Advertisement

Efes Maçı, Olin Gönülleri Kazandı (72-79)

Beko Basketbol Ligi'nin 15. hafta maçında Olin Edirne'ye konuk olan Efes Pilsen, rakibini 72-79 mağlup ederek ligin ilk yarısını 11 galibiyetle kapattı. Olin Edirne camiası ise bu maçı kaybetse de, hem istikrarlı oyunu hemde salonun atmosferi ile alkışı sonuna kadar hak etti..

Mücadele, Reha Öz ve Sinan Güler'in karşılıklı üçer sayılık basketleri ile başlarken, ardından her iki takım da savunma sertliğini artırarak rakibinin hücumlarını yavaşlattı. Doliboa-Can ikilisi ile sayılar bulan ev sahibi ekip, skor üstünlüğünü eline aldı. Kerem Gönlüm ve Rakocevic'in basketleri ile skoru 9-10'a getiren Efes Pilsen, periyotun son 3 dakikasında da Vujcic ve Sinan Güler ile bulduğu sayılarla farkı lehine açtı ve Kerem Gönlüm'ün üçlüğü ile ilk periyot 14-22'lik skorla tamamlandı. İkinci periyota her iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek başlarken, maç adeta bir savunma savaşına döndü. Rakocevic ve Nachbar ile sayılar bulan Efes Pilsen, 2 dakika geride kalırken farkı da çift hanelere çıkarmayı başardı. Karşılıklı faullerin geldiği bu bölümde serbest atış çizgisinden skor üreten Olin Edirne, günün etkili isimlerinden olan Samardjiski'nin basket faulü ile farkı 5 sayıya kadar indirdi. Periyotun ikinci bölümünde Olin Edirne'nin etkili savunması karşısında epey zorlanan Efes Pilsen, Caner Ercan'ın üçlüğüne engel olamayınca periyotun bitimine 3 dakika kala fark 2'ye kadar indi. Kerem Tunçeri'nin yaptığı faulün ardından aldığı birde teknik faul ile 4 serbest atışı da sayıya çeviren Can Akın, takımını öne geçirmeyi başardı. Karşılıklı boş hücumların olduğu periyotun son bölümünde skoru belirleyen ise Ginevicius'un üçlüğü oldu ve ilk yarı 37-37'lik eşitlikle noktalandı..

Mücadelenin üçüncü periyotu Thornton ve Samardjiski'nin karşılıklı basketleri ile başlarken, periyotun ilk bölümünde karşılıklı gelen sayılarla skor genelde dengede seyretti. Thornton ile sayılar bulmaya devam eden Efes Pilsen, skor üstünlüğünü eline alan taraf oldu. İki takımın da sık sık faul çizgisine gittiği bu bölümde Ersin Dağlı'nın sayılarına Olin Edirne'nin yabancı oyuncuları yanıt verince periyotta son saniyelere girilirken skor 52-56'ya geldi. Üçüncü çeyreğin son hücumunda Nachbar ile üçlüğü bulan Efes Pilsen, bu periyotu 52-59'luk üstünlükle tamamladı. Maçta son periyotun ilk basketi Doliboa'dan gelirken, üst üste hücumlardan boş dönen Efes Pilsen, yinede farkın kapanmasına da izin vermedi. Thornton'ın kritik üçlüğü ile skoru 56-64'e getiren Lacivert-Beyazlılar, ardından Seibutis-Samardjiski ikilisinin sayılarına Ersin Dağlı ve Wisniewski ile yanıt verdi. Periyotun son bölümüne girilirken karşılıklı sayılar geldi. Bu bölümde özellikle Kerem Tunçeri ile sayılar bulan Efes Pilsen, Caner-Samardjiski ikilisinin basketlerine de engel olamadı ve maçta son 1 dakikaya konuk ekibin 6 sayılık üstünlüğü ile girildi. Bitime 31 saniye kala Rakocevic'in üçlüğü ile maçı kopartan Efes Pilsen, maçı da 72-79'luk skorla kazanmayı başardı bu önemli deplasmanda..


SALON: Mimar Sinan

HAKEMLER: Emin Moğulkoç-Yener Yılmaz-Erman Erdemli

OLİN EDİRNE (72): Can Akın 16 (1 ribaund-2 asist), Erdal Bibo (4 ribaund), Vidas Ginevicius 3 (1 ribaund-1 asist), Renaldas Seibutis 15 (1 ribaund-5 asist), Caner Ercan 8 (2 ribaund-1 asist), Ahmet Kaplan (1 ribaund), Predrag Samardjiski 17 (12 ribaund-4 asist), Reha Öz 5, Seth Doliboa 6 (3 ribaund-2 asist), Davud Kamer 2 (1 ribaund).

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski 8 (5 ribaund-4 asist), Cenk Akyol (1 asist) , Igor Rakocevic 7 (2 ribaund-1 asist), Kerem Tunçeri 8 (5 asist), Bootsy Thornton 8 (3 ribaund), Kerem Gönlüm 9 (6 ribaund-3 asist), Nikola Vujcic 6 (3 ribaund-2 asist), Bostjan Nachbar 8 (2 ribaund), Sinan Güler 10 (3 ribaund-1 asist), Ersin Dağlı 15 (4 ribaund-1 asist).

1.PERİYOT: 14-22
2.PERİYOT: 23-15
3.PERİYOT: 15-22
4.PERİYOT: 20-20
Efes Maçı, Olin Gönülleri Kazandı (72-79) Efes Maçı, Olin Gönülleri Kazandı (72-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:50 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Oldukça çekişmeli geçen maça hakemler damgasını vurdu. Biraz dikkatli olsalar,GsCc dan sonra Efes'i de geçebilirdik. Yine de bize bu heyecanı yaşatan Olinimize teşekkürler...

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.