Advertisement

Partizan 76-79 Efes Pilsen (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi)


CENGİZ KARADAĞ'IN MAÇ ANALİZİ

Bu maç, Efes Pilsen’in en önemli rakiplerinden birisi ile deplasmanda oynaması ve kazanması halinde çok büyük avantaj yakalamsı açısından önemliydi. Keza aynı olgu Partizan içinde geçerliydi. Üstelik Partizan 20.000 taraftarı önünde kendi evinde oynuyordu. Partizan takımı maça Efes Pilsen’in zayıf karnı olarak bilinen iç bölge müdaafa zaafiyetinden faydalanmaya çalışarak başladı. Zira bir nebze de olsa bunu tüm maç boyu kullanarak başarılı da oldular. Efes Pilsen ise hücümda Rakocevic’in katkısı ile ilk çeyreği oynadı (14 sayı). Kerem Tunçeri’nin oyuna girmesi ile biraz daha organize hücümlar yapan Efes Pilsen, Vujcic’in hem müdaafada hem hücumda aksaması ve penetre müdaafasını iyi yapamaması sonucu ilk periyodu 21 - 19 geride kapattı.


Efes Pilsen adına 2. periyodun başı oldukça değişkendi. Çünkü maça 2 dış şut tehdidi olan uzun oyuncu Nachbar - Roberts ikilisi ile başladı. Ancak penetre müdaafasında özellikle Curtis Jerell’in müdaafasında sıkıntılar yaşanmaya devam etti. Partizan takımı hem penetreler ile hem de post up hücumları ile skor bulmayı sürdürdü. Ancak Sinan Güler ve Kerem Tunçeri ile birlikte Thornton’un ve Roberts’ın da katkıları ile Efes Pilsen müdaafasını oturttu. Post up müdaafasında Roberts’ın rakip uzununu önden almaya başlaması ile iyice müdaafa direnci ve başarısı artan Efes Pilsen, eğer basit top kayıpları ve transtition hücumunda kolay atışları kaçırmasa en az 10 -12 sayılık diferans ile devrede önde olabilirdi ancak sadece 6 sayı farkla 40 - 34 önde kapatabildi devreyi.


Efes Pilsen 3. çeyrek başında Rakocevic’in sayıları ile maçta avantajlı oldu. Partizan ise daha sert savunma ve daha az hata ile oynamaya çalıştı. 25. Dakika 48-41 efes in üstünlüğü ile geçildi. Kerem Tunçeri’nin oyuna girmesi ile hücum organizasyonlarını daha iyi yapan Efes, savunma ribaundlarında ise sıkıntı yaşadı. Her iki takımın da erken faul problemine girmesi ile her iki takım da sık sık serbest atış çizgisinden kolay sayılar buldu. Bu periyodun son bölümünde Vujcic’in hem hücumda hem müdaafada aksaması sonucu çok daha sayı avantajı ile girilebilinecek final periyoduna ise sadece 7 sayılık bir avantaj ile girildi.


Final periyodunda ise maç gerçekten çok ilginç bir hal aldı. Efes Pilsen, çok rahat 15 sayı üzerinde kazanabileceği bir maçı az daha kaybediyordu. Final periyodunun ilk bir buçuk dakikasında 3 top kazanılması ile sayı avantajı Efes’in ele geçirdi (65-54). Ancak bu andan itibaren arka arkaya yapılan basit top kayıpları ve kolay atışların kaçırılması sonucu Partizan takımı tekrar geri geldi. Özellikle bu geri gelişte Vujcic’in (!) katkısı büyüktü. Son 5:30 dakikada 60 - 65 Efes Pilsen üstünlüğü vardı. Fakat Efes Pilsen’in alan savunmasına maç boyunca kötü hücum eden Partizan takımı final periyodunda bulduğu üçlükler ile maçı bir anda kazanma noktasına getirdi. Maçın sonunda özellikle Kerem Gönlüm, Thornton ve Roberts’ın aldığı hücum ribaundları maçın kazanılmasını sağladı. Taktik fauller ile geçen son 2 dakikada Efes Pilsen’in skor avantajını ele geçirmesine rağmen alan müdaafasında ısrar etmesi büyük risk idi. 75 - 71 önde iken anlamsız tam saha baskı sonrası Kecman’ın antrenman pozisyonundaki kadar boş ve rahat üçlüğü maçı komaya soktu. 14 saniye kala fark sadece 1 sayı idi. Taktik fauller ile geçilen son saniyeler sonunda Efes Pilsen zor ve çok önemli bir deplasmandan 79-76’lık bir galibiyet ile döndü. Bu seviyede ve TOP 16’da her galibiyet çok önemli ancak 65 sayı averajlı bir takımın 76 sayı bulması düşündürücü.


PARTIZAN (76): Curtis Jerrells 15 (1 ribaund – 7 asist), Dusan Kecman 9 (6 ribaund – 1 asist), Jaka Klobucar, Vladimir Lucic (1 ribaund), Dragan Milosavljevic 8 (3 ribaund – 2 asist), Rasko Katic 6 (3 ribaund), Nathan Jawai 10 (6 ribaund – 1 asist), Petar Bozic (2 asist), James Gist 19 (6 ribaund – 1 asist), Jan Vesely 9 (4 ribaund)

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski 2 (1 ribaund – 3 asist), Igor Rakocevic 23 (4 ribaund – 2 asist), Lawrence Roberts 9 (5 ribaund – 1 asist), Kerem Tunçeri 13 (2 ribaund - 3 asist), Bootsy Thornton 5 (2 ribaund – 3 asist), Kerem Gönlüm 14 (4 ribaund), Miroslav Raduljica, Nikola Vujcic (1 asist), Bostjan Nachbar (1 asist), Flip Murray 6 (1 ribaund), Sinan Güler 4 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 21-19
2. PERİYOT: 13-21
3. PERİYOT: 18-19
4. PERİYOT: 24-20

Partizan 76-79 Efes Pilsen (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi) Partizan 76-79 Efes Pilsen (Koç Cengiz Karadağ'ın Maç Analizi) Reviewed by Adsız on 23:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.