Advertisement

Fenerbahçe Ülker İçin Sefolosha İddiası

İsviçre kaynaklı TSR.ch adlı internet sitesi, NBA takımlarından Oklahoma City Thunder forması giyen İsviçreli guard/forvet Thabo Sefolosha'nın Fenerbahçe Ülker ile anlaşma sağladığını ve sözleşme imzalandığını iddia etti..

Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Ülker antrenörü Neven Spahija, geçtiğimiz gün NtvSpor'da yer alan röportajında, normal şartlarda NBA'den lokavt süresince oyuncu transfer etmeyi uygun görmediklerini fakat sakatlığı nedeniyle tahminen Aralık ayına kadar parkelerden uzak kalacak olan Marko Tomas'ın yerine bu süre içerisinde görev yapabilecek bir oyuncu almaları gerektiğini söylemişti..

Bu gelişmelerin ardından ise gündeme gelen ilk isim İsviçreli oyuncu Thabo Sefolosha oldu. Babası Güney Afrikalı, annesi ise İsviçreli olan Thabo Patrick Sefolosha, 27 yaşında ve 2.01 boyunda. Avrupa kariyerinde; Tege Riviera, Chalon ve Angelico Biella formaları giyen Sefolosha, 2006 NBA Draftında Philadelphia 76ers tarafından 1. tur 13. sıradan seçilmiş, ardından takasla Chicago Bulls takımına verilmişti. 2006-2009 yılları arasında Chicago Bulls formasıyla NBA'de mücadele eden oyuncu, 2009 yılından itibaren ise Oklahoma City Thunder forması giyiyordu..

Geçtiğimiz sezon Oklahoma City Thunder forması ile normal sezonda 79, Play-Off'ta ise 17 maçta görev yapan İsviçreli oyuncu, tüm maçlara da ilk beş başlamıştı. Normal sezonda 25.9 dakika ortalama ile; 5.1 sayı, 4.4 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalayan Sefolosha, Play-Off'ta ise 20.2 dakika sahada kalarak; 4.6 sayı, 3.1 ribaund ve 1 blok ortalamaları ile görev yapmıştı..

Eğer iddia edilen anlaşma gerçekleşirse NBA'deki lokavt süresince Sarı-Lacivertli formayı giyecek olan Thabo Sefolosha'nın Oklahoma City Thunder takımı ile yıllık 3.3 , 3.6 ve 3.9 Milyon Dolar'dan toplam 3 sezonluk kontratı bulunuyor..
Fenerbahçe Ülker İçin Sefolosha İddiası Fenerbahçe Ülker İçin Sefolosha İddiası Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.