Advertisement

Ayağım Renault'ya Uğurlu Geldi (68-60)

Oyak Renault'yu salonda canlı seyrettiğimde ilk 5'ten üç oyuncu farklıydı. Gibson, Ufuk Kaçar ve Alperli kadroyla bırakıp Çanakkale'ye gitmiştim. Uzun zamandan sonra bugün salonda aldım soluğu. İşler kötü gidince biraz da mecburiyetten değişen kadronun son halini beğendim açıkçası.

Bulunduğu konumun farkında olan Renault, alınacak bir mağlubiyetin ciddi boyutlarda sıkıntı yaratacağının bilincindeydi. Maç boyu sakin olan taraftı. Jarvis Hayes ile ilk maçına çıkan Aliağa'da yıllardır 2 numara olarak oynayan Gerald Fitch ilk yarının neredeyse tamamında 1 numara oynadı. Doğru muydu? Bence yanlıştı. Kaan Üner ile birlikte onu 2 numarada kullanabilirdi Halil Üner. Oyak Renault'nun yeni guardı Will Conroy'u çok beğendim. İyi bir pasör ve çok iyi besledi arkadaşlarını. Mays, Conroy ve Umut'un sayılarıyla ev sahibi ekip ilk çeyreği 19-15 önde geçti.

Fitch'in potaya bakmadığı ilk yarıda yükler Kambala'nın omuzlarındaydı ve Letonyalı iyi bir hücum performansı ortaya koydu. İlk yarıda Aliağa'nın başlıca skor opsiyonu oldu. Barış Güney'in erken faul problemine girerek kenarda oturması Aliağa'nın hücum sistemini etkiledi. Ve maç boyu iyi bir yönetim göstermeyen hakemler Barış'ın faullerinde de çok kolay çaldılar bence düdüğü. Renault devreyi 8-9 sayılarda önde bitirecek derken yine hakemlerin yanlış düdüklerine kurban gitti, Yücel Hoca zaten duramaz yerinde, üstüne bir de teknik faul çaldılar ve ilk yarı 35-33 sona erdi. İlk yarıda Kambala'nın Waller ve Mays'ı biçmesi (ikisini de yere serdi) tribünlerden büyük tepki aldı -ama bilinçli yapıldığını sanmıyorum-.

Uzun süre kenarda oturan Barış Güney'i oyuna sürerek üçüncü çeyreğe başlayan Aliağa, Renault'nun Conroy imzalı asistlerinden doğan sayılara engel olamadı. Kısa sürelerle Bora ile yer değişen Conroy Mays ve Umut ile çok iyi anlaştı. İşin savunma kısmında Gerald Fitch'e 2'li sıkıştırma getirdi Renault, hem de Nedim'le. Zaten Nedim'in koca maç boyunca yapabildiği tek olumlu iş yardım savunmasını iyi yapmasıyla, maç sonlarına doğru Fitch'e vurduğu bloktu. Aldığı 10 ribaundun çoğu boşa düşen toplar, yanıltmasın. :)

Son çeyreğe 1 sayı farkla önde giren Oyak Renault maç boyunca önde götürdü mücadeleyi. Alınan mağlubiyetlerin bir çoğunda son çeyrekleri çok kötü oynamıştı Bursa ekibi. Ama bugün öyle bir havayı bir an olsun sezdirmedi Renault. Ayaklar yere sağlam bastı, özellikle son çeyrekte savunma muazzamdı. 2'li sıkıştırmalarla yavaşlatılan Fitch'in formsuz ve yüzdesiz oyunu da Renault'yu rahatlattı tabii.

Conroy 11 sayı - 7 asistle oynadı, maçın adamı oldu. Fakat boş kaldığında şut kullanmadı hiç, dikkatimi çekti. Sürekli drive etmek istedi ve oldukça da cesur. Mays sayı ve ribaund katkısını fazlasıyla yaptı. Waller kritik anlarda sahneye çıktı.. Yerlilerden Umut özellikle ilk çeyrekte üçlük ve basket faulden 6 sayı ile başlangıca olumlu katkı yaptı. Keza Kerem'den de ekstra katkı alındığını düşünüyorum.

Takım olarak maçı 11 asistle tamamlayan Renault'da, bu asistlerin sadece 2 oyuncudan yapılması ilginç bir istatistik (Conroy 7 asist, Mays 4 asist). Seneler sonra sarı - siyahlı formayı sırtına geçiren Bora Sancar 4 dakika süre aldı fakat ikinci çeyrekte oyuna girdiğinde hemen tıkandığını gördük. Bu tempoları kaldıracak görüntüde değil kesinlikle. Yaşı 35 artık elbet olacak ama ilk maçında sırıttı diyebilirim. İdmanlarla eksikleri kapatacaktır.

Aliağa Petkim'de Fitch 17 sayı - 9 ribaundla oynamasına rağmen yüzdesiz bir performans ortaya koydu. Alışık olmadığı 1 numarada uzun süre oynamasının da etkisi var diye düşünüyorum. Güney ekibinin en büyük handikabı top kayıplarında oldu. Tam 17 top kaybı var konuk takımın. Bunların 8'i Fitch'e ait.

Erdemir'in Galatasaray Café Crown'ı yendiği günde Renault'nun kazanmasının önemi daha da fazlaydı. Zaten bulundukları konum itibariyle artık kaybetme lüksleri yok, dediğim gibi oyuncusundan teknik heyetine herkes durumun farkındaydı Renault'da. Bu galibiyetle ikili averajda da Aliağa'nın önüne geçtiler. Haftaya Bornova deplasmanından da galibiyet çıkarabilirse Renault, seri yakalamaları kuvvetle muhtemel.

Son bir not: Nedim'in basketbolu bırakma zamanı çoktan geçmiş.

OYAK RENAULT (68): James Conroy 11 (3 ribaund – 7 asist), Ogün Sevinç 2 (3 ribaund), Nedim Dal 2 (10 ribaund), Antabia Waller 17 (4 ribaund), James Mays 18 (14 ribaund – 4 asist), Kerem Özkan 10 (3 ribaund), Umut Yenice 8 (2 ribaund)

ALİAĞA PETKİM (60): Polat Kaya 8 (4 ribaund – 1 asist), Levent Bilgin 1 (6 ribaund), Barış Güney 3 (2 ribaund), Gerald Fitch 17 (9 ribaund – 2 asist), Kaan Üner 3 (2 ribaund – 1 asist), Kaspars Kambala 16 (12 ribaund – 1 asist), Jarvis Hayes 8 (4 ribaund – 2 asist), Brandon Hunter 2 (3 ribaund – 2 asist), İlkay Okay 2 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 19-15
2.PERİYOT: 16-18
3.PERİYOT: 15-16
4.PERİYOT: 18-11
Ayağım Renault'ya Uğurlu Geldi (68-60) Ayağım Renault'ya Uğurlu Geldi (68-60) Reviewed by Adsız on 20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.