Advertisement

Beşiktaş Milangaz Tam Gaz (88-97)

Beko Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasının açılış maçında Beşiktaş Milangaz, Ankara Arena'da konuk olduğu Türk Telekom'u 88-97 mağlup ederek ligdeki üçüncü maçını da kazandı. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla, Spor Toto Türkiye Kupası maçlarıyla birlikte üst üste 6. maçını kazanmış oldu..

Maç boyunca her iki takım da savunmada ciddi sıkıntılar yaşarken, rakibine oranla daha iyi yüzdeyle şut atan Beşiktaş Milangaz, genelini önde götürdüğü karşılaşmayı çok da zorlanmadan kazanmayı başardı. Yıldız oyuncusu Deron Williams'ın çok iyi organize ettiği Beşiktaş Milangaz, ribaundlarda sıkıntı yaşasa da gerek bu oyuncusu gerekse de deneyimli şutörü Kemp'in de etkinliği ile hücumda sayı bulmakta zorlanmadı. Türk Telekom ise Darius Washington'ın bireysel çabalarıyla bulduğu sayılarla birlikte, yıldız oyuncusu Mehmet Okur'un sorumluluk alarak kaydettiği sayılarla oyuna tutunmaya çalıştı. Fakat Ankara ekibinin takım organizasyonundan o kadar uzak olduğunun belkide en önemli göstergisi, maç boyunca yapılan toplam 10 asistin sadece 3 oyuncudan gelmiş olmasıydı. Beşiktaş adına ise sadece D-Will'in 8 asisti vardı bu maçta..

Genelde zorlama ve sistem dışı atışları tercih eden Türk Telekom, maçın ilk yarısında 1/8 ile üçlük atarken, rakibine oranla daha organize görünen Beşiktaş Milangaz ise serbest atışlar dışında yüksek sayılabilecek yüzdelerle şut attı. Farkı bir dönem 20 sayı sınırına dayayan Siyah-Beyazlılar, üçüncü periyotta alan savunmasının da etkisiyle biraz duraklama dönemine girse de, Deron Williams oyuna ağırlığını koyarak maçı takımına kazandırmaya ve bu galibiyeti aynı zamanda da takımın kaptanı David Hawkins'e bir doğum günü hediyesi olarak armağan eden Beşiktaş adına galibiyetin baş mimarı olmayı da başardı..

Maç boyunca oyuna müdahale konusunda oldukça yetersiz görünen Türk Telekom antrenörü Timuçin Meriç ise maçtan sonra yaptığı açıklamada Can Uğur Öğüt'ten beklenen katkı gelmediğinin ve bir guard takviyesi yapılacağının sinyallerini verdi. Tabi Türk Telekom'daki sorunların sadece bir guard takviyesi ile çözülmesini beklemek de fazla iyimser bir davranış olur bu şartlarda..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Alper Altuğ Köselerli, Ali Şakacı

TÜRK TELEKOM (88): Muratcan Güler 6 (3 ribaund- 3 asist), Nedim Yücel 2 (8 ribaund), Ali Karadeniz 8 (6 ribaund), Darius Washington 29 (3 ribanud- 6 asist), Bekir Yarangüme 6, Mehmet Okur 18 (13 ribaund), Ceyhun Altay 2 (1 ribaund), Simas Jasaitis 13 (3 ribaund), Kaspars Kambala 4 (2 ribaund- 1 asist).

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (97): Mehmet Yağmur 3 (1 asist), Barış Hersek 2, Zoran Erceg 10 (4 ribaund- 2 asist), Deron Williams 23 (2 ribaund, 8 asist), Semih Erden 15 (10 ribaund- 1 asist), Can Akın 3 (1 ribaund- 3 asist), Marcelus Kemp 25 (7 ribaund- 3 asist), David Hawkins 8 (1 ribaund, 1 asist), Ersin Dağlı 8 (7 ribaund).

1. PERİYOT: 23-27
2. PERİYOT: 15-27
3. PERİYOT: 25-18
4. PERİYOT: 25-25
Beşiktaş Milangaz Tam Gaz (88-97) Beşiktaş Milangaz Tam Gaz (88-97) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.