Advertisement

Trabzonspor Seriyi Sürdürdü (80-77)

Beko Basketbol Ligi'nin 15. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Medical Park Trabzonspor, güçlü rakibini 80-77 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini almayı başardı. Sekiz oyunculu rotasyonu ile yinede maksimum verimi alabilen Bordo-Mavililer, bu sonuçla ilk yarı sonunda ligdeki 6. galibiyetini alırken, Pınar Karşıyaka ise 9 galibiyette kaldı..

Mücadeleye konuk Pınar Karşıyaka çok daha etkili başlasa da, kısa sürede toparlanan ev sahibi ekip, oyunda dengeyi kurmayı başardı ve son bölümü karşılıklı sayılarla geçen ilk periyot 20-20 eşitlikle sonuçlandı. İkinci periyot yine karşılıklı sayılarla başlarken, ardından Rasic organizeli hücumları ile etkili olan ev sahibi Medical Park Trabzonspor, farkı da 10 sayıya kadar çıkarttı. Periyotun son bölümünde savunma sertliğini artıran ve hücumda da iyi organize olan konuk Pınar Karşıyaka, müthiş bir seri ile maçın ilk yarısını 36-37'lik üstünlükle tamamlayan taraf oldu..

Maçın üçüncü periyotuna etkili giren yine ev sahibi Bordo-Mavili ekip olurken, Ali Karadeniz ve David Holston'ın karşılıklı sayıları ile geçilen ilk bölümün ardından, karşılıklı boş hücumlarla birlikte skor dengede seyretti. Obasohan ve Holston'ın karşılıklı sayıları ile üçüncü periyot ev sahibi ekibin 60-57'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Yine karşılıklı basketlerle başlayan son periyotta, Obasohan-Ali ikilisinin sayıları ile hücumda etkili olan Medical Park Trabzonspor, Holston-Smith ikilisinin sayılarına engel olamadı. Son bölümde üst üste hücumlardan boş dönen konuk ekip, günün etkili ismi Holston'ın da 5 faulle oyun dışı kalması ile birlikte son bölümde önemli bir avantaj kaybetti. Ali Karadeniz'in serbest atış sayısı ile bitime 23 saniye kala 3 farklı öne geçen ev sahibi ekip karşısında kalan sürede son hücum kullanan Pınar Karşıyaka, Andre Smith ile üçlük atıştan isabet bulamayınca bu zorlu mücadeleyi 80-77'lik skorla kazanan taraf ev sahibi Medical Park Trabzonspor oldu..

Ev sahibi ekipte; Aleks Rasic, Ali Karadeniz ve Derrick Obasohan günün en etkili isimleri oldular. Pınar Karşıyaka'da ise David Holston ve Andre Smith'in çabaları mağlubiyeti önleyemedi..


SALON: 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Serdar Ünal, Ozan Çakar.

MEDICAL PARK TRABZONSPOR (80): Igor Milosevic 4 (3 ribaund-3 asist), Aleksandar Rasic 16 (7 ribaund-5 asist), Ali Karadeniz 15 (7 ribaund-1 asist), Hadi Özdemir 9 (4 ribaund-2 asist), Ersin Görkem 8 (4 ribaund-1 asist), Goran Cakic 8 (4 ribaund-2 asist), Derrick Obasohan 14 (3 ribaund-1 asist), Alvin Snow 6 (1 ribaund-3 asist).

PINAR KARŞIYAKA (77): Osiris Eldridge 6 (2 ribaund-2 asist), Uluğ Kaçaniku 1 (2 ribaund), Birkan Batuk 11 (2 ribaund-2 asist), Jovo Stanojevic 12 (8 ribaund-3 asist), David Holston 23 (1 ribaund-6 asist), Andre Smith 17 (9 ribaund), Ali Erdoğan 1 (1 ribaund-3 asist), Alper Saruhan 3 (5 ribaund), Emre Bayav 3.

1. PERİYOT: 20-20
2. PERİYOT: 16-17
3. PERİYOT: 24-20
4. PERİYOT: 20-20
Trabzonspor Seriyi Sürdürdü (80-77) Trabzonspor Seriyi Sürdürdü (80-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.