Advertisement

"Edirne Geçilmez" (72-58)

Beko Basketbol Ligi'nin 16. hafta maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Olin Edirne, rakibini 72-58 mağlup ederek ligdeki 9. galibiyetini elde etti. Mersin ekibi ise 3 galibiyette kalarak tehlikeli bölgeden yine uzaklaşamadı. Yılların spor deyimi; "Çanakkale geçilmez", Olin Edirne'nin özellikle ikinci yarıdaki savunmasını da özetler nitelikteydi..

İlk yarısı başabaş geçen mücadelenin ikinci yarısında taraftarının da etkili desteği ile farka koşan Olin Edirne adına galibiyetin baş mimarı ise maçı; 19 sayı, 19 ribaund, 5 asist ve 2 blok ile tamamlayan Makedon pivot Predrag Samardjiski oldu..

Dengede ve savunma öncelikli başlayan mücadelenin ilk bölümünde Samardjiski üzerinden etkili olan Olin Edirne, Scales ve Nedim'in sayılarına engel olamadı. İki takımın da hücumda oldukça zorlandığı bu bölümde serbest atış sayıları ile skor üreten yanıtı veren yine Asım Pars eşleşmesini iyi kullanan Samardjiski oldu. Asım'ın iki basketi ile farkı yeniden kapatan konuk ekibe yanıt yine serbest atışlardan Seibutis ile geldi. İki takımın da çok fazla şut kaçırdığı ilk periyot ev sahibi Olin Edirne'nin 16-15'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Mutlu Demir'in basketi ile ikinci periyotun ilk sayısını bulan Mersin ekibi, bu bölümde hücumda oldukça zorlanan rakibi karşısında üstünlüğü yakalarken; Doliboa, Davud Kamer ve Erdal ile üst üste sayılar bulan Olin Edirne farkı üç sayıya çıkardı. Christmas ve Ginevicius'un karşılıklı üçlükleri ile fark korunurken, Hakan Köseoğlu ile üst üste sayılar bulan konuk ekip 26-28 ile öne geçmeyi başardı. Periyotun son 2 dakikası karşılıklı sayılarla geçildi ve bitime 25 saniye kala gelen Can Akın imzalı basket maçın ilk yarı skorunu ev sahibi lehine 38-35 olarak belirledi..

Üçüncü periyotun ilk sayıları serbest atışlardan Samardjiski'den geldi. Şut yüzdelerinin düşük olduğu bölümün ardından her iki takım da potaya yakın atışlarla sayı üretti. Nedim Yücel ile sayılar bulan konuk ekibe yanıt vermekte zorlanmayan Olin Edirne, son 5 dakikaya girilirken Seibutis'in 4. faulünü almasıyla hücumda önemli bir avantaj yitirdi fakat etkili savunmasını deneyimli oyuncularının kritik anlardaki sayıları ile birleştirince, son 3.20 dakikaya girilirken farkı da çift haneli sayılara taşımayı başardı. Bu bölümde üst üste top kayıpları yapan ve hücumda bir türlü opsiyon üretemeyen konuk ekip, Mutlu'nun basketi ile skoru 52-43'e getirdi. Son bölümde karşılıklı kaçan dış atışlarla başka sayı gelmeyince üçüncü çeyrek bu skorla sonuçlandı. Son periyotun ilk basketi yine Samardjiski'den geldi. Yine skor üretmekte zorlanan Mersin Büyükşehir Belediye, Ginevicius'un üçlüğü ile 57-43 geriye düşmekten kurtulamadı. İki takımın da karşılıklı boş hücumlarla döndüğü ilk bölümün ardından Grier ve Nedim'in turnikelerine Caner'in 2 üçlüğü ile yanıt veren Olin Edirne, maçta son 5 dakikaya 63-49'luk üstünlükle girdi. Karşılıklı serbest atış sayılarının ardından Seibutis ile turnike basket bulan ev sahibi ekip, farkı da 16 sayıya kadar çıkardı. Maçta son üç dakikaya girildiğinde üst üste kaçan dış atışlar ile skor farkı korunurken, Caner ve Nedim'in karşılıklı sayıları da dengeyi bozamadı. Maçta son dakikada da karşılıklı sayılar gelince Olin Edirne, mücadeleyi 72-58'lik skorla kazanan taraf olmayı başardı..


SALON: Mimar Sinan Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Özlem Yalman – Kaan Büyükçil

OLİN EDİRNE (72): Can Akın 10 (2 ribaund- 3 asist), Erdal Bibo 12 (3 ribaund- 1 asist), Vidas Ginevicius 7 (1 ribaund- 1 asist), Renaldas Seibutis 11 (3 ribaund- 3 asist), Caner Ercan 8 (1 ribaund), Ahmet Kaplan, Predrag Samardjiski 19 (19 ribaund- 5 asist), Reha Öz, Seth Doliboa 2 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Ünver (1 ribaund- 1 asist), Davud Kamer 3 (1 ribaund).

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (58): Asım Pars 4 (3 ribaund), Nedim Yücel 14 (11 ribaund), Alex Scales 9 (2 ribaund- 3 asist), Hakan Köseoğlu 9 (4 ribaund- 5 asist), Vincent Grier 7 (8 ribaund- 1 asist), Andrej Stimac (2 ribaund- 1 asist), Lamont Christmas 7 (3 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir 8.

1.PERİYOT: 16-15
2.PERİYOT: 22-20
3.PERİYOT: 14- 8
4.PERİYOT: 20-15
"Edirne Geçilmez" (72-58) "Edirne Geçilmez" (72-58) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:38 Rating: 5

1 yorum:

tolga dedi ki...

gökhan hocanın ellerine sağlık, defansı öyle bir oturttuki (bide seyirci desteği tabikide)çok zor sayı yiyoruz, iyi bir şutörümüz olsa daha iyi bir yerde olurduk efese de yenilmezdik geçen hafta.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.