Advertisement

Antalya'da İki İmza

Sezona beklentilerin aksine fırtına gibi giren ve üst üste aldığı başarılı sonuçlarla uzun süre de zirve yarışının ortağı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, son dönemde aldığı başarısız sonuçların ardından kadrosuna takviye için düğmeye bastı..

Basketfaul sitesinin haberine göre Antalya ekibi; ABD'li guard Gerrod Dewayne Henderson ve ABD'li power forvet Bradley Buckman ile anlaşma sağladı. Bu gelişmelerin ardından Güney ekibinde yabancı bir oyuncunun da gönderilmesi muhtemel..

Geçtiğimiz sezonu Ukrayna ekibi Budivelnyk'te geçiren 32 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Henderson, Ukrayna Ligi'nde forma giydiği 21 maçta ortalama 28.2 dakika sahada kalarak; 13.3 sayı, 3.3 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları yakalamıştı. Genelde forma giydiği takımlarda 2 numara pozisyonunda oynayan Henderson, Antalya ekibi eğer ki beklenildiği gibi Devan Downey ile yollarını ayırırsa yeni takımında oyun kurucu olarak oynayabilir..

Geçtiğimiz sezonu Kepez Belediyesi forması ile geçiren ve bu sezon başında da Alman ekibi Deutsche Bank Skyliners ile anlaşan, fakat bu takımla birlikte 7 maç oynadıktan sonra ayrılan Brad Buckman ise 26 yaşında ve 2.05 boyunda. Bu sezon Alman Ligi'nde forma giydiği 6 maçta ortalama olarak 16.8 dakika sahada kalan Buckman, bu maçlarda; 8.3 sayı, 5.3 ribaund ve 0.8 asist ortalamaları yakalamıştı. Euro Cup eleme turunda temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka'ya karşı da İstanbul'daki maçta görev alan ABD'li oyuncu, bu maçta 8 dakika sahada kalarak 2 sayı, 1 ribaund istatistiği yakalarken, özellikle eşleştiği Ogilvy karşısında biraz ağır kaldığı için bu kısa sürede 5 faul alarak oyun dışı kalmıştı..

İki oyuncu da önemli bir katkı sağlar Antalya ekibine mutlaka. Kısıtlı rotasyon ile mücadele ettiği maçlarda aldığı üst üste mağlubiyetlerin ardından sekizinci sıraya kadar gerilemişti Güney ekibi. Bu takviyeler ile Play-Off yarışının içinde kalacaklardır mutlaka ama bakalım kadroda ne gibi bir değişim yapacaklar göreceğiz..
Antalya'da İki İmza Antalya'da İki İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.