Advertisement

Fenerbahçe Ülker'den Buruk Başlangıç (66-69)

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euro League A Grubu'ndaki ilk maçında, Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği İspanyol ekibi Caja Laboral'e 66-69'luk skorla mağlup olarak grup maçlarına önemli bir kayıpla başladı..

Ülkemizdeki yürek burkan gündem nedeniyle maç boyunca hem taraftar olarak hem de takım olarak pek beklenen hava bulunaması aslında. Beklenenin çok altında bir seyirci desteği vardı tribünlerde, bu da rakibe baskı kurma anlamında önemli bir dezavantajdı. Karşılaşma öncesi yapılan saygı duruşunda, Fenerbahçe Ülker ilk beşinin ellerinde Türk Bayrağı ile sahada yer alması da önemli bir detay oldu elbette..

Maçın ilk periyotunda üstün olan taraf Fenerbahçe Ülker'di. Özellikle Ukic'in sorumluluk aldığı bu bölümde, potaya yönelerek sayılar bulan temsilcimiz skor üstünlüğünü de sağladı ve ilk periyotu 18-12 önde kapattı. İkinci çeyrekte Milko Bjelica ve Mirza Teletovic'in sayıları ile farkı kapatıp öne de geçen Caja Laboral karşısında, son bölümde Ömer Onan'ın sayıları ile ikinci periyotu 36-34'lük üstünlükle noktaladı. Üçüncü çeyrekte üstün olan taraf konuk ekipti. Deneyimli oyun kurucu Prigioni organizeli hücumlarında, pota altında Teletovic ve Seraphin'i iyi kullanan İspanyol ekibi, farkı da lehine açmayı başardı. Günün en tutuk ismi olan Bogdanovic ile birlikte, Emir Preldzic'in de beklenen katkıyı yapamaması sonrası hücum ve savunmada o ekstra katkı ise yeni transfer Thabo Sefolosha'dan geldi. Yine de dış atışlardan beklediği katkıyı alamayan temsilcimiz, pota altı oyuncularının da erken faul problemine girmesi nedeniyle bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Son çeyreğe 48-53 geride giren Sarı-Lacivertliler, son bölümde farkı kapattı fakat bir türlü maçı koparamadı. Maçta son saniyelere 3 sayı geride girdik ve son hücumda da şutu bulduk ama isabet gelmeyince karşılaşmayı Caja Laboral 66-69'luk skorla kazanmayı başardı..

Son dönemin formda ismi Bojan Bogdanovic, yaklaşık 14 dakika sahada kaldığı bu maçtı üstelik 0/3 faul atışı ile sayı atamadan tamamladı. Temsilcimizin en skorer ismi olan Ömer Onan ise 16 sayı kaydederken, 9/9 serbest atışı ile oynadı. Karşılaşmayı 2 sayıyla tamamlayan Emir Preldzic, hiç saha içi isabeti kaydedemezken, 10 sayı kaydeden Gist ise 0/4 üçlükle maçı tamamladı. Artık alıştığımız bir sorun olan pota altı sıkıntısı bu maçta da devam ederken, Vidmar - Oğuz - Kaya üçlüsü yine beklentilerin çok altındaydı..

Caja Laboral'de ise iki oyuncu adeta maçı aldı diyebiliriz. Yarattığı eşleşme sorununu, sınırsız şut özgürlüğü ile birleştiren Mirza Teletovic, kaydettiği 23 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Bu aralar zaten çok formda olan Boşnak oyuncu, ACB'de oynadığı üç maçta da 21 sayı ortalaması yakalamıştı. Tecrübeli oyun kurucu Pablo Prigioni ise 2/3 şut isabetiyle 5 sayı kaydettiği maçta; 3 ribaund, 7 asist, 6 top çalmalık çok önemli bir katkı yaptı takımı adına. Zaten onun kenarda olduğu bölümlerde oyunda üstün olan taraf Fenerbahçe Ülker'di ama Prigioni faktörü ağır bastı diyebiliriz skorun İspanyol ekibi lehine dönmesinde. Sarı-Lacivertlilerin takım olarak toplam 5 asist yaptığı maçta Prigioni'nin 7 asisti ise ayrı bir anlam kazandı tabi onlar adına..

Fenerbahçe Ülker, grubundaki ikinci maçında 27 Ekim Perşembe günü saat 21:45'te Yunan ekibi BC Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Luigi Lamonica, Milivoje Jovcic, Ioannis Foufis

FENERBAHÇE ÜLKER (66): Roko Ukic 10 (3 ribaund, 2 asist), Curtis Jerrells 8, Ömer Onan 16 (1 ribaund), Gasper Vidmar 6 (6 ribaund), Kaya Peker 2, James Gist 10 (7 ribaund), Oğuz Savaş 5 (7 ribaund, 1 asist), Thabo Sefolosha 7 (2 ribaund), Bojan Bogdanovic (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 2 (2 ribaund, 1 asist).

CAJA LABORAL (69): Pau Ribas 3 (4 ribaund, 1 asist), Pablo Prigioni 5 (3 ribaund, 7 asist), Milko Bjelica 12 (5 ribaund, 1 asist), Kevin Seraphin 10 (6 ribaund), Fernando San Emeterio 6 (4 ribaund, 1 asist), Thomas Heurtel (1 asist), Brad Oleson 4 (3 ribaund, 1 asist), Mirza Teletovic 23 (6 ribaund), Nemanja Bjelica (1 ribaund, 1 asist), Reggie Williams 6 (1 ribaund, 1 asist).

1.PERİYOT:18-12
2.PERİYOT:18-22
3.PERİYOT:12-19
4.PERİYOT:18-16
Fenerbahçe Ülker'den Buruk Başlangıç (66-69) Fenerbahçe Ülker'den Buruk Başlangıç (66-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.