Advertisement

İzmir'de Gülen Trabzonspor (74-88)

Beko Basketbol Ligi'nin 14. hafta maçında Aliağa Petkim'e konuk olan Medical Park Trabzonspor, rakibini 74-88 mağlup ederek ligdeki beşinci galibiyetini elde etti. Aliağa Petkim ise bu sonuçla dört galibiyette kaldı. Maçın yıldızı ise oyundan çıkmadan maçı tamamlayan ve 26 sayı, 10 ribaund, 3 blok ile oynayan Ali Karadeniz oldu..

Mücadeleye her iki takım da hücumda etkili başlarken, yabancı oyuncuları ile sayılar buldular. Önemli bir fizik üstünlüğü bulunan Kambala'yı pota altında etkili kullanan Aliağa Petkim, savunmada ise Rasic-Snow ikilisinin dış şutlarına engel olamadı. Periyotun son bölümünde Rasic ve Hüseyin'in karşılıklı üçlükleri, Ali Karadeniz ve Jerome Randle ikilisinin karşılıklı basketleri geldi. Milosevic'in turnikesi ile ilk periyot konuk ekibin 21-29'luk üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci çeyreğine Polat-Hunter ikilisinin sayılarıyla hızlı giren ev sahibi ekip, Rasic-Obasohan ikilisinin basketlerine engel olamayınca farkı yeniden açan taraf konuk ekip oldu. Karşılıklı sayılarla geçen bölümün ardından son 4 dakikaya girilirken skor 37-41'e geldi. Kalan bölümde Kambala ile sayılar bulan Aliağa Petkim, Hadi ve Obasohan'ın sayılarına da engel olamadı. Son dakika içerisinde Obasohan-Ali ikilisi ile sayılar üretmeye devam eden Medical Park Trabzonspor, maçın ilk yarısını da 40-52'lik üstünlükle geçen taraf oldu..

Üçüncü periyot Rasic ve Kambala'nın karşılıklı basketleriyle başladı. Karşılıklı kaçan dış atışların ardından skor bulmakta zorlanan iki takım pota altından sayılar üretti. Bu bölümde Kambala ve Ali Karadeniz karşılık olarak hücumda etkili olan isimlerdi. Periyotun ortasına gelindiğinde Obasohan'ın basketi skoru 46-62'ye getirdi ve ev sahibi ekip mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü karşılıklı boş hücumlar gelince fark kapanmadı ve ardından serbest atış çizgisinden sayılar bulan Bordo-Mavililer farkı açmaya devam etti. Şut yüzdelerinin oldukça düştüğü son bölümde iki takım da serbest atış çizgisinden sayılar buldu ve üçüncü periyot 52-73'lük skorla geçildi. Maçta son çeyreğe Obasohan-Rasic ikilisinin sayılarıyla giren Trabzon ekibi, ardından hücumda zorlandığı bölümde; Randle, Fitch, Kambala üçlüsünün sayılarına engel olamadı ve son 4 dakikaya girilirken skor 66-77'ye geldi. Şut yüzdesi oldukça düşen konuk ekip savunmada da rakibinin yabancı oyuncularını durduramayınca fark hızla eridi. Son 3 dakikaya girilirken Snow-Ali ikilisi ile sayılar bularak rahatlayan Medical Park Trabzonspor, Hadi'nin üçlüğü ile farkı yeniden çift hanelere taşımayı başardı. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından maçtan 74-88'lik skorla galip ayrılan tarafta yine Medical Park Trabzonspor oldu..


SALON: ENKA

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Sami Özel, Yücel Çilingir

ALİAĞA PETKİM (74): Erdem Türetken, Polat Kaya 10 (2 ribaund- 1 asist), Levent Bilgin 2 (3 ribaund), Barış Güney (1 asist), Hüseyin Beşok 6 (4 ribaund), Jerome Randle 11 (7 asist), Gerald Fitch 17 (4 ribaund- 1 asist), Kaan Üner (2 ribaund- 1 asist), Kaspars Kambala 22 (12 ribaund- 1 asist), Brandon Hunter 6 (5 ribaund- 1 asist)

MEDICAL PARK TRABZONSPOR (88): İlker Türel 4 (2 ribaund- 2 asist), Igor Milosevic 4 (2 ribaund- 2 asist), Aleksandar Rasic 18 (6 ribaund- 5 asist), Ali Karadeniz 16 (10 ribaund), Hadi Özdemir 8 (4 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem 4 (4 ribaund- 4 asist), Goran Cakic (2 ribaund-1 asist), Derrick Obasohan 18 (11 ribaund- 1 asist), Alvin Snow 10 (2 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 21-29
2. PERİYOT: 19-23
3. PERİYOT: 12-21
4. PERİYOT: 22-15
İzmir'de Gülen Trabzonspor (74-88) İzmir'de Gülen Trabzonspor (74-88) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.