Advertisement

Tofaş, Hazırlık Maçında Mağlup

Beko Basketbol Ligi’nin 3. Haftasında önümüzdeki Pazar günü İzmir deplasmanında Aliağa Petkim ile mücadele edecek olan Tofaş, Kazakistan ekibi BC Astana ile Gemlik'te oynadığı hazırlık karşılaşmasını 79-80'lik skorla kaybetti..

Tofaş'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı genç pivot Sertaç Şanlı da bu maçta ilk kez yeni takımının formasını giydi. Tofaş, karşılaşmaya; Ronald Steele, İnanç Koç, Austin Nichols, Tomislav Ruzic ve Jurica Zuza beşi ile başladı. İnanç Koç’un basketleri ile maça iyi başlayan Tofaş, Zuza’nın serbest atış sayıları ile seriyi 6-0’a getirdi. Eski Galatasaraylı Jerry Johnson ve eski Tofaşlı Selim Saygın ile sayılar bulan BC Astana, 0-8’lik seri ile öne geçti. Karşılıklı basketlerle geçen sürede Bursa ekibi son 2 dakikaya 13-12 önde girdi ve ilk çeyreği de 16-13 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Can Altıntığ, Barış Özcan, Can Özcan, Brad Buckman ve Sertaç Şanlı beşi ile başlayan Tofaş, Buckman ve Barış’ın sayıları ile 6-0’lık bir seri yakalayarak 2. dakikaya 21-15 önde girdi. Steele ile sayılar bulan Tofaş, bu bölümde rakibinin farkı kapamasına engel oldu. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile BC Astana da oyundan kopmamaya çalıştı. İnanç Koç ve Buckman’ın sayıları ile farkı koruyan Tofaş, son 2 dakikaya 35-27 önde girdi. Johnson’un sayılarına engel olamayan Bursa ekibi, buna rağmen ilk yarıyı 39-32 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe de; Ronald Steele, Austin Nichols, Barış Özcan, Brad Buckman ve Tomislav Ruzic beşi ile başlayan Tofaş; Nichols ve Steele’nin sayıları ile çeyreğe hızlı başlasa da, buna karşılık vererek hızlı hücum sayıları ile etkili olan Astana takımı 4. dakikada skoru Tofaş lehine 49-45’e getirdi. Hücumda sayı üretmekte sıkıntı yaşayan Tofaş, rakibinin hızlı hücumdan bulduğu sayılara engel olamadı. Buna rağmen son çeyreğe girerken Tofaş, Kenan’ın basket ile skoru 62-58’e getirdi.

Tofaş, son çeyreğe Kenan Sipahi, Can Altıntığ, Can Özcan, Brad Buckman ve Jurica Zuza beşi ile başladı. Karşılıklı basketlerle geçen sürenin ardından oyuna ağırlığını koyan taraf BC Astana oldu ve son 5 dakikaya 66-66 eşitlikle girildi. Can Özcan’ın serbest atıştan bulduğu sayı ile tekrar öne geçen Bursa ekibine karşılığı pota altından bulduğu sayılar ile veren Astana, uzun bir aradan sonra bitime 4 dakika kala 67-68 ile tekrar öne geçti. Johnson’un sayıları ile üstünlüğünü koruyan Astana, son 1.30’a 74-78 önde girdi. Son hücumlardan boş dönen Tofaş, sahadan da 79-80 mağlup ayrıldı.

Tofaş'ın bu maçtaki skor dağılımı ise şu şekilde oluştu; Ronald Steele 4, Austin Nichols 9, Uğur Dokuyan, Samet Geyik 1, Can Altıntığ 3, Barış Özcan 7, İnanç Koç 7, Tomislav Ruzic 2, Can Özcan 7, Volkan Çetintahra 2, Jurica Zuza 14, Brad Buckman 18, Kenan Sipahi 3, Sertaç Şanlı 2.


Özet: Tofasspor.com
Tofaş, Hazırlık Maçında Mağlup Tofaş, Hazırlık Maçında Mağlup Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.