Advertisement

Bu Hafta Ne Oldu ? #1



Öncelikle Merhaba. Bu köşe blogda daha önce görmediğiniz türden. Yapacağımız şey ise haftanın önemli haberleri ile ilgili mini yorumlar. Bundan sonra her cuma bu yazıları takip edebilirsiniz. Hazırsanız başlıyorum...


Adanalı Gist


İncirlik'te Amerikalı bir askerin oğlu olarak doğan ve iki yaşına kadar burada yaşayan Gist samimi açıklamalarda bulundu. ''Beni Adanalı olarak çağırın'' diyen atletik pivotun , yaptığı açıklamalar ve inanılmaz smaçlarla Fenerbahçe taraftarının gönlüne şimdiden taht kurduğunu söylemek çok da zor değil.

Gasol Biraderler Barça Antremanında 


Şimdi gözlerinizi kapatın. Regal Barcelona ile deneme idmanına çıkan Pau ve Marc Gasol'un Barça'ya transferlerini gerçekleştirdiklerini düşünün. Barcelona ilk Eurolig maçına Marcelo Huertas - Juan Carlos Navarro - Chuck Eidson - Pau Gasol - Marc Gasol beşiyle çıkıyor. Şimdi gözlerinizi açın. Eğer bir Barcelona taraftarıysanız bana rüyanızı böldüğüm için kızabilirsiniz ancak rakip takımı destekliyorsanız sizi bu kabustan uyandırdığım için bana minnettar kalacaksınız. Özetlemek gerekirse transfer gerçekleşir mi bilinmez ama gerçekleşirse Barça futbol takımını rahatlıkla yakalayabilir.

Çeyrek Final Yolcuları Belirlendi 


Spor Toto Türkiye Kupası'nda oynanan maçlar sonucu çeyrek finallerde mücadele edecek 8 takım belirlendi. Bu sekiz takımı Beşiktaş , Banvit , Fenerbahçe , Tofaş , Aliağa , Efes , Galatasaray ve Antalya BŞB oldu. Kupa yolunda iddialı takımlar Karşıyaka , Türk Telekom ve geçen sene kupada ve ligde iyi bir form grafiği yakalayan Olin Edirne kupanın dışında kaldı. Beşiktaş , Galatasaray ve Fenerbahçe grup aşamasını kayıpsız geçerken en dikkat çeken takım Aliağa Petkim oldu. İlk maçında Pınar Karşıyaka karşısında mağlup olmasına rağmen art arda Telekom ve Efes'i yenen Aliağa grubunu lider bitirdi. Özellikle denemeye aldıkları Trent Plaisted transferinin de gerçekleştiğini düşünürsek Aliağa bu senenin dikkat edilesi takımlarından biri olur.

Avrupa Kuraları Hazır 


Eurocup'ta mücadele eden Banvit ve Eurochallange Cup'ta yer alan temsilcilerimiz Beşiktaş , Karşıyaka , Telekom ve Olin'in rakipleri belli oldu. Banvit'in rakipleri Gran Canaria 2014 - Lokomotiv-Kuban - Fraport Skyliners oldu. Beşiktaş BC Göttingen - Armia -  ZZ Leiden , Olin Triumph Libertsky - Okapi Aaalstar - ETHA takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Diğer iki temsilcimiz Telekom ve Karşıyaka ise aynı grupta yer alıyor. Onlara eşlik eden takımlar ise Minsk 2006 ve Telekom Baskets Bonn. Eurolig temsilcilerimizi de sayarsak tam 8 takımla çıktığımız Avrupa yolundan umarım kupalarla geriye döneriz ve başka sporlarda aradığımız ancak basketbolda sahip olduğumuz ''marka değerini'' iyice perçinleriz.

Thabo Sefolosha Fenerbahçe Ülker'de


Daha önce Nba'den oyuncu transfer etmeyeceğini açıklayan Fenerbahçe Ülker , Thabo Sefolosha ile anlaşmaya vardı. Türkiye Kupası ve hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla da çok önemli bir hamle oldu. Jerrels'ın istenilen seviyeye bir türlü çıkamaması , Engin'in sahalara dönmesine 1 - 1.5 ay olması ve Hakan Demirel'in yeterli katkıyı sağlayamaması sonucu tüm yük Ukic ve Ömer ve Bogdanovic'e kalmıştı. Özellikle savunmasıyla öne çıkan Sefolosha'nın hem takımı ileri götürme hem de ateşleme işlerini takımda kaldığı sürece gayet iyi yapacağını düşünüyorum. Ancak Fenerbahçe için bir uzun takviyesinin şart olduğunu düşünenlerdenim , onu da söyleyeyim.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Galatasaray ' ın 


''Daha iyi bir sezon başlangıcı olamazdı. '' Bu sözler sizin de tahmin ettiğiniz gibi Oktay Mahmuti'ye ait. Gerçekten de rüya gibi bir başlangıç yaptı Galatasaray sezona. Önce üç önemli maç sonucu Eurolig vizesini aldılar. Ardından yine üçte üç yaparak Türkiye Kupası grubundan çıktılar. En son da işin kreması. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ezeli rakipleri , son şampiyon Fenerbahçe Ülker'i yendiler. Hem de rakip potaya 103 sayı bırakarak. Sene başında Lakovic transferinin takım felsefesine uymadığı yazılıp , çizilmişti. Ancak Oktay Mahmuti yeni kurgusuyla gerçekten müthiş bir takım yaratmış. Buraya yazacağımız tek eleştiri uzun rotasyonu olabilirdi belki ancak yaz döneminde adı Beşiktaş ile anılan Zaza'nın transferi bu kapıyı da kapattı bize. Fenerbahçe ise biraz daha dağınık görünüyor bu sene. Sanki skor opsiyonları azalmış , çok bire bir oyunlara kalmışlar gibi ancak skora bakıyoruz methiyeler düzdüğümüz Galatasaray'a iki uzatma devresi sonucu yalnızca 6 sayı farkla yenilmişler hem de kazanabilecekleri bir maçta. Takımın Sefolosha ile nasıl devam edeceğini göreceğiz ancak şimdiden söylemek gerekir ki son şampiyonun işi geçen seneki kadar kolay olmayacak.

Haftanın Resmi 


Haftanın resmi Vince Carter'a ait. 2000 Sydney Olimpiyatları'nda yapmıştı bu smacı Vince. Altındaki ufak ( ! ) arkadaş ise 2.18'lik Frederic Weis.
Bu Hafta Ne Oldu ? #1 Bu Hafta Ne Oldu ? #1 Reviewed by emregur on 21:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.