulması üzerine görüşlerini belirten Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Cola Turka ile sponsorluk anlaşmasının sezon sonunda sona ereceğini hatırlatıp Efes Pilsen ile masaya oturmayı düşünebiliriz yönünde görüş bildirmiş..
Efsaneyi Bitirme Çalışmaları Efsaneyi Bitirme Çalışmaları Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:31 Rating: 5

1 yorum:

Kutlu dedi ki...

Bir ara Cibona ile birleşecekler haberleri yapılmıştı. akşamına klübümüzün böyle bir palanı yok diye açıklama yapmışlardı. yılan hikayesine döndü bu olay. Efes yönetimi de bu durumun oluşacağını belli olduktan sonra doyurucu bir çaıklama ve yol haritası açıklamaması her hafta aynı tip haberlerin yapılmasına neden oluyor.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.