Advertisement

Yunanlılar'ı Denize Döktük (70-84)

Vidmar ve Mirsad'ın yokluğunda çıktık sahaya. Rakip Olympiakos. Geçen senenin Euroleague finalisti. Son 20 maçında sahasında bileği bükülmeyen, en son 2008'te Le Mans'a kaybeden Olympiakos. Teodosic'li, Spanoulis'li, Papaloukas'lı Yunan devi. Tanjevic'li dönemlerde olsaydı şu maç gözüm kapalı fark yeriz derdim. Ama Aydın Örs'ün sportif direktörlüğe getirildiği günle, Spahija'nın takımın başına getirilişi, takımın Euroleague'de iyi işler çıkarması, bugün olduğu gibi Euroleague'in diğer finalisti Barcelona'yı deplasmanda mağlup etmesi etkenleri "büyük takım" olma yolunda ilerlediğimizi düşünmem inancımı artırdı.

Var mıydı maç esnasında Olympiakos'un bizden üstünlüğü? Yok. Deplasmanda, o ateşli taraftar önnünde eksiklere rağmen, sakat sakat oynayan Ömer'e rağmen, Kaya'nın henüz 3. çeyrekte amatörce davranışları nedeniyle kenara gelmesine rağmen... Kazanan takım oyunu oldu.

İlk yarıda inanılmaz top kayıpları yaptık. Bunların çoğunu Sarunas Jasikevicius'un yapması ayrı bir ilginçlikti. Rakibin eline bu şanslar geçmişken fark hep 2-3 sayı arasında gidip geldi. Hatırlayın, Tanjevic'li dönemde Solomon veya takımın başka kilit ismi olmasa veya faul problemine girse helva gibi dağılırdı Fenerbahçe Ülker.

Değişen kafa yapısı, büyük düşünceler, doğru yönetici, doğru ve inançlı oyuncular ve en önemlisi takım halinde galibiyete odaklanan oyuncular. Fenerbahçe Ülker'in başarısının sırı burada. Bugün son 5 dakikaya kafa kafaya girdik. 5 dakikada farkı 14 sayıya çıkardık. Kolay iş mi? Hele ki Olympiakos karşısında? Son 10 dakikada 12 sayıya izin vermek? Muazzam savunmanın ödülünü farklı almak?

Hücumda Ukic gerçekten süper yönlendiriyor takımı. Güven veriyor, top sanki eline japon yapıştırıcısıyla yapıştırılmış gibi. Pas zamanlamaları müthiş, tercihleri müthiş... Değerli antrenör Cengiz Karadağ'ın da yazısında değindiği gibi Saras'ın da en kötü gününde maçı Fenerbahçe Ülker'e getiren üçlüğü atarak çorbaya tuz kattığını söylemek gerekir.

Geçtiğimiz senelerde dış aştışları daha çok deniyordu Fenerbahçe Ülker. O alışkanlıktan da vazgeçildi. Teodosic tek başına 10 üçlük kullandı, Fenerbahçe Ülker ise takım halinde. Ve 10 üçlüğün 8'inde başarı. Harika gerçekten.

Alınan bu galibiyette Ukic, Tomas ve Ömer'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bitirici üçlü çekti zira Yunanılar'ın ipini. Tebrikler Fenerbahçe Ülker. TOP 16'ya böyle bir galibiyetle başlamak hayalimizdi, gerçek oldu.

OLYMPİACOS (70): Theodoros Papaloukas 15 (5 ribaund- 2 asist), Rasho Nesterovic 2 (5 ribaund- 2 asist), Vassilis Spanoulis 14 (2 ribaund- 4 asist), Ioannis Bourousis 7 (5 ribaund), Marko Keselj, Michalis Pelekanos, Loukas Mavrokefalides 4 (1 ribaund), Matt Nielsen 2 (1 ribaund- 1 asist), Koskas Papanikolaou 4 (3 ribaund), Zoran Erceg 10 (3 ribaund- 1 asist), Milos Teodosic 7 (3 ribaund- 2 asist), Yotam Halperin 5 (3 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Roko Ukic 17 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 14 (3 ribaund), Darjus Lavrinovic 4 (2 ribaund), Sarunas Jasikevicius 5 (1 ribaund), Kaya Peker (3 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 7 (1 ribaund), Tarence Kinsey 3 (3 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 19 (4 ribaund- 3 asist), Sean May 8 (4 ribaund), Emir Preldzic 7 (7 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 18-16
2.PERİYOT: 15-17
3.PERİYOT: 25-22
4.PERİYOT: 12-29
Yunanlılar'ı Denize Döktük (70-84) Yunanlılar'ı Denize Döktük (70-84) Reviewed by Adsız on 01:23 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

en büyk fener

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.