Advertisement

Aliağa Petkim, Pinkney İle Anlaştı

Uzun rotasyonuna takviye için çalışmalarını sürdüren Aliağa Petkim, deneyimli pivot Kevinn Pinkney ile anlaşma sağladı. Açıklama, oyuncunun bağlı olduğu BeoBasket'in menajeri Misko Raznatovic'in kişisel twitter hesabından geldi..

Raznatovic, twitter hesabından verdiği bilgide, Pinkney'in; Ukrayna, İtalya ve İran'dan da teklif aldığını ancak tercihini Aliağa Petkim'den yana kullandığı yazdı. Ayrıca, Pinkney'in Pazartesi günü İzmir'e geleceği bilgisini de verdi. Hatırlanacağı gibi, Sloven oyuncu Zeljko Zagorac ile yollarını ayırdıktan sonra uzun rotasyonuna bir takviye için çalışmalarını sürdüren Aliağa ekibi, ABD'li pivot Trent Plaisted'i denemek üzere İzmir'e davet etmiş ama daha sonra bu oyuncunun transferinden vazgeçmişti..

28 yaşındaki ve 2.08 boyundaki Kevinn Pinkney, hem power forvet hem de pivot pozisyonlarında görev yapabiliyor. Pinkney ayrıca, 2006-2007 sezonunda 6 maçlık da olsa Boston Celtics forması giymişti. Ardından Avrupa kariyerine başlayan deneyimli oyuncu, sırasıyla; Angelico Biella, NGC Cantu, Hapoel Jerusalem formaları giydikten sonra, geçtiğimiz sezona ise Sloven ekibi Union Olimpija'da başladı. Geçtiğimiz Şubat ayının sonunda bu takımdan ayrılan ABD'li pivot, ardından Rus ekibi Enisey Krasnoyarsk'ta sezonu tamamlamıştı..

Pozisyonuna göre çabuk ayaklara sahip bir oyuncu olan Pinkney, orta mesafe şutu ve dış atış tehditi ile Avrupa basketbolunun önemli uzunlarından biri olarak gösteriliyor. Pinkney, geçtiğimiz sezon Union Olimpija forması ile Adriyatik Ligi'nde 18, EuroLeague'de ise 15 maçta görev yapmıştı. Adriyatik Ligi'nde forma giydiği 18 maçta ortalama 17.6 dakika sahada kalan Pinkney, bu maçlarda; 10.6 sayı ve 3.9 ribaund ortalaması yakalarken, EuroLeague'de görev yaptığı 15 maçta ise ortalama 19.5 dakika sahada kalarak; 10.7 sayı, 3.5 ribaund ve 1 asist ortalamaları yakalamıştı..

Ardından Mart ayında takıma dahil olduğu Enisey Krasnoyarsk takımı ile Rusya Ligi'nde 19 maçta görev yapan Pinkney, bu maçlarda ise ortalama 19.7 dakika sahada kalarak; 7.7 sayı, 3.8 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları yakalamıştı. Nevada mezunu olan Kevinn Pinkney, 2006 yılında NBA takımlarından Portland Trail Blazers ve Washington Wizards'ın sezon öncesi kamplarında da yer almıştı..
Aliağa Petkim, Pinkney İle Anlaştı Aliağa Petkim, Pinkney İle Anlaştı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.