Advertisement

Galatasaray Kaf Kaf'ı Farklı Geçti (80-67)

Beko Basketbol Ligi'nin 17. hafta maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Galatasaray Cafe Crown, eksiklerine rağmen güçlü rakibini 80-67 mağlup ederek ligdeki 13. galibiyetini elde etti. Pınar Karşıyaka ise bu sonuçla 10 galibiyette kaldı..

Galatasaray Cafe Crown'da sakatlıkları bulunan; Tutku Açık ve Caner Topaloğlu ikilisi ile birlikte, midesinden sorun yaşayan Radoslav Rancik ve yabancı kontenjanı nedeniyle Taylor Rochestie bu maçta forma giymediler. Pınar Karşıyaka'da ise sakatlığı süren Furkan Aldemir görev almadı..

Mücadeleye hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, 8-0'lık bir seri ile skor üstünlüğünü yakaladı. Hücumda organize olmakta zorlanan ev sahibi ekip, ilk sayısını ise yaklaşık 3 dakika geride kalırken bulabildi. Periyotun ortalarına doğru girilirken özellikle Smith-Osiris ikilisi ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka farkı lehine açsa da, Ermal ve Johnson ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown farkı eritti ve ilk periyot 17-19'lık Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci periyotu da karşılıklı sayılarla başlarken, bu bölümde potaya yakın atışlar ile skor üretildi. Haluk Yıldırım'ın takımını iyi organize etmesi ve Shumpert'ın yüzdeli şutları ile momentumu yakalayan ev sahibi ekip, boyalı alanı da etkili kullandığı ikinci periyotta farkı lehine açmayı başardı. Holston ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka farkı azaltsa da, ilk yarı ev sahibi Galatasaray Cafe Crown'ın 38-35'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Mücadelenin ikinci yarısına da dış atışlarla hızlı giren Pınar Karşıyaka, savunmada ise Shumpert'ı durdurmayı başaramayınca skor yine dengede seyretti. Johnson'ın kenarda olduğu bölümlerde Evren'i 1 numaraya çeken Oktay hocanın bu hamlesi ile oyunda kontrolü de eline alan Galatasaray Cafe Crown, savunmada da etkinliğini artırınca üçüncü periyotu 56-50'lik üstünlükle geçen taraf oldu. Dördüncü periyota Haluk'un sayıları ile giren Galatasaray karşısında dış atışlara yönelen fakat bu atışlardan da sonuç alamayan Pınar Karşıyaka, savunmada rakibini durduramadığı ilk bölümde skor da üretemeyince fark iyice açılmaya başladı. Kaptan Andre Smith'in de 5 faulle kenara gelmesiyle iyice düzeni bozulan konuk ekip, Haluk'un sayıları engel olamadı. Holston'ın çabaları ile skor bulan Yeşil-Kırmızılılar, istediği tempoda oyunu iyi kontrol eden ve doğru atışları bularak skor üreten Galatasaray Cafe Crown hücumlarına çare bulamayınca mücadele ev sahibi ekibin 80-67'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Pınar Karşıyaka son dönemdeki görüntüsünden çok uzaktı bu maçta (özellikle ikinci yarıda). Galatasaray Cafe Crown ise eksiklerine rağmen sistemine bağlı kalarak kazandı bu zor mücadeleyi. Play-Off için de kritik bir sonuç oldu denebilir..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal – Fatih Arslanoğlu – Osman Sinan İşgüder

GALATASARAY CAFE CROWN (80): Joshua Shipp 6 (10 ribaund), Jerry Johnson 9 (4 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 5 (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 16 (5 ribaund- 3 asist), Luksa Andric 8 (7 ribaund), Haluk Yıldırım 14 (1 ribaund- 3 asist), Evren Büker 6 (2 ribaund- 4 asist), Ermal Kurtoğlu 16 (3 ribaund- 2 asist)

PINAR KARŞIYAKA (67): Osiris Eldridge 15 (4 ribaunt- 1 asist), Uluğ Kaçaniku (2 ribaunt), Birkan Batuk 7 (3 ribaunt- 2 asist), Jovo Stanojevic 9 (4 ribaunt), David Holston 19 (4 ribaunt– 4 asist), Andre Smith 13 (6 ribaunt – 1 asist), Ahmet Erdoğan (2 asist), Alper Saruhan (5 ribaunt – 1 asist), Emre Bayav 4 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 21-16
3.PERİYOT: 18-15
4.PERİYOT: 24-17
Galatasaray Kaf Kaf'ı Farklı Geçti (80-67) Galatasaray Kaf Kaf'ı Farklı Geçti (80-67) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.