Advertisement

Efes Pilsen 60-58 M.Siena (Koç Gözüyle: Cengiz Karadağ'ın Yorumu)


ANTRENÖR CENGİZ KARADAĞ'IN MAÇ ANALİZİ

Önce bu maçın stratejik olarak çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Zira Siena takımı sadece Fenerbahçe ve Barcelona’ya kaybetmişti. Siena en önemli oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkınca Efes Pilsen’in kazanma, hatta skor avantajı yakalama şansı çok artmıştı. Efes maça Bo McCalebb’in eksikliği nedeni ile tam saha baskı ile başladı. Siena takımı ise meşhur müdaafa sertliğini ortaya koyup kaptıkları toplarla hızlı hücumlar ile sayı bulma yoluna gitti. İlk periyot Rakocevic ve Rakovic’in karşılıklı sayıları ile ivmelendi. Siena takımı hücumda sıkışmaya başladığında Kaukenas sahaya sürüldü. Bu, Siena’nın hücümda artıya geçmesine sebep oldu. Thornton‘un hem hücüm hem de savunma katkısına rağmen özellikle Vujcic’in verimsizliği Efes’e istediği avantajı yakalamasına fırsatı vermedi.

2. periyot Sinan Güler’in müdaafa katkısı ve top kapmaları üzerine bulduğu kolay sayılar Efes Pilsen’in bir anda skor avantajı yakalamasını sağladı (22-17.) Siena molasından sonra Efes’te Rakocevic‘in tekrar oyuna girmesi özellikle bu periyotta müdaafa handikaplarını arttırdı. Rakocevic üzerinden oynanan 1-1’lerde Siena takımı hep avantaj yakaladı. Siena takımında Rakovic ve Kaukenas’ın hem skor hem hücum ribaund katkıları Efes Pilsen’in skor avantajı yakalamasını engelledi ve devre 29-27 Efes Pilsen lehine bitti.


2.devreye Efes Pilsen çok iyi savunma direnci ve rotasyonu ile başladı. Bulduğu kolay sayılar ile skor 35-27 Efes lehine geçince Siena mola aldı. Bu andan itibaren her iki takım da savunma sertliğini arttırdı. Efes Pilsen, Thornton’un skorları ile 10 sayı öne geçti. Ancak maçtan kopmayan Siena bulduğu 3 sayı atışları ile maçtan kopmadı (47-40). Final periyoduna karşılıklı sayılar ile başlandı. Bu periyotta Thornton ve Roberts’ın etkili oyunu ile Efes son 2:19'a 59-53 önde girdi. Ancak top kayıpları ve üçlükler son 30 saniyeye 2 sayılık Efes üstünlüğü getirdi. Perasovic‘in molası sonrası son topu Rakocevic kötü kullandı ancak Kerem Gönlüm ve Thornton hücum ribaundunda birbirlerine çarpınca top bir anda Siena’nın hücumuna dönüştü. Attıkları son saniye üçlük atışı girmiş olsa Efes Pilsen 10 sayı üzerinde kazanabileceği maçı az daha kaybediyordu.


Neticede 2 sayı ile de olsa galibiyet önemli. Ancak bu maç bir kez daha gösterdi ki Efes Pilsen’in uzun oyuncu rotasyonu çok zayıf. Üstelik Roberts geldiğinden beri en iyi oyununu oynamasına rağmen bir tek Kerem Gönlüm bu seviyede katkı verebiliyor. Özellikle Vujcic’in çok zayıf kaldığını düşünüyorum. Son olarak da Kerem Tunçeri’nin hasta olmasına rağmen Ender Aslan’ın kadroya alınmaması büyük hata .Her ne olursa olsun Ender Dünya 2.liği elde eden Türk Milli Takımı’nın point guardı. Onun yok sayılması büyük hata. Üstelik Wisnewski gibi bir averaj oyucuya tercih edilmesi de büyük yanlış. Efes Pilsen’in işi bundan sonraki maçlarda çok zor. Umarım bu handikaplara bir çözüm -her nasıl bulunacaksa!!!- bulurlar ve daha ilerilere giderler.


EFES PİLSEN (60): Andrew Wisniewski 5 (4 ribaund – 4 asist), Igor Rakocevic 17 (2 ribaund), Lawrence Roberts 8 (6 ribaund), Kerem Tunçeri (4 asist), Bootsy Thornton 12 (9 ribaund – 2 asist), Kerem Gönlüm 6 (5 ribaund – 5 asist), Nikola Vujcic 8 (2 ribaund – 4 asist), Bostjan Nachbar 2 (2 ribaund), Flip Murray, Sinan Güler 2

MONTEPASCHI SIENA (58): Nikos Zisis 9 (5 ribaund - 5 asist), Malik Hairston 2 (1 ribaund), Marco Carraretto 3, Milovan Rakovic 16 (8 ribaund – 1 asist), Ksistof Lavrinovic 6 (4 ribaund – 3 asist), Rimantas Kaukenas 12 (3 ribaund - 1 asist), Tomas Ress 2 (4 ribaund), Marko Jaric, Shaun Stonerook (2 ribaund - 1 asist), Pietro Aradori (1 ribaund), David Moss 8 (1 ribaund - 3 asist)

1. PERİYOT: 18-17
2. PERİYOT: 11-10
3. PERİYOT: 18-13
4. PERİYOT: 13-18


Cengiz KARADAĞ

Efes Pilsen 60-58 M.Siena (Koç Gözüyle: Cengiz Karadağ'ın Yorumu) Efes Pilsen 60-58 M.Siena (Koç Gözüyle: Cengiz Karadağ'ın Yorumu) Reviewed by Adsız on 23:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.