Advertisement

Telekom Galip, Olin Tepkili (77-72)

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasının açılış maçında Olin Edirne'yi konuk eden Türk Telekom, rakibini normal süresi 68-68 eşitlikle sona eren maçın uzatma bölümünün ardından 77-72 mağlup ederek ligdeki 8. galibiyetini elde etti. Olin Edirne ise bu sonuçla 9 galibiyette kaldı..

Olin Edirne ekibi özellikle hakem kararlarına oldukça tepkili. Maçın kırılma anlarında ise öne takımların performanslarından çok hakemlerin verdikleri tartışmalı kararları çıktı. Edirne ekibinde yüksek ateşine rağmen forma giyen Can Akın'ın halsiz görüntüsü ve geçen haftanın etkili ismi Samardjiski'nin tutuk oyunu sonuca direkt etki ederken, Randle ve Becirovic ikilisinin uyumu da Başkent ekibine galibiyeti getiren etkenlerdendi..

Mücadeleye potaya yakın atışlardan bulduğu isabetlerle başlayan ev sahibi Türk Telekom, serbest atış çizgisinden de ürettiği sayılarla skor üstünlüğünü yakalarken, Olin Edirne; Caner ve Seibutis'in sayıları ile rakibine yanıt vermekte gecikmedi. Karşılıklı kaçan dış atışlarla geçen bu bölümün ardından her iki takımın dış oyuncuları potaya yönelerek skor üretti ve son dakika içerisinde gelen Randle-Erdal ikilisinin karşılıklı üçlükleri ile ilk periyot ev sahibi ekibin 17-15'lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota her iki takım da etkili savunma ile başlarken, üst üste hücumlardan boş dönen Olin Edirne, potasında ise Mehmet Yağmur'un sayılarına engel olamadı ve skor üstünlüğü ev sahibe geçti. Periyotun ortalarına doğru her iki takımdan da karşılıklı kaçan üçlükler izledi seyirciler. Bu bölümde sadece serbest atış çizgisinden sayı üretilirken, Wesson ve Erdal'ın karşılıklı sayıları ile skor dengesi bozulmadı. Becirovic-Randle ikilisi ile serbest atış sayıları bulan Türk Telekom, son dakikaya 7 sayılık üstünlükle girerken, Ginevicius'un ve Rasim'in karşılıklı üçlükleri ile maçın ilk yarısı 33-27'lik Türk Telekom üstünlüğü ile tamamlandı..

Maçın ilk yarısında iki takım da dış oyuncuları ile skor üretebildi. İlk yarı sonunda iki takımında pota altı oyuncuları hücumda oldukça tutuk kaldı. Türk Telekom uzunlarından sadece Wesson 5 sayı üretebilirken, Jagla ve Stiemsma ise sayı kaydedemedi. Olin Edirne cephesinde ise ilk yarı sonunda Samardjiski'nin sadece 1 sayısı varken, Doliboa ve Davud Kamer de ilk yarıda sayı kaydedemedi..

Maçın üçüncü periyotunun başında Doliboa'nın üçlüğü ile farkı azaltan Olin Edirne, Samardjiski'nin hemen çeyreğin başında 4. faulünü almasıyla önemli bir silahını yitirmiş oldu. Wesson ve Jagla ile sayılar bulan Türk Telekom'a Seibutis'le yanıt veren konuk ekip, Ceyhun'un üçlüğüne engel olamayınca fark çift haneli sayılara çıktı. Periyotun ikinci bölümünde günün etkisiz ismi Davud Kamer'i kenara alıp pota altında Doliboa-Caner ikilisini kullanan Olin Edirne, Erdal ve Caner ile üç sayılık isabetler bularak farkı eritmeye başladı. Bu bölümde hücumda düzenini kaybeden Türk Telekom serbest atışlardan sayılar bulurken, Seibutis-Ginevicius-Doliboa üçlüsünün sayıları ile Olin Edirne periyot sonunda skoru 50-49'a getirmeyi başardı..

Dördüncü periyota; Caner'in üçlüğü ve Seibutis'in hızlı hücum sayısı ile giren Olin Edirne, ilk dakika geride kalırken skoru da 50-54'e getirdi. İki takımın da 2 dakika boyunca sayı üretemediği bölümün ardından Becirovic'in üçlüğüne Caner'in üçlüğü ile yanıt veren Edirne ekibi, Ginevicius'un 4. faulünü almasıyla 3.5 dakika geride kalırken önemli bir silahını daha kenara almak zorunda kaldı. Periyotun ortasına gelirken Can Akın'ın 4 sayılık oyunu ile farkı 8 sayıya çıkaran konuk ekip, ardından Wesson ve Randle'ın sayılarına engel olamadı ve Türk Telekom Rasim ile skoru eşitlemeyi başardı. Doliboa ile yeniden öne geçen Olin Edirne, karşılıklı kaçan üçlüklerin ardından Erdal Bibo'nun da 4. faulünü almasıyla sıkıntılı bir sürece girdi. Son 2 dakikaya girilirken Becirovic-Randle ikilisinin sayılarına Seibutis ile yanıt geldi. Son dakika içerisinde üst üste aldığı hücum ribaundları ile 3 hücum şansı kullanıp sonuç alamayan Türk Telekom, Seibutis'i 6 saniye kala serbest atış çizgisine gönderdi. Litvanyalı oyuncu ilk atıştaki isabeti ile skoru 68-68 yaparken, kaçan ikinci atışın ardından ribaundu alan Wesson, son hücum şansını topu dışarı atarak değerlendiremedi ve heyecan uzatma periyotuna taşındı..

Uzatma periyotuna her iki takım da savunma ağırlıklı başlarken, Erdal Bibo'nun beş faulle kenara gelmesinin ardından Becirovic'in serbest atış sayıları ile öne geçen Türk Telekom, Ceyhun'un basketi ile farkı 4'e çıkarttı. Hücum ribaundlarında etkili olarak üst üste hücumlar kullanan Türk Telekom karşısında skor üretmekte zorlanan Olin Edirne, bu bölümde aradaki farkı kapatamadı. Son bölümde Wesson'ın basketi ve Randle'ın serbest atış sayıları ile galibiyeti garantileyen Türk Telekom karşısında Doliboa'nın bitime 3 saniye kala gelen üçlüğü sadece skoru belirledi ve ev sahibi Türk Telekom bu çekişmeli ve bir o kadarda tartışmalı maçı 77-72 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı..

Türk Telekom bu maçta ribaundlarda 46-27'lik önemli bir üstünlük kurarken, ev sahibi ekibin ürettiği 77 sayının 27'sinin serbest atışlardan olması da bir başka ilginç detaydı. Maçta 28 ikilik şut deneyen Olin Edirne'nin 33 üçlük denemesinde sadece 11 isabet alması da sonucu etkileyen önemli istatistiki unsurlardan biriydi..


SALON: Ankara Atatürk

HAKEMLER: Rüştü Nuran-Tunçtan Durmuşcan-Ziya Özorhon

TÜRK TELEKOM (77): Ray Wesson 13 (10 ribaund), Jerome Randle 21 (3 ribaund-2 asist), Sani Becirovic 16 (2 ribaund-2 asist), Rasim Başak 5 (6 ribaund ), Mehmet Yağmur 6 (4 ribaund-2 asist), Jan Jagla 6 (6 ribaund-1 asist), Yunus Çankaya 1 (4 ribaund-1 asist), Gregory Stiemsma (1 ribaund), Ceyhun Altay 9 (4 ribaund-1 asist)

OLİN EDİRNE (72): Can Akın 7 (1 asist), Erdal Bibo 8 (3 ribaund-1 asist), Vidas Ginevicius 5 (3 ribaund-5 asist), Renaldas Seibutis 25 (5 ribaund-4 asist), Caner Ercan 14 (1 ribaund – 1 asist), Predrag Samardjiski 1 (2 ribaund-1 asist), Tufan Ersöz 1 (1 ribaund), Reha Öz (2 ribaund), Seth Doliboa 11 (3 ribaund), Ömer Ünver (2 ribaund), Davud Kamer (1 ribaund)

1.PERİYOT: 17-15
2.PERİYOT: 16-12
3.PERİYOT: 17-22
4.PERİYOT: 18-19
UZATMA: 9-4
Telekom Galip, Olin Tepkili (77-72) Telekom Galip, Olin Tepkili (77-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.